

Παραδοσιακά ιταλικά ζυμαρικά φτιαγμένα αποκλειστικά από βιολογικές πρώτες ύλες . Παρασκευάζονται με τη μέθοδο της αργής 48ωρης ξήρανσης και διατηρούν έτσι αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά τους αλλά και την απαράμιλλη πλούσια γεύση τους .
Ταιριάζει ιδιαίτερα με κοτόπουλο ή και χταπόδι κοκκινιστό .Εμείς πάντως σας προτείνουμε μια " διαφορετική " συνταγή :
ΧΙΛΟΠΙΤΑΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ( για 4 άτομα )
ΥΛΙΚΑ : 250 γρ χυλοπιτάκια , 250 γρ κιμάς ,ντομάτα , μανιτάρια ( κατά προτίμηση φρέσκα ), πράσινη πιπεριά κομμένη σε ψιλές ροδέλες , 1 μέτριο κρεμμύδι , μισή σκελίδα σκόρδο , λίγη ρίγανη , 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί , μαιντανός , αλάτι , πιπέρι , ελαιόλαδο ,και τριμένο κεφαλοτύρι .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει μαζί με το σκόρδο σε αντικολλητικό σκεύος. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά και αχνίζουμε ελαφρά . Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα. Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά πρσθέτοντας το μαιντανό και τη ρίγανη.Τέλος βάζουμε τις χυλοπίτες και τις αφήνουμε να πάρουν μια βράση ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα ωστε να μην κολλήσουν. Παράλληλα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.Βάζουμε το μείγμα σε πυρέξ και ψήνουμε για 30' στους 180. Μόλις σβήσουμε το φούρνο πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί περιμένουμε 2-3 λεπτά και σερβίρουμε .