Bio

Βιολογικός Merlot Ερυθρός Ξηρός Οίνος Παλαιωμένος, Ελληνικός, Petit Οινεώνας

Νέο προϊόν

Το Merlot είναι βαθύχρωμο με μαύρες και ρουμπινί αποχρώσεις και διακρίνεται για τη βελούδινη γεύση του και την ευγενή ανθοσμία του. Προσφέρεται για πολλούς συνδυασμούς αλλά και σκέτο, χωρίς καμία συνοδεία.

Περισσότερες λεπτομέρειες

4573

15,00 €
με Φ.Π.Α

Τεμάχια: - +

Άλλα προϊόντα από: Petit Οινεώνας

 
Άλλες πληροφορίες

Ποικιλίες: Merlot 100%

Προέλευση: Προέρχεται από αμπελώνα που καλλιεργείται αυστηρά βιολογικά σύμφωνα με τους Καν. 834/2007 & 889/2008 της Ε.Ε. (Α.Μ. ελέγχου Φ-200105029/ΕΛ-02-ΒΙΟ), στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης με πολύ χαμηλή στρεμματική απόδοση (400-500 kg).

 

Τρυγητός: Ο τρυγητός γίνεται σχετικά νωρίς, την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, για την κάθε ποικιλία χωριστά, έτσι ώστε να έχουμε το άριστο της ωρίμανσης. Τα στα­φύλια συλλέγονται σε μικρά κιβώτια, για να μη σπάζουν οι ράγες τους, και μεταφέ­ρονται σε άριστη κατά­σταση απευθείας στις εγκαταστάσεις μας που βρίσκονται μέσα στο κτήμα .

 Τύπος: Ερυθρός ξηρός οίνος παλαιωμένος

 

Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική  Ένδειξη (Π.Γ.Ε.) «Μακεδονία»

                   

Οινοποίηση: Οι ζυμώσεις και η εκχύλιση του σταφυ­λοπολτού πραγματοποιούνται σε μικρούς ψυχόμενους ανοξεί­δωτους οινοποιητές και εξελίσσονται σε ελεγχόμενη θερμο­κρασία 25-28°C.

                   Η παραλαβή του οίνου εκροής γίνεται χωρίς καμία πίεση των στεμφύλων.

 

                  

Παλαίωση: Η ωρίμανσή του και η οξειδωτική παλαί­ωση πραγματοποιούνται σε επιλεγμένα γαλλικά δρύ­ινα βαρέλια, για 16 περίπου μήνες στο πέτρινο κελάρι, με τεχνική που απελευθερώνει τους πολυζαχαρίτες των ζυμών και του χα­ρίζει τη λιπαρό­τητα, το «σώμα» και το βε­λούδινο χαρα­κτήρα του. Πριν τις μεγάλες θερμοκρασίες του καλο­καιριού, οι οίνοι μας “petit Οινεώνας”εμ­φιαλώνονται για να ξεκινήσουν με ασφά­λεια το ταξίδι της αναγωγικής πα­λαίωσης στο κελάρι, κλεισμένοι στη φιάλη, σε πε­ρι­βάλλον με ιδανικές συνθήκες θερμοκρα­σίας και υγρασίας.

 

Προτάσεις σερβιρίσματος: Οι οίνοι “petit Οινεώνας” ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις καταναλωτών με γνώση και μεράκι (fins gourmets) και προσφέρονται για εξαίρετους γαστρονομικούς συνδυασμούς.

 

Η Christiane JARDEL-ΣΟΥΦΛΕΡΟΥ συ­νεχι­στής της Γαλλικής αμπελο­οινικής παρά­δο­σης και της μα­κρό­χρονη­ς εμπειρίας της οι­κο­γένειας Henri-Ludovic Jardel, με την επι­στη­μονική υπο­στήριξη του συ­ζύγου της Ευ­άγγε­λου Σου­φλερού, καθηγητή οι­νολογίας στο Αρι­στοτέλειο Πανεπι­στήμιο Θεσ­σα­λονί­κης, δη­μιούργησε τον οικογενειακό αμπε­λώνα και μια "τριλογία" μεγάλων οί­νων με την επωνυ­μία  “petit Οινε­ώναςˮ

 
Χαρακτηριστικά
OriginGreek
VeganΝαι
BioΝαι
 
Επισήμανση

Στο Greenhouse κάνουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες των προϊόντων που σας παρέχουμε είναι όσο το δυνατον ακριβής. Επειδή όμως τα προϊόντα και τα στοιχεία που τα συνοδεύουν επικαιροποιούνται τακτικά, οι πληροφορίες για τα συστατικά, τα τυχόν αλλεργιογόνα συστατικά τους μπορεί να αλλάξουν. Συνιστούμε λοιπόν να διαβάζετε πάντοτε τη συσκευασία του προϊόντος σας πριν το χρησιμοποιήσετε.

 
Μεταφορικά

Το κόστος μεταφοράς με ΕΛΤΑ Courier για την παράδοση της παραγγελίας σας στη διεύθυνσή σας υπολογίζεται ως εξής:

Πληροφορίες για τα Μεταφορικά με Courier από το Greenhousebio

Δεν υπάρχει επιβάρυνση μεταφορικών, εφόσον επιλέξετε παραλαβή από το κατάστημά μας.

Επίσης έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε τη δική σας μεταφορική - courier, που θα παραλάβει την παραγγελία σας, από το κατάστημά μας.

30 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

QR code

Menu