Bio

Βιολογικός Cabernet Sauvignon Ερυθρός Ξηρός Οίνος Bio, Ελληνικός, Petit Οινεώνας 750ml

Νέο προϊόν

 

Το Cabernet Sauvignon διακρίνεται για τη βαθύχρωμη όψη του, το πλούσιο «σώμα» του, την πολύπλοκη ανθοσμία και γεύση του, προσφέροντας νότες πράσινης πιπεριάς, λόγω των πυρα­ζινών που περιέχει, και νότες μπαχαρικών και αποξηραμένου καπνού στην επίγευσή του.

Περισσότερες λεπτομέρειες

4574

15,00 €

Άμεση Παράδοση / Αποστολή σε 1 με 3 εργάσιμες

Τεμάχια: - +

Άλλα προϊόντα από: Petit Οινεώνας

 
Άλλες πληροφορίες

Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon 100%.

Προέλευση: Προέρχεται από αμπελώνα που καλλιεργείται αυστηρά βιολογικά σύμφωνα με τους Καν. 834/2007 & 889/2008 της Ε.Ε. (Α.Μ. ελέγχου Φ-200105029/ΕΛ-02-ΒΙΟ), στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης με πολύ χαμηλή στρεμματική απόδοση (400-500 kg).

Τρυγητός: Ο τρυγητός γίνεται σχετικά νωρίς, μια εβδομάδα μετά τις δύο άλλες ποικιλίες, έτσι ώστε να έχουμε το άριστο της ωρίμανσης. Τα στα­φύλια συλλέγονται σε μικρά κιβώτια, για να μη σπάζουν οι ράγες τους, και μεταφέ­ρονται σε άριστη κατά­σταση απευθείας στις εγκαταστάσεις μας που βρίσκονται μέσα στο κτήμα .

Τύπος: Ερυθρός ξηρός οίνος που προσφέρεται για μακρά παλαίωση.

Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική  Ένδειξη (Π.Γ.Ε.) «Μακεδονία».

                   

 Οινοποίηση: Οι ζυμώσεις και η εκχύλιση του σταφυ­λοπολτού πραγματοποιούνται σε μικρούς ψυχόμενους ανοξεί­δωτους οινοποιητές και εξελίσσονται σε ελεγχόμενη θερμο­κρασία 25-28°C.  Η παραλαβή του οίνου εκροής γίνεται χωρίς καμία πίεση των στεμφύλων.

Παλαίωση: Η ωρίμανσή του και η οξειδωτική παλαί­ωση πραγματοποιούνται σε επιλεγμένα γαλλικά δρύ­ινα βαρέλια, όπου παραμένουν για 18 μήνες, με την τεχνική του batonnage που απελευθερώνει τους πολυζαχαρίτες των ζυμών και του χα­ρίζει τη λιπαρό­τητα, το «σώμα» και το βε­λούδινο χαρα­κτήρα του.Πριν τις μεγάλες θερμοκρασίες του καλο­καιριού, οι οίνοι μας “petit Οινεώνας”εμ­φιαλώνονται για να ξεκινήσουν με ασφά­λεια το ταξίδι της αναγωγικής πα­λαίωσης στο κελάρι,κλεισμένοι στη φιάλη, σε πε­ρι­βάλλον με ιδανικές συνθήκες θερμοκρα­σίας και υγρασίας.

 

Προτάσεις σερβιρίσματος: Οι οίνοι “petit Οινεώνας” ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις καταναλωτών με γνώση και μεράκι (fins gourmets) και προσφέρονται για εξαίρετους γαστρονομικούςσυνδυασμούς.

Η Christiane JARDEL-ΣΟΥΦΛΕΡΟΥ συ­νεχι­στής της Γαλλικής αμπελο­οινικής παρά­δο­σης και της μα­κρό­χρονη­ς εμπειρίας της οι­κο­γένειας Henri-Ludovic Jardel, με την επι­στη­μονική υπο­στήριξη του συ­ζύγου της Ευ­άγγε­λου Σου­φλερού, καθηγητή οι­νολογίας στο Αρι­στοτέλειο Πανεπι­στήμιο Θεσ­σα­λονί­κης, δη­μιούργησε τον οικογενειακό αμπε­λώνα και μια "τριλογία" μεγάλων οί­νων με την επωνυ­μία  “petit Οινε­ώναςˮ

 

 
Χαρακτηριστικά
OriginGreek
VeganΝαι
BioΝαι
 
Επισήμανση

Στο Greenhouse κάνουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες των προϊόντων που σας παρέχουμε είναι όσο το δυνατον ακριβής. Επειδή όμως τα προϊόντα και τα στοιχεία που τα συνοδεύουν επικαιροποιούνται τακτικά, οι πληροφορίες για τα συστατικά, τα τυχόν αλλεργιογόνα συστατικά τους μπορεί να αλλάξουν. Συνιστούμε λοιπόν να διαβάζετε πάντοτε τη συσκευασία του προϊόντος σας πριν το χρησιμοποιήσετε.

 
Μεταφορικά

Δεν υπάρχει επιβάρυνση μεταφορικών, εφόσον επιλέξετε παραλαβή από το κατάστημά μας.

Επίσης έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε τη δική σας μεταφορική - courier, που θα παραλάβει την παραγγελία σας, από το κατάστημά μας.

30 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

QR code

Menu