Βιολογική Golden Black Σταφίδα Μαύρη Σκιάς Κορίνθου Bio 200γρ., Ελληνική, Great Taste

New product

Αυτή η Βιολογική Κορινθιακή Σταφίδα αποξηραίνεται σε ειδικά κατασκευασμένες σκιές, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με το έδαφος ,να αερίζεται και να μην επιδρά κατευθείαν πάνω της η υπεριώδης ακτινοβολία. Η αργή αποξήρανση στη σκιά  επιτρέπει την διατήρηση των ιδιαίτερων αρωμάτων, του κυανόμαυρου φυσικού χρώματος των ραγών, του γεμάτου σώματος και φυσικά την αυθεντική της γεύση.

More details

3436

3,40 €

Άμεση Παράδοση / Αποστολή σε 1 με 3 εργάσιμες

Items: - +

 
More info

Στοιχεία  που ίσως δεν γνωρίζατε για την Κορινθιακή Σταφίδα

Πρόκειται για ένα απ’ τα πιο ιστορικά και φημισμένα Ελληνικά προϊόντα. Έχουν γίνει αναφορές για την καλλιέργεια και την αποξήρανση Κορινθιακής σταφίδας στην Οδύσσεια αλλά και στον Αριστοτέλη. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, αυτό το είδος αμπελιού, η Κορινθιακή σταφιδάμπελος όπως την λέμε, έχει την «ιδιοτροπία» να δίνει τους καρπούς της μόνο όταν καλλιεργείται σε Ελληνικά εδάφη! Το γεγονός αυτό αποτελεί μυστήριο στην επιστημονική κοινότητα! Σε πολλές χώρες δοκίμασαν να την καλλιεργήσουν, όμως μόνο στην Ελλάδα μπορούμε να έχουμε το τελικό προϊόν όπως το γνωρίζουμε. Οπουδήποτε αλλού δοκιμάστηκε η καλλιέργεια της, τα σταφύλια είχαν κουκούτσι, κάτι που εδώ δεν συμβαίνει και επίσης σε θέμα οργανοληπτικών χαρακτηριστικών δεν υπήρχε σύγκριση! Εξίσου σημαντική είναι και η διατροφική αξία της Κορινθιακής Σταφίδας αφού είναι πλούσια σε Υδατάνθρακες, Φυτικές  Ίνες, Κάλιο, Ιχνοστοιχεία καθώς και σε αντιοξειδωτικές ουσίες,  που την καθιστά   πολύ υγιεινή και θρεπτική για τον οργανισμό μας  !

Είναι πολλά τα στοιχεία που κάνουν  Κορινθιακή Σταφίδα, GoldenBlack διαφορετική απ’ τις υπόλοιπες και όλα μαζί, αλληλένδετα, συντελούν στο τελικό αποτέλεσμα. Αρχικά, ξεκινώντας απ’ το αμπέλι, εφαρμόζονται βιολογικές τεχνικές καλλιέργειας τέτοιες ώστε ο καρπός να αναπτύσσεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στο τέλος της καλλιεργητικής περιόδου, έρχεται η ώρα του τρύγου, όπου είναι πολύ σημαντικό τα σταφύλια να έχουν την κατάλληλη ωριμότητα προκειμένου να τρυγηθούν. Το επόμενο στάδιο είναι αυτό της αποξήρανσης. Όταν τρυγηθούν  τα σταφύλια μεταφέρονται άμεσα στον χώρο όπου βρίσκονται οι σκιές και τοποθετούνται επάνω στα σύρματα με το χέρι, ένα προς ένα και με μεγάλη προσοχή για να μην σπάσει ούτε ρόγα. Η αποξήρανση των σταφυλιών με αυτόν τον τρόπο δίνει δύο πολύ σημαντικά στοιχεία διαφοροποίησης. Το ένα μέρος είναι το ποιοτικό και το άλλο είναι το θέμα της υγιεινής. Τα σταφύλια αρχίζουν σιγά σιγά να αποξηραίνονται με φυσικό και ήπιο τρόπο, καθώς δεν έρχονται σε απευθείας έκθεση με τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, οι οποίες αλλοιώνουν την σάρκα, προκαλούν καραμελοποίηση των σακχάρων απ’ τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και με λίγα λόγια υποβαθμίζουν ποιοτικά την Κορινθιακή Σταφίδα. Αυτό δεν υφίσταται με την αποξήρανση στη σκιά, καθώς τα σταφύλια αποξηραίνονται απ’ τα θερμά ρεύματα αέρα του φυσικού περιβάλλοντος αβίαστα, με αποτέλεσμα να μην αλλοιώνονται τα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά και η Κορινθιακή Σταφίδα να είναι σαρκώδης, νόστιμη, να έχει καλύτερη υφή και χρώμα! Η διαδικασία αυτή χρειάζεται 20 με 25 ημέρες και στην συνέχεια αφου κατέβουν τα σχεδόν αποξηραμένα σταφύλια τοποθετούνται  για 1 με 2 ημέρες κάτω απ’ τον ήλιο για να ολοκληρωθεί η αποξήρανση.

 

Εδώ μπορείτε να δείτε το αφιέρωμα στο ΒΗΜΑ για την ένταξη της Μαύρης Κορινθιακής Σταφίδας στην κατηγορία των Υπερ- Τροφών 

http://www.tovima.gr/science/article/?aid=537656

Το προϊόν δεν είναι πιστοποιημένο gluten free. Δεν ενδείκνυται για άτομα με κοιλιοκάκη.
 
Data sheet
Gluten FreeYES
Sugar FreeYES
OriginGreek
Salt FreeYES
VeganYES
BioYES
Lactose FreeYES

30 other products in the same category:

Customers who bought this product also bought:

QR code

Menu