

Η Φρέσκια Μπύρα Χίου – House Ale ανήκει στις αφροζυμωτές (ALES) μπύρες , παράγεται στον Κάμπο της Χίου από εκλεκτές ποικιλίες βύνης και ολόκληρο λυκίσκο. Εμφιαλώνεται πάντα χωρίς παστερίωση και φιλτράρισμα διατηρώντας αναλλοίωτη τη γεύση και τα υπόλοιπα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της. Η μπύρα αυτή ταιριάζει με: Πιπεράτα αλλαντικά και λουκάνικα,πιάτα μεσογειακής κουζίνας.
Έχει ξανθοκίτρινο χρώμα με πορτοκαλί ανταύγειες και λευκό αφρό. Κυριαρχούν τα αρώματα λυκίσκου και εσπεριδοειδών, το σώμα είναι πλούσιο με φρουτώδη γεύση και διακριτική πικράδα. Η περιεκτικότητα σε αλκοόλ είναι 4.9% vol.
Παράγεται από τρεις διαφορετικές, εκλεκτές ποικιλίες βύνης και ολόκληρο λυκίσκο (Magnum, Bobek & Amarillo).
Ζυμώνεται αργά, παραδοσιακά σε περιορισμένης ποσότητας παρτίδες, χωρίς συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα και με ωρίμανση που ξεπερνάει τις 4 με 6 εβδομάδες. Έχει μικρό χρόνο ζωής και διατηρείται μόνο στο ψυγείο, η ενδεδειγμένη θερμοκρασία σερβιρίσματος είναι 8-12°C.
Κάθε παρτίδα της είναι μοναδική.
Περιοχή: Κάμπος Χίου Συστατικά: Βύνη κριθαριού,Λυκίσκος,Μαγιά Τύπος μπύρας: House Ale Χρώμα: Ξανθοκόκκινο Αλκοόλ: 4,90 % Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: 7 - 9 ℃
Ale,λέγονται οι μπύρες που έχουν ζυμωθεί με αφρόζυμες, οι οποίες είναι ενεργές σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 15ο C - 25ο C. Το βασικό χαρακτηριστικό των Ale είναι το φρουτώδες άρωμά τους.