greek-product bio-product
Βιολογική Καμάρα Ασύρτικο Λευκός Ξηρός Οίνος Bio, Ελληνική, Κτήμα Κιουτσούκη
search
  • Βιολογική Καμάρα Ασύρτικο Λευκός Ξηρός Οίνος Bio, Ελληνική, Κτήμα Κιουτσούκη

Βιολογική Καμάρα Ασύρτικο Λευκός Ξηρός Οίνος Bio, Ελληνική, Κτήμα Κιουτσούκη

4652
Άμεση Παράδοση / Αποστολή σε 1 με 3 εργάσιμες

Ένα 100% Ασύρτικο Θεσσαλονίκης που στην πρώτη του κυκλοφορία, κατόρθωσε να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία της ποικιλίας, σύμφωνα με το Decanter. Και καθόλου άδικα. Έντονο λεμονοκίτρινο, αναδίδει φρεσκάδα και κομψά αρώματα λεμονιού, περγαμόντου, μπανάνας, κεδρόσπορου και νότες φασκόμηλου.

8,99 €
με ΦΠΑ

Η γραμμή της οξύτητας είναι έντονη, μακριά και προσδίδει άριστη δομή. Σφριγηλό με μέτριο σώμα, ντελικάτη υφή με υψηλή ένταση εσπεριδοειδών, μάγκο, αχλαδιού και μελιού στην παλέτα αφήνοντας μια αίσθηση αλμύρας και μεταλλικότητας στο τελείωμα που είναι επίμονο. Πολύπλοκο, έτοιμο για κατανάλωση με δυνατότητα εξέλιξης για τα επόμενα 3-4 χρόνια.

Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Θεσσαλονίκης, Οίνος Βιολογικός λευκός ξηρός.

Θέση: Καμάρα Μελισοχωρίου – Δρυμού Θεσσαλονίκης.

Αμπελώνας: Γραμμικός ιδιόκτητος – ενιαίος αμπελώνας 80 στρεμμάτων σε υψόμετρο 150 μέτρων.Έδαφος: Αμμώδεις – αμμοαργιλώδες με άριστη αποστράγγιση.Κλίμα: Ημι-ηπειρωτικό με σημαντικές χιονοπτώσεις και ζεστό, ξηρό καλοκαίρι με δροσερές νύχτες. Συχνή εμφάνιση βορειοδυτικών ανέμων, απουσία ανοιξιάτικου παγετού.

Στρεμματική Απόδοση: 800 κιλά ανά στρέμμα (μέσος όρος).Οινοποίηση: Λευκή Οινοποίηση εφαρμόζοντας προζυμωτική εκχύλιση.Ωρίμανση σε φίνες λάσπες με ανάδευση για διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών.Χρήση σε ένα ποσοστό βαρέλιού για σύντομο χρονικό διάστημα.

Η εταιρεία Καμάρα Οινοποιητική ΑΕ με τον διακριτικό τίτλο Καμάρα κτήμα Κιουτσούκη ιδρύθηκε το 2009. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, με ενεργή συμμετοχή στις αγροτικές δραστηριότητες όλων των μελών της οικογένειας. Αυτό που οδήγησε στην ίδρυσή της ήταν το μεράκι και η αγάπη για το καλό Ελληνικό κρασί . Οι αμπελώνες καλλιεργούνται με την βιολογική μέθοδο από τη στιγμή που φυτεύτηκαν τα αμπέλια, ούτως ώστε η πρώτη ύλη να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της " Καμάρας Οινοποιητικής" στον τομέα της ποιότητας , κάτι που καλύπτει και τις απαιτήσεις του Greenhouse.Για την παραγωγή ποιοτικών οίνων,που είναι o πρωταρχικός σκοπός του κτήματος,χρησιμοποιούνται σταφύλια αποκλειστικά από τους ιδιόκτητους αμπελώνες βιoλογικής γεωργίας, με ελληνικές ποικιλίες αμπέλου επί το πλοίστον,καλλιεργημμένα με πολύ μεράκι και κόπο.Τα εδάφη είναι επικλινή με άριστη αποστράγγιση μέσης σύστασης διαφορετικής ανα αμπελοτόπι. Αλλού είναι αμμοαργιλώδη και αλλού ασβεστολιθικά. Η έκθεση στον ήλιο είναι άριστη και η φύτευση έγινε κυρίως βάσει προσανατολισμού από Ανατολή προς Δύση,συνυπολογίζοντας όμως και την κλίση του εδάφους.Το μικροκλίμα της περιοχής είναι ημιηπειρωτικό,με κρύους χεμώνες και αρκετά ζεστά καλοκαίρια,κατά τη διάρκεια των οποίων ένα αεράκι αρχίζει να φυσά το μεσημέρι και σταματά αργά το βράδυ. Κατά την διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου λόγω της ξηρότητας της περιοχής δεν έχουμε εμφάνιση ασθενειών,με συνέπεια τη διευκόλυνση της βιολογικής καλλιέργειας.Οι ποικιλίες οι οποίες καλλιεργούνται είναι οι παρακάτω:Λευκές: Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Sauvignon BlancΚόκκινες: Ξινόμαυρο, Merlot, SyrahΗ έμφαση στους αμπελώνες δίνεται στις ελληνικές ποικιλίες αμπέλου οι οποίες είναι πολλές και αξιόλογες, δυστυχώς παρεξηγημένες έως τώρα, αλλά πολλά υποσχόμενες στο μελλοντικό παγκόσμιο οινικό γίγνεσθαι.

Origin
Greek
Vegan
Ναι
Bio
Ναι
Στο Greenhouse κάνουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες των προϊόντων που σας παρέχουμε είναι όσο το δυνατον ακριβής. Επειδή όμως τα προϊόντα και τα στοιχεία που τα συνοδεύουν επικαιροποιούνται τακτικά, οι πληροφορίες για τα συστατικά, τα τυχόν αλλεργιογόνα συστατικά τους μπορεί να αλλάξουν. Συνιστούμε λοιπόν να διαβάζετε πάντοτε τη συσκευασία του προϊόντος σας πριν το χρησιμοποιήσετε.

Πληροφορίες προμηθευτή

ΚΑΜΑΡΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΙΚΗ ΑΕ, 2310545410, 997993329, ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΛΑΓΚΑΔΑ 110 & ΙΑΣΩΝΙΔΟΥ 4