Μαρμελάδα Λεμόνι με Μοσχολέμονο & Ακατέργαστη Ζάχαρη 240γρ., Γιάμ

Νέο προϊόν

Μια πικρή μυρωδάτη μαρμελάδα από φρέσκα Ελληνικά λεμόνια μαζί με μοσχολέμονα με όλες τις φλούδες τους χοντροκομμένες, βρασμένα με ακατέργαστη ζάχαρη.


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Λεμόνια, μοσχολέμονα, ακατέργαστη ζάχαρη.

Μετά το άνοιγμα διατηρείται στο ψυγείο.

 
 
 
 

Περισσότερες λεπτομέρειες

2151

4,62 €
με Φ.Π.Α

Τεμάχια: - +

Άλλα προϊόντα από: Γιάμ

 
Άλλες πληροφορίες

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ: Χρησιμοποιήστε την αραιωμένη με φρέσκο χυμό λεμονιού και για να μαρινάρετε κρεατικά που θέλετε να γλασάρετε.

Γουρουνόπουλο στο φούρνο με μαρμελάδα λεμόνι με μοσχολέμονο γιαμ

για 6 μερίδες:Γουρουνόπουλο στο φούρνο με μαρμελάδα λεμόνι

1,5-2 κιλά πανσέτα απο γουρουνόπουλο γάλακτος με το δέρμα
1 κιλό πατάτες
1 κιλό κυδώνια
1 βαζάκι μαρμελάδα λεμόνι με μοσχολέμονο γιαμ

2 λεμόνια(το χυμό τους)
5 σκελίδες σκόρδο ακαθάριστες και κομμένες στη μέση
5-6 κλοναράκια θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
3 κ/σ μουστάρδα dijon
2 κ/σ χαρουπόμελο
αλάτι, πιπέρι

Αλατοπιπερώνω την πανσέτα και την σωτάρω από τη μεριά του δέρματος σε λάδι μέτριας φωτιάς, σε κατσαρόλα ή τηγάνι με βάρος επάνω της
π.χ. κατσαρολάκι με νερό) για ομοιόμορφο σωτάρισμα, μέχρι να ροδίσει και φουσκώσει λίγο το δέρμα.
Κόβω τις πατάτες και τα κυδώνια σε κυδωνάτο σχήμα και τα κυδώνια λίγο πιο μεγάλα από τις πατάτες.Τα βράζω (πατάτες και κυδώνια) για 10 λεπτά(να μισοβράσουν) σε νερό με αλάτι και τα σωτάρω σε ελάχιστο λάδι με το θυμάρι και τα σκόρδα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και αλατίζω.
Σε ένα blender ή shaker ρίχνω τη μαρμελάδα, τη μουστάρδα, το χαρουπόμελο, το χυμό από τα λεμόνια, 1κ/γ αλάτι και λίγο πιπέρι, το λάδι που σώταρα τις πατάτες και τα κυδώνια και χτυπάω μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
Τοποθετώ στον πάτο της γάστρας τις πατάτες με τα κυδώνια και από πάνω την πανσέτα με το δέρμα προς τα πάνω.Χύνω το μείγμα της μαρμελάδας και τις δάφνες στη γάστρα, κλέινω με το καπάκι και ψήνω στους 170 για 1μιση ώρα και τελειώνω στους 200 για 15' για να ροδίσει Αν πριν μαγειρευτεί έχει χάσει τα υγρά του, προσθέτω 1 ποτήρι του κρασιού νερό.

Μέσα στα βαζάκια γιαμ θα βρείτε αγνές γεύσεις φτιαγμένες από τη Αύρα Πανουσοπούλου με πολύ κέφι, πολύ προσοχή & πολύ μεράκι. Πρωτότυπες γεύσεις για όλες σας τις αναζητήσεις που έχουν σχέση με το καλό φαγητό Από την Αγιά της Λάρισας κατευθείαν στο πιάτο σας ...

 
 
 
 

Κράτα το

30 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

QR code

Menu