

Το Syrah έχει πικάντικο χαρακτήρα και πληθωρικό bouquet με οσμή και γεύση βανίλιας, cassis και βοτάνων. Η δυναμική έκφρασή του χαρίζει πολλές συγκινήσεις.
Ποικιλίες:Syrah 100%
Προέλευση: Προέρχεται από αμπελώνα που καλλιεργείται αυστηρά βιολογικά σύμφωνα με τους Καν. 834/2007 & 889/2008 της Ε.Ε. (Α.Μ. ελέγχου Φ-200105029/ΕΛ-02-ΒΙΟ), στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης με πολύ χαμηλή στρεμματική απόδοση (400-500 kg).
Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (Π.Γ.Ε.) «Μακεδονία».
Τύπος: Ερυθρός ξηρός οίνος παλαιωμένος.
Τρυγητός: Ο τρυγητός γίνεται σχετικά νωρίς, την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, για την κάθε ποικιλία χωριστά, έτσι ώστε να έχουμε το άριστο της ωρίμανσης. Τα σταφύλια συλλέγονται σε μικρά κιβώτια, για να μη σπάζουν οι ράγες τους, και μεταφέρονται σε άριστη κατάσταση απευθείας στις εγκαταστάσεις μας που βρίσκονται μέσα στο κτήμα.
Οινοποίηση: Οι ζυμώσεις και η εκχύλιση του σταφυλοπολτού πραγματοποιούνται σε μικρούς ψυχόμενους ανοξείδωτους οινοποιητές και εξελίσσονται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 25-28°C.Η παραλαβή του οίνου εκροής γίνεται χωρίς καμία πίεση των στεμφύλων.
Παλαίωση: Η ωρίμανσή του και η οξειδωτική παλαίωση πραγματοποιούνται σε επιλεγμένα γαλλικά δρύινα βαρέλια, για 16-18 μήνες ανάλογα με τη χρονιά, με τεχνική που απελευθερώνει τους πολυζαχαρίτες των ζυμών και του χαρίζει τη λιπαρότητα, το «σώμα» και το βελούδινο χαρακτήρα του.
Πριν τις μεγάλες θερμοκρασίες του καλοκαιριού, οι οίνοι “petit Οινεώνας” εμφιαλώνονται για να ξεκινήσουν με ασφάλεια το ταξίδι της αναγωγικής παλαίωσης στο κελάρι, κλεισμένοι στη φιάλη, σε περιβάλλον με ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας.
Προτάσεις σερβιρίσματος: Οι οίνοι “petit Οινεώνας” ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις καταναλωτών με γνώση και μεράκι (fins gourmets) καιπροσφέρονται για εξαίρετους γαστρονομικούς συνδυασμούς.
Η Christiane JARDEL-ΣΟΥΦΛΕΡΟΥ συνεχιστής της Γαλλικής αμπελοοινικής παράδοσης και της μακρόχρονης εμπειρίας της οικογένειας Henri-Ludovic Jardel, με την επιστημονική υποστήριξη του συζύγου της Ευάγγελου Σουφλερού, καθηγητή οινολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, δημιούργησε τον οικογενειακό αμπελώνα και μια "τριλογία" μεγάλων οίνων με την επωνυμία “petit Οινεώναςˮ