

Η σίκαλη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης καθώς και στη διατήρηση σταθερών επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Επίσης περιέχει τη διπλάσια ποσότητα μαγνησίου από το λευκό αλεύρι επίσης σύμφωνα με έρευνες έχει αντικαταθλιπτική δράση. Τέλος είναι πλούσια σε σίδηρο, ψευδάργυρο, ασβέστιο καθώς και βιταμίνες της ομάδας Β.
Παραδοσιακά ιταλικά ζυμαρικά φτιαγμένα από βιολογικά υλικά χρησιμοποιώντας την μέθοδο της αργής 48ωρης ξήρανσης . Μέθοδος η οποια διασφαλίζει πως το ζυμαρικό διατηρεί όλα του τα οργανοληπτικά συστατικά καθώς βέβαια την πλούσια και γεμάτη γεύση του . Η Castagno έχει γνώση και εμπειρία στην παραγωγή βιολογικών ζυμαρικών για τρεις γενιές , σχεδόν έναν αιώνα . Ενάντια στην καταπίεση της δεκαετίας του εξήντα του περασμένου αιώνα, όταν εισήχθησαν λιπασμάτα και χημικά για την επίσπευση της παραγωγής ,η Castagno συνέχισε πεισματικά τις παραδοσιακές διαδικασίες παραγωγής από δημητριακά που καλλιεργούνται βιολογικά.