greek-product bio-product
Βιολογικός Syrah Ερυθρός Ξηρός Οίνος Παλαιωμένος Bio, Ελληνικός, Petit Οινεώνας
search
  • Βιολογικός Syrah Ερυθρός Ξηρός Οίνος Παλαιωμένος Bio, Ελληνικός, Petit Οινεώνας

Βιολογικός Syrah Ερυθρός Ξηρός Οίνος Παλαιωμένος Bio, Ελληνικός, Petit Οινεώνας 750ml

4575
Άμεση Παράδοση / Αποστολή σε 1 με 3 εργάσιμες

Το Syrah έχει πικάντικο χαρακτήρα και πληθωρικό bouquet με οσμή και γεύση βανίλιας, cassis και βοτάνων. Η δυναμική έκφρασή του χαρίζει πολλές συγκινήσεις.

18,90 €
με ΦΠΑ

Ποικιλίες:Syrah 100%

Προέλευση: Προέρχεται από αμπελώνα που καλλιεργείται αυστηρά βιολογικά σύμφωνα με τους Καν. 834/2007 & 889/2008 της Ε.Ε. (Α.Μ. ελέγχου Φ-200105029/ΕΛ-02-ΒΙΟ), στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης με πολύ χαμηλή στρεμματική απόδοση (400-500 kg).

Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (Π.Γ.Ε.) «Μακεδονία».

Τύπος: Ερυθρός ξηρός οίνος παλαιωμένος.

Τρυγητός: Ο τρυγητός γίνεται σχετικά νωρίς, την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, για την κάθε ποικιλία χωριστά, έτσι ώστε να έχουμε το άριστο της ωρίμανσης. Τα στα­φύλια συλλέγονται σε μικρά κιβώτια, για να μη σπάζουν οι ράγες τους, και μεταφέ­ρονται σε άριστη κατά­σταση απευθείας στις εγκαταστάσεις μας που βρίσκονται μέσα στο κτήμα.

Οινοποίηση: Οι ζυμώσεις και η εκχύλιση του σταφυ­λοπολτού πραγματοποιούνται σε μικρούς ψυχόμενους ανοξεί­δωτους οινοποιητές και εξελίσσονται σε ελεγχόμενη θερμο­κρασία 25-28°C.Η παραλαβή του οίνου εκροής γίνεται χωρίς καμία πίεση των στεμφύλων.

Παλαίωση: Η ωρίμανσή του και η οξειδωτική παλαί­ωση πραγματοποιούνται σε επιλεγμένα γαλλικά δρύ­ινα βαρέλια, για 16-18 μήνες ανάλογα με τη χρονιά, με τεχνική που απελευθερώνει τους πολυζαχαρίτες των ζυμών και του χα­ρίζει τη λιπαρό­τητα, το «σώμα» και το βε­λούδινο χαρα­κτήρα του.

Πριν τις μεγάλες θερμοκρασίες του καλο­καιριού, οι οίνοι “petit Οινεώνας” εμ­φιαλώνονται για να ξεκινήσουν με ασφά­λεια το ταξίδι της αναγωγικής πα­λαίωσης στο κελάρι, κλεισμένοι στη φιάλη, σε πε­ρι­βάλλον με ιδανικές συνθήκες θερμοκρα­σίας και υγρασίας.

Προτάσεις σερβιρίσματος: Οι οίνοι “petit Οινεώνας” ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις καταναλωτών με γνώση και μεράκι (fins gourmets) καιπροσφέρονται για εξαίρετους γαστρονομικούς συνδυασμούς.

Η Christiane JARDEL-ΣΟΥΦΛΕΡΟΥ συ­νεχι­στής της Γαλλικής αμπελο­οινικής παρά­δο­σης και της μα­κρό­χρονη­ς εμπειρίας της οι­κο­γένειας Henri-Ludovic Jardel, με την επι­στη­μονική υπο­στήριξη του συ­ζύγου της Ευ­άγγε­λου Σου­φλερού, καθηγητή οι­νολογίας στο Αρι­στοτέλειο Πανεπι­στήμιο Θεσ­σα­λονί­κης, δη­μιούργησε τον οικογενειακό αμπε­λώνα και μια "τριλογία" μεγάλων οί­νων με την επωνυ­μία “petit Οινε­ώναςˮ

Origin
Greek
Vegan
Ναι
Bio
Ναι
Στο Greenhouse κάνουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες των προϊόντων που σας παρέχουμε είναι όσο το δυνατον ακριβής. Επειδή όμως τα προϊόντα και τα στοιχεία που τα συνοδεύουν επικαιροποιούνται τακτικά, οι πληροφορίες για τα συστατικά, τα τυχόν αλλεργιογόνα συστατικά τους μπορεί να αλλάξουν. Συνιστούμε λοιπόν να διαβάζετε πάντοτε τη συσκευασία του προϊόντος σας πριν το χρησιμοποιήσετε.

Πληροφορίες προμηθευτή

JARDEL CHRISTIANE LUDOVIC HENRI, 2310 315294, 126754050,