ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50€ ΚΑΙ ΕΩΣ 4 ΚΙΛΑ!
* ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΨΥΓΕΙΟΥ & ΚΑΤΑΨΥΞΗΣ
New product
Αλεύρι καλαμποκιού βιολογικής καλλιέργειας εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης . Είναι ελαφρύ, εύπεπτο και ιδανικό για όσους ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη . Με το αλεύρι καλαμποκιού , μπορείτε να δημιουργήσετε πεντανόστιμο ψωμί καλαμποκιού .
481
Το αλεύρι καλαμποκιού είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, νιασίνης, φυλλικού οξέως, σιδήρου και θειαμίνης.
Συνταγή για καλαμποκίσιο ψωμί
Υλικά:
500 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
500 γρ. αλεύρι άσπρο Τ70%
30 γρ. μαγιά νωπή ή 1 φακελάκι ξερή
1/2 λίτ. νερό πολύ ζεστό
1/2 φλυτζάνι ηλιέλαιο για το ζύμωμα
Εκτέλεση συνταγής :
Κοσκινίζουμε τα άλευρα σε μια λεκάνη. Σ᾿ ένα άλλο μπολ βάζουμε τη μαγιά, προσθέτουμε 1 φλυτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό απ᾿ το συνολικό και μ᾿ ένα πηρούνι τη διαλύουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και 10 κουταλιές της σούπας αλεύρι, φτιάχνοντας έτσι ένα χυλό.
Το σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος, για μισή ώρα περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Στο μπολ με το αλεύρι, ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι, ανακατεύουμε καλά μ᾿ ένα κουτάλι, κάνουμε μια λακούβα στη μέση και προσθέτουμε τη φουσκωμένη μαγιά.
Ανακατεύουμε τη ζύμη με το χέρι, προσθέτουμε λίγο - λίγο το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε νερό, μέχρι να βραχεί όλο το αλεύρι και η ζύμη να ξεκολλάει απ᾿ τα τοιχώματα και να γίνει μια μπάλα. Τότε τη βάζουμε στον πάγκο εργασίας και σε μια άκρη ρίχνουμε το ηλιέλαιο. Για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας, τ᾿ αλείφουμε ανά διαστήματα με το ηλιέλαιο και τη ζυμώνουμε για 10' - 15' περίπου, μέχρι να έχουμε μια ζύμη λεία, ελαστική και μαλακή. Τα σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα με καθαρή πετσέτα και μια λεπτή κουβερτούλα και τα αφήνουμε για 1 έως 1½ ώρα, για να διπλασιαστούν σε όγκο.
Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις, κάτω κάτω, για περίπου 1 ώρα και 15', μέχρι να ροδίσουν. Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από τις φόρμες και τα τοποθετούμε σε μια σχάρα, ή σε καθαρή πετσέτα, για να κρυώσουν.