Bio

Βιολογικά Αμπελόφυλλα Bio 400γρ., Ελληνικά, Αμπελοφυλλα Μαριανας

Νέο προϊόν

Τα Αμπελόφυλλα Της Μαριάννας συλλέγονται στα αμπέλια της οικογένειας Καζάκη από ειδικευμένο συνεργείο και μεταφέρονται αμέσως στο συσκευαστήριο.

Εκεί γίνεται η αφαίρεση των στελεχών (κοτσάνι) των φύλλων, και η προσεκτική συσκευασία στα βάζα με την άλμη. Η όλη διαδικασία, ολοκληρώνεται μέσα σε λίγες ώρες, ώστε να έχετε στο πιάτο σας ολόκληρη τη φρεσκάδα του μαγιάτικου αμπελόφυλλου.

Περισσότερες λεπτομέρειες

1237

9,50 €
με Φ.Π.Α

Τεμάχια: - +

Άλλα προϊόντα από: ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ ΜΑΡΙΑΝΑΣ

 
Άλλες πληροφορίες

Το κάθε βάζο περιέχει περίπου 120 τεμάχια και το στραγγισμένο του βάρος είναι 400γρ

Συνταγή για

Ντολμαδάκια Γιαλαντζί

Συστατικά

- 120 αμπελόφυλλα Μαριάννας (ένα μεγάλο βάζο)
- μισό κιλό ρύζι Καρολίνα
- 1 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 και μιση κούπες κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- μισή κούπα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- λίγο αλάτι
- λίγο πιπέρι
- 1/4 κούπας σταφίδες Μαριάννας (προαιρετικά)
- 1+1 κούπες ελαιόλαδο (μίγμα και βράσιμο)
- χυμό ενός λεμονιού (μίγμα)
- 1/3 κούπας χυμό λεμονιού (βράσιμο)
- 2μιση κούπες νερό (βράσιμο)

Παρασκευή

Σε ένα μπολ, ετοιμάζουμε την γέμιση για το ντολμαδάκι.

Βάζουμε το ρύζι, τον μαϊντανό και τον άνηθο. Συνεχίζουμε με το κρεμμυδάκι φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, το λεμόνι και το λάδι, και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε ξανά το μίγμα, έτσι ώστε να πάνε παντού. Αν θέλουμε βάζουμε και τις σταφίδες. Το μίγμα της γέμισης είναι έτοιμο και το αφήνουμε, αν θέλουμε, μερικές ώρες στο ψυγείο για να "δέσουν" τα υλικά. 

Σε δεύτερη φάση, πλένουμε τα αμπελόφυλλα και τα τυλίγουμε ως εξής: σε κάθε αμπελόφυλλο βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού γέμιση. Σχηματίζουμε ένα φάκελο με το χέρι μας, δηλαδή κλείνουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα, και στη συνέχεια το τυλίγουμε προς τα πάνω.

Αφού τυλίξουμε τα αμπελόφυλλα τοποθετούμε τα ντολμαδάκια στην κατσαρόλα. Πρέπει να είναι όρθια και κολλητά μεταξύ τους, για να βράσουν ομοιόμορφα. Μόλις τα στρώσουμε στην κατσαρόλα, βάζουμε ένα πιάτο πάνω τους, για να τα σκεπάζει και να μην ανεβούν στην επιφάνεια της κατσαρόλας κατά τον βρασμό. Κατόπιν, γεμίζουμε με νερό μέχρι να σκεπαστούν. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και το υπόλοιπο λεμόνι. Τα βράζουμε για 20 λεπτά περίπου σε σιγανή φωτιά. Εν τω μεταξύ μπορούμε να βγάλουμε το πιάτο όταν φουσκώσουν τα ντολμαδάκια και σφηνώσουν στην κατσαρόλα.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν για δύο ώρες, για να μην χαλάσει το χρώμα τους και μετά τα σερβίρουμε.

Σερβίρουμε σε ένα πιατάκι με λίγο λεμονάκι! 

Καλή όρεξη!

 
Χαρακτηριστικά
OriginGreek
BioΝαι

18 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

QR code

Menu