• -31%
Omega 3/6/9 Junior  90καψ. Nature's Plus
search
  • Omega 3/6/9 Junior  90καψ. Nature's Plus
  • Omega 3/6/9 Junior  90καψ. Nature's Plus
  • Omega 3/6/9 Junior  90καψ. Nature's Plus

Omega 3/6/9 Junior 90 κάψουλες, Nature's Plus

5694
Άμεση Παράδοση / Αποστολή σε 1 με 3 εργάσιμες

Εύκολα καταπινόμενες μαλακές κάψουλες που περιέχουν ένα ισορροπημένο μίγμα απαραίτητων και ωφέλιμων λιπαρών οξέων (EPA, DHA, GLA, ALA, λινολεϊκό οξύ, ελαϊκό οξύ) από ανώτερης ποιότητας και εξαιρετικής καθαρότητας ιχθυέλαιο, borage oil, λινέλαιο και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, για την άριστη πνευματική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών. Με υπέροχη γεύση λεμόνι.

34,58 €
50,12 €
με ΦΠΑ


Συνήθης Χρήση: Δύο κάψουλες μία φορά την ημέρα.

ΩΜΕΓΑ-3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ

Τα ιχθυέλαια και τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, ο τόνος, οι σαρδέλες και το σκουμπρί, είναι οι καλύτερες διατροφικές πηγές των σπουδαίων λιπαρών οξέων EPA και DHA. Επίσης, μια σειρά από φυτικά έλαια και κυρίως το λινέλαιο (flax seed oil) είναι πλούσια σε Άλφα Λινολενικό οξύ, το οποίο είναι δομικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών και μπορεί να μετατρέπεται στο σώμα μας σε EPA και DHA.Τα σπουδαία αυτά λιπαρά οξέα της σειράς ωμέγα-3 έχουν, μεταξύ άλλων, τις παρακάτω ιδιότητες:ΙΔΙOΤΗΤΕΣ EPA και DΗA - Είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος. - Μειώνουν το επίπεδο των τριγλυκεριδίων, πράγμα ιδιαίτερα καλό για την καρδιά, αφού, άλλωστε, τα τριγλυκερίδια αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιοπάθεια από τη χοληστερίνη. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη (Jul 2002, Amer J Clin Nutrition) συμπληρώματα με ηπατοϊχθυέλαια που περιέχουν ΕΡΑ και DHA μειώνουν τα τριγλυκερίδια και την πίεση του αίματος και κάνουν τα αγγεία πιο ελαστικά. - Μειώνουν την τάση συγκόλλησης των αιμοπεταλίων, δρώντας, έτσι, προληπτικά κατά του κινδύνου καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου. - Υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι μειώνουν τις πιθανότητες αιφνίδιου θανάτου σε ασθενείς που έχουν υποστεί έμφραγμα. Ορισμένοι ερευνητές διατυπώνουν τη γνώμη ότι αρκεί καθημερινή λήψη λιγότερων των 1000mg EPA+DHA για να σωθούν 20 στους χίλιους εμφραγματικοί. - Ανακουφίζουν από ορισμένα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και της ελκώδους κολίτιδας και βοηθούν στην αποφυγή υποτροπιασμών της πάθησης του Crohn. Η θεραπεία για τις παραπάνω περιπτώσεις θα πρέπει να διαρκεί για τουλάχιστον 10-12 εβδομάδες. - Μελέτες in vitro και με ζώα έδειξαν ότι μειώνουν το σχηματισμό νεοπλασιών, εμποδίζουν την ανάπτυξη του καρκίνου, ενισχύουν την απόπτωση και τον προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο και έχουν αντι-αγγειογενητική δράση.Μέχρι στιγμής μόνο μία προκαταρτική μελέτη σε ανθρώπους έχει γίνει, η οποία έδωσε θετικά αποτελέσματα στον καρκίνο του στήθους. Φυσικά χρειάζονται και άλλες μελέτες, ώστε να εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα. Τα EPA και DHA βοηθούν επίσης τους καρκινοπαθείς να μειώσουν ή να σταματήσουν την απώλεια μυϊκής μάζας, πράγμα ιδιαίτερης σημασίας για τη φύση της ασθένειας.- Μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη μείωση της υπέρτασης, λαμβανόμενα μαζί με άλλα κατάλληλα συμπληρώματα, όπως μαγνήσιο, κάλιο, CoQ10, στα πλαίσια μιας αντιυπερτασικής δίαιτας. - Λόγω των αντιφλεγμονικών ιδιοτήτων τους ενδέχεται να μειώνουν τις κρίσεις άσθματος και να προστατεύουν τους μανιώδεις καπνιστές από το εμφύσημα. - Βοηθούν στην αποφυγή απόρριψης μεταμοσχευθέντων νεφρών. - Υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορούν να βοηθήσουν σε περιπτώσεις στηθάγχης. - Σε συνδυασμό με το GLA (Ωμέγα-6 λιπαρό οξύ) βελτιώνουν τη ζωτικότητα και βοηθούν ασθενείς με το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης. Σχετική μελέτη διάρκειας 3 μηνών έδωσε θετικά αποτελέσματα στο 85% των περιπτώσεων. O ίδιος συνδυασμός (σε αναλογία 1 ΕΡΑ προς 4 GLA) έδωσε καλά αποτελέσματα, τόσο στον περιορισμό σχηματισμού λίθων των νεφρών, όσο και στον περιορισμό της υπερασβεστιουρίας (J Urol, 1993, 149:253A). - Φαίνεται ότι υπάρχει σχέση μεταξύ Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και πνευματικής υγείας, γενικά, και κατάθλιψης ειδικότερα, πράγμα καθόλου παράξενο αν σκεφθούμε ότι το 50% και πλέον των εγκεφαλικών μας κυττάρων αποτελείται από λιποκύτταρα.

Σε άρθρο τους στο American Journal of Clinical Nutrition οι Joseph Hibbeln και Norman Salem του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ συνέδεσαν τις συνεχώς αυξανόμενες περιπτώσεις κατάθλιψης κατά τα 100 τελευταία χρόνια στη Β. Αμερική με τη συνεχώς μειωμένη λήψη των Ωμέγα-3 κατά το ίδιο χρονικό διάστημα. Oι ίδιοι επιστήμονες, εξ άλλου, ανακάλυψαν ότι οι κάτοικοι παραλιακών περιοχών, όπου η κατανάλωση ψαριού είναι υψηλή, υποφέρουν από κατάθλιψη πολύ λιγότερο από τους κατοίκους ηπειρωτικών περιοχών, όπου η κατανάλωση ψαριού είναι χαμηλή. Χαμηλά επίπεδα DHA έχουν επίσης συσχετισθεί με την γεροντική άνοια και το Alzheimer, με την απώλεια μνήμης και με προβλήματα όρασης (η συγκέντρωση DHA είναι υψηλή στη φαιά ουσία του εγκεφάλου και στον αμφιβληστροειδή). Σε έρευνα με ηλικιωμένους ασθενείς από Alzheimer στη Σουηδία βρέθηκε ότι είχαν χαμηλά επίπεδα DHA στο αίμα, ενώ μελέτες στην Ιαπωνία έδειξαν σημαντική βελτίωση των συμπτωμάτων της γεροντικής άνοιας σε ασθενείς που έλαβαν συμπληρώματα DHA. Τέλος, είναι ενδιαφέροντα τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης, σύμφωνα με την οποία τα μωρά, των οποίων οι θηλάζουσες μητέρες είχαν πιο υψηλά επίπεδα ωμέγα 3, ήσαν πιο ήρεμα, είχαν πιο ήσυχο ύπνο και είχαν λιγότερη υπνηλία αμέσως μετά το ξύπνημα (Amer J Clin Nutr, 2002, 76:608-13).

ΩΜΕΓΑ-6 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ

Η ομάδα των ωμέγα-6 λιπαρών οξέων έχει και αυτή εξαιρετική σημασία για την εύρυθμη λειτουργία του σώματός μας. Δύο από τα οξέα της ομάδας είναι τα σημαντικότερα: το Λινολεϊκό οξύ, το οποίο είναι απαραίτητο - άρα δεν μπορεί να συντεθεί στον οργανισμό μας και πρέπει να το λάβουμε με τις τροφές - και το Γάμμα Λινολενικό Oξύ (Gamma Linolenic Acid/GLA), το οποίο έχει μεγάλη θεραπευτική αξία. Θα πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι, παρόλο που το λινολεϊκό οξύ είναι τόσο σημαντικό, ώστε η τέλεια έλλειψη του θα προκαλούσε το θάνατο των κυττάρων μας, όμως και η υπερκατανάλωση του μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας. Πράγματι το λινολεϊκό οξύ, που έχει ορισμένες φλεγμονικές ιδιότητες, ανταγωνίζεται για το ίδιο ένζυμο-μετατροπέα με το άλφα λινολενικό οξύ που έχει αντιφλεγμονικές ιδιότητες (το πρώτο μπορεί να μετατραπεί στο σώμα μας σε ωμέγα-6 και το δεύτερο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα). Έτσι, μια υπερκατανάλωση λινολεϊκού οξέος μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα ανεπάρκειας των EPA και DHA, εάν η διατροφή μας είναι φτωχή στα πολύτιμα αυτά λιπαρά οξέα και το σώμα μας βασίζεται για τη σύνθεση τους στο άλφα λινολενικό οξύ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών επιστημόνων η αναλογία ωμέγα-3 προς ωμέγα-6 λιπαρών οξέων στη διατροφή των κατοίκων των ανεπτυγμένων δυτικών χωρών είναι σήμερα της τάξεως του 1 προς 24, ενώ όταν ο άνθρωπος ζούσε σαν κυνηγός και συλλέκτης καρπών ήταν της τάξεως του 1 προς 5. Αν λάβουμε υπ` όψιν μας ότι ο οργανισμός του ανθρώπου παραμένει βασικά αναλλοίωτος από την προϊστορική εποχή μέχρι σήμερα, τότε η μεγάλη αυτή διατροφική ανατροπή μπορεί να εξηγήσει τις επιδημικές διαστάσεις που έχουν λάβει σήμερα οι καρδιοπάθειες, ο καρκίνος, ο διαβήτης και οι άλλες εκφυλιστικές - και όχι μόνο - ασθένειες.

Φυσικά προς αυτή την κατεύθυνση έχουν συμβάλει εξίσου, αν όχι περισσότερο, και οι άλλες διατροφικές ανατροπές: η μεγάλη αύξηση κατανάλωσης κορεσμένων λιπών, η επεξεργασία των τροφών και η εξ αυτής απογύμνωσή τους από ζωτικά συστατικά (βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά κλπ.) και η κατακόρυφη αύξηση των ραφιναρισμένων υδατανθράκων (άμυλα, απλά ζάχαρα), με παράλληλη κατακόρυφη μείωση των φυτικών ινών. Ευτυχώς για τη χώρα μας, το πρόβλημα υπερκατανάλωσης λινολεϊκού οξέος δεν φαίνεται να υφίσταται για τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού, λόγω της εκτεταμένης χρήσης του ελαιολάδου, το οποίο περιέχει κυρίως ελαϊκό οξύ (ωμέγα-9).Αντίθετα, τα σπορέλαια, που καταναλώνονται ευρύτατα στις άλλες δυτικές χώρες (κυρίως ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο, σογιέλαιο), είναι πολύ πλούσια σε λινολεϊκό οξύ. Επιπλέον, τα λάδια αυτά είναι σχεδόν πάντοτε ραφιναρισμένα, πράγμα που σημαίνει ότι έχει καταστραφεί το σύνολο σχεδόν των πολύτιμων συστατικών τους, ενώ περιέχουν και υπολείμματα των χημικών ουσιών που χρησιμοποιήθηκαν στο ραφινάρισμα. Εν κατακλείδι, λόγω της μεγάλης διασποράς του λινολεϊκού οξέος στις διατροφικές μας πηγές, σε συνδυασμό με την ευρεία χρήση ελαιολάδου, προβλήματα, τόσο ανεπαρκούς του πρόσληψης, όσο και υπερκατανάλωσης του δεν φαίνεται να είναι κάτι συνηθισμένο στη χώρα μας.

Oι παραγωγικές εγκαταστάσεις της Nature's Plus είναι ένας επιστημονικά εξελιγμένος χώρος για την επινόηση και παραγωγή ανώτερης ποιότητας, υψηλής ενέργειας συμπληρωμάτων διατροφής.

Όλες οι πρώτες ύλες που εισέρχονται στις εγκαταστάσεις μπαίνουν σε ειδικούς απομονωμένους χώρους, μέχρι οι τεχνικοί του ποιοτικού ελέγχου να βεβαιώσουν ότι πληρούν τα υψηλά στάνταρντ της Nature's Plus για ποιότητα και γνησιότητα. Μόνο τότε οι πρώτες ύλες εισέρχονται στους χώρους παραγωγής.Τα πλέον αυστηρά κριτήρια ποιότητας εφαρμόζονται καθ' όλη τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας. Η εμπειρία και η επιστημονική γνώση, όσον αφορά την παραγωγή υγιεινών προϊόντων, συνδυασμένη με πνεύμα δημιουργίας και αφοσίωσης, επέτρεψε να επιτευχθούν τα υψηλότερα δυνατά στάνταρντ ποιότητας. Η δέσμευση της Nature's Plus όσον αφορά την ποιότητα είναι διαρκής και αταλάντευτη όπως ακριβώς και για εμάς στο Greenhouse .

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά.
Στο Greenhouse κάνουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες των προϊόντων που σας παρέχουμε είναι όσο το δυνατον ακριβής. Επειδή όμως τα προϊόντα και τα στοιχεία που τα συνοδεύουν επικαιροποιούνται τακτικά, οι πληροφορίες για τα συστατικά, τα τυχόν αλλεργιογόνα συστατικά τους μπορεί να αλλάξουν. Συνιστούμε λοιπόν να διαβάζετε πάντοτε τη συσκευασία του προϊόντος σας πριν το χρησιμοποιήσετε.

Πληροφορίες προμηθευτή

PHARMATRUST ΙΚΕ, 2310443666, 800682266, ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ 54
Συγκατάθεση για cookie