

Ζελατίνη ζωικής προέλευσης βιολογικής κτηνοτροφίας. Η ζελατίνη ανήκει στα πηκτικά μέσα. Χρησιμοποιείται τόσο στη ζαχαροπλαστική όσο και στη μαγειρική για να πήξει υδαρή μείγματα όπως ζελέ, κρέμες (μπαβαρουάζ, πανακότα, κρεμ καραμελέ κ.ά.) και σάλτσες.
Ιδιότητες της ζελατίνης
Η Ζελατίνη εχει δύο αμινοξέα: προλίνη και hidrosiprolin (υδροξυπρολίνη), οι οποίες έχουν θετικό αντίκτυπο στην ανάκαμψη του συνδετικού ιστού. Ζελατίνης σε θέση να αυξήσει την ανάπτυξη και την έκταση του συνδετικού ιστού, η οποία είναι πολύ σημαντική σε νοσούσες αρθρώσεις.
Η ζελατίνη είναι ένα χρήσιμο προϊόν εξαιρετικής ποιότητας για τη βελτίωση της υγείας:
– Ενισχύει τις αρθρώσεις και καρδιακό μυ – Βελτιώνει το μεταβολισμό – Αυξάνει την πνευματική ικανότητα – Διατηρεί τη κατάσταση του δέρματος υγιή – Δίνει ελαστικότητα και την αντοχή των τενόντων και των συνδέσμων – Εμποδίζει την ανάπτυξη της οστεοπόρωσης και της οστεοαρθρίτιδας
1. Βάζουμε σε ένα μπολ 3 – 4 κουτ. σούπας κρύο νερό.
2. Σκορπάμε από πάνω τη σκόνη ζελατίνης, ώστε να πέσει ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του νερού και την αφήνουμε να μουλιάσει για 4 λεπτά. θα απορροφήσει το νερό και θα φουσκώσει.
3. Τοποθετούμε το μπολ σε ένα μεγαλύτερο, στο οποίο έχουμε ρίξει βραστό νερό, και περιμένουμε για 3 – 4 λεπτά να διαλυθεί η ζελατίνη. Ανακατεύουμε, την αδειάζουμε στο υγρό που θέλουμε να πίξουμε και αφήσουμε το μείγμα λίγες ώρες στο ψυγείο.
Το προϊόν δεν φέρει πιστοποίηση gluten free.