Βιολογικό Μέλι Θυμαρίσιο Κρήτης 950γρ. Bio, Ελληνικό, Λαγουδάκης

New product

Ένα εξαιρετικά λεπτό στην υφή μέλι όπου κρύβει μέσα στη γεύση του ολόκληρη την Κρητική γη .Χαρακτηρίζεται από κεχριμπαρένιο χρώμα και την έντονη γεύση των αιθέριων αρωμάτων του θυμαριού.

More details

1656

19,80 €

Άμεση Παράδοση / Αποστολή σε 1 με 3 εργάσιμες

Items: - +

 
More info
Η φροντίδα και η διαχείριση των αποικιών της μέλισσας από την οικογένεια Λαγουδάκη.
Πάντα αγαπούσαμε τις μέλισσες. Μας προσέλκυαν με την μαγεία της κοινωνίας τους. Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα μελισσόκηπο σε μια ενιαία έκταση μειωμένης ανθρώπινης παρουσίας , χωρίς καλλιεργητικές δραστηριότητες. Το 2000 σκεφτήκαμε να συζητήσουμε για την ιδέα μας, με την Ιερά Μονή Γουβερνέτου ή την Κυρία των Αγγέλων, όπως επίσης ονομάζεται, η οποία βρίσκεται στη χερσόνησο Ακρωτήρι, 19 km βόρεια από τα Χανιά. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια της Κρήτης. Χτίστηκε το 1537 σε υψόμετρο 260 m από μοναχούς της Μονής Καθολικού που έφυγαν εξαιτίας της πειρατείας.

Ζητήσαμε την παραχώρηση έκτασης 450 στρ από την συνολική των 6.200 ακαλλιέργητων στρ [χαλέπες] που περιλάβουν τη Μονή. O σκοπός μας ήταν να αναπτύξουμε ένα αμετακίνητο μελισσόκηπο στην πλούσια, αυτοφυή, χαμηλή βλάστηση της περιοχής, που μόνο με το θαλασσινό αεράκι γειτονεύει. Έτσι, μετά τη συμφωνία της Κυρίας των Αγγέλων για την παραχώρηση της έκτασης, ξεκινήσαμε τη δουλειά. Cretan food work. Με πολλές δυσκολίες προσαρμογής και αρκετά προβλήματα κατά τους δύσκολους χειμερινούς μήνες. Ορισμένοι εξ αυτών εξοντώσανε μεγάλο αριθμό των μελισσών μας, αφού η διατροφική τους κάλυψη στη διαχείμαση, ήταν & παραμένει δύσκολη. Αναπτύξαμε 670 κυψέλες σε μεγάλο πλάτος έκτασης, σε μια περιοχή που όπως φάνηκε εκ των υστέρων είναι μια πολύ καλή περιοχή με άφθονη και συνεχή ανθοφορία την άνοιξη, ώστε να αναπτυχθεί κανονικά ο γόνος, άφθονη ανθοφορία το καλοκαίρι εκλεκτών μελισσοκομικών φυτών, ώστε να εξασφαλιστεί πλούσια σοδειά άριστου μελιού και καλή ανθοφορία το φθινόπωρο, ώστε να ανανεωθεί ο πληθυσμός των σμηνών και να αποταμιευθεί αρκετή τροφή για τους χειμερινούς μήνες.

Εφαρμόζουμε όλες τις αρχές της βιολογικής μελισσοκομίας από την εκκίνηση του μελισσόκηπου. Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο ελέγχου βιολογικών προϊόντων BIOHellas, πιστοποιούμε το μέλι και τα άλλα προϊόντα κυψέλης που παράγουν οι μέλισσες μας, με την επικονιαστική τους δράση στα αυτοφυή αρωματικά, μελισσοκομικά φυτά της πανέμορφης περιοχής.
Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι , το τετράπτυχο για την πετυχημένη εξάσκηση της βιολογικής μελισσοκομίας μας , βασίζεται :

  • 1. στην καλή υγεία
  • 2. στην καλή μάνα
  • 3. στην αξιοποίηση της μελισσοβοσκής και
  • 4. στο να αφήνουμε πάντα τις μέλισσες να τρέφονται με το μέλι που παράγουν οι ίδιες

 

Η διαρκή μας προσπάθεια εναρμονισμού των 4 αυτών παραμέτρων για τη δημιουργία μιας επιτυχούς ανάπτυξης των σμηνών, κάθε άλλο παρά απλή υπόθεση είναι.

 

Μόνο όταν το μελίσσι βρεθεί σε πολύ μεγάλο κίνδυνο μπορεί να το τροφοδοτήσουμε εξωτερικά, αποκλειστικά με τροφές που επιτρέπονται στη βιολογική μελισσοκομία και μάλιστα τόσο όσο χρειάζεται μόνο για να τραφούν [όχι να αποθηκεύσουν], ώστε το μέλι που θα φτάσει στον καταναλωτή να είναι το κατά το δυνατόν καλύτερο προϊόν της μέλισσας. Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, το βιολογικό μέλι είναι ένα προϊόν περιζήτητο, και κάθε τίμια προσπάθεια παραγωγής του, έχει καλή ανταπόκριση, με αντίστοιχα καλό οικονομικό αποτέλεσμα. Το οποίο όμως ενσωματώνει ένα ακριβό, ετήσιο κόστος παραγωγής. Μετά από χρόνια πειραματικών εφαρμογών, φτάσαμε σε ένα επίπεδο να έχουμε ένα μέλι το οποίο είναι άριστο ποιοτικά και άριστο γευστικά [πολύ δύσκολο στην πράξη]. Για αυτό είμαστε περήφανοι. Δεν χρησιμοποιούμε προληπτικά φάρμακα για τις ασθένειες των μελισσιών που μπορεί να αφήσουν υπολειμματικότητα στο κερί και στο μέλι. Τα σκευάσματα που πιθανόν να χρησιμοποιήσουμε περιέχουν Μυρμηκικό οξύ, Γαλακτικό οξύ, Οξαλικό οξύ, Μενθόλη, Θυμόλη, & Καμφορά που όλα προβλέπονται από την νομοθεσία της βιολογικής μελισσοκομίας.

 

Ετησίως οι μέλισσές μας παράγουν από 4000-9000 κιλά μέλι. Δηλαδή 5,9 – 13,4 κιλά / κυψέλη/ετησίως, όταν μία συμβατική κυψέλη μπορεί να δώσει 40,0 κιλά μέλι. Τρυγάμε το μέλι στην πιο κατάλληλη στιγμή της ωρίμανσής του. Πριν συσκευαστεί αποθηκεύεται σε χώρο δροσερό, ξηρό, σκοτεινό και άοσμο.
 
Data sheet
OriginGreek
BioYES

30 other products in the same category:

Customers who bought this product also bought:

QR code

Menu