Bio

Βιολογικό Ελαιόλαδο Bio 750ml, Ελληνικό, Λαγουδάκης

New product

 Τα λιόφυτα, συνολική έκτασης 85 στρ βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Φωτακάδο , στις Βουκολιές 15 km νότια του Κολυμπαρίου. Πρόκειται για μονοποικιλιακά λιόφυτα με Κορωνέικα ελαιόδεντρα. Το ελαιόλαδο που παράγεται από μια μόνο ποικιλία, αποδίδει τη χαρακτηριστική γεύση & τα αρώματα του δέντρου , καθώς και τα χαρακτηριστικά που συνδέονται με το έδαφος και το κλίμα του τόπου μας.

More details

1653

8,50 €

Άμεση Παράδοση / Αποστολή σε 1 με 3 εργάσιμες

Items: - +

 
More info
Η καλλιέργειας της ελιάς από την οικογένεια Λαγουδάκη
Η ελαιοκαλλιέργεια της οικογένειας Λαγουδάκη ξεκίνησε πριν από 200 περίπου χρόνια, όπου οι προ-παππούδες μας ήταν από τους πρώτους κάτοικους του χωριού Λαγουδιανά που στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Φωτακάδο. Τα λιόφυτα, συνολική έκτασης 85 στρ βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Φωτακάδο , στις Βουκολιές 15 km νότια του Κολυμπαρίου. Πρόκειται για μονοποικιλιακά λιόφυτα με Κορωνέικα ελαιόδεντρα. Το ελαιόλαδο που παράγεται από μια μόνο ποικιλία, αποδίδει τη χαρακτηριστική γεύση & τα αρώματα του δέντρου , καθώς και τα χαρακτηριστικά που συνδέονται με το έδαφος και το κλίμα του τόπου μας. Το 2000 ξεκίνησε η εφαρμογή της βιολογικής καλλιέργειας [καν ΕΕ. 2092/1998 & 834/2007] σε συνεργασία με το Ινστιτούτο ελέγχου βιολογικών προϊόντων BIOHellas. Ο σεβασμός στην υγεία του εδάφους των κτημάτων μας και οι καλλιεργητικές φροντίδες των δέντρων μας , έχουν πρωταρχικό σκοπό, την παραγωγή ενός ελαιολάδου – φρουτοχυμού. Ενός εξαιρετικού τελικού προϊόντος που θα καταναλώνουν άφοβα και με μετρήσιμα οφέλη , τα παιδιά μας και τα παιδιά σας!

 

Μέσα στην πορεία μας στο χρόνο, ως ανάβολοι [αυτοί που δεν βολεύονται] παραγωγοί τροφής, κατανοήσαμε ότι για να επιτύχουμε το στόχο μας για ελαιόλαδο-φρουτοχυμό, δεν αρκούσε η προσοχή μας στο έδαφος και στα δέντρα μας. Έπρεπε να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην διαχείριση του ελαιοκάρπου στο ελαιοτριβείο.
Έτσι, καταλήξαμε να εφαρμόζουμε μία διαδικασία, η οποία εν συντομία περιλαμβάνει τα εξής 6 σημαντικά στάδια:
  • 1. Έναρξη συλλογής ελαιοκάρπου στο κατάλληλο στάδιο ωρίμανσης.
  • 2. Συλλογή σε πάνινα σακιά μικρού βάρους
  • 3. Άλεσμα ελαιοκάρπου σε ιδιωτικό ελαιοτριβείο στην Ανώσκελη Βουκολιών, ελεγχόμενο & πιστοποιημένο για βιολογική παραγωγή ελαιολάδου
  • 4. Ψυχρή έκθλιψη ελαιοκάρπου & εξαγωγή ελαιολάδου, την ίδια μέρα της ελαιοσυλλογής ή το αργότερο την επόμενη. Διατήρηση θερμοκρασιών στους 27οC κατά την γραμμή επεξεργασίας της ελαιοζύμης.
  • 5. Φύλαξη του ελαιολάδου σε ανοξείδωτες δεξαμενές .
  • 6. Το ελαιόλαδο παραμένει στη δεξαμενή 4-8 εβδομάδες σε φυσική απόσταξη. Για να ηρεμήσει που λέγανε οι παππούδες μας. Δεν φιλτράρεται πριν την εμφιάλωση. Έτσι διατηρεί όλες του τις βιταμίνες.
Το αποτέλεσμα των υπολειμματικών ελέγχων του τελικού προϊόντος φανερώνουν τα εξής 4 συγκριτικά πλεονεκτήματα:
  • 1. Απουσία φυτοπροστατευτικών χημικών
  • 2. Υψηλά ποσοστά αντιοξειδωτικών [πολυφαινόλες, καροτενοειδή, βιταμίνη Ε & χλωροφύλλη]
  • 3. Απουσία φθαλικών ενώσεων [πλαστικοποιητών] που ευθύνονται για πολλά δεινά του περιβάλλοντος & του ανθρώπου [βλ. θηλυκοποίηση, ορμονική αποδιοργάνωση, κ.α]
  • 4. Χαμηλή οξύτητα [συνήθως 0,3 – 0,38%]
Η ετήσια παραγωγή του φρουτοχυμού μας κυμαίνεται από 8.000 – 12.000 λίτρα. Διατίθεται όλο εντός της χώρας. Εμφιαλώνεται, με προσοχή, σε φιμέ φιάλες για να προστατεύεται από τον ήλιο και σε συσκευασίες can των 5 λίτρων. Διατίθεται σε γνωστούς πλέον & φίλους οικογενειάρχες καθώς και σε επαγγελματίες που διατηρούν επισιτιστικά τμήματα. Διαθέτει υφή γεμάτη & κρεμώδης. Έχει φρουτώδη γεύση και αρώματα φρέσκιας βλάστησης. Ποτέ δεν μας φτάνει η ποσότητα για να καλύψουμε τη ζήτηση. Ποτέ δεν διακινήσαμε περισσότερο από όσο παράγουμε.
 
Data sheet
OriginGreek
BioYES
VeganYES

23 other products in the same category:

Customers who bought this product also bought:

QR code

Menu