ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50€ ΚΑΙ ΕΩΣ 4 ΚΙΛΑ!
* ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΨΥΓΕΙΟΥ & ΚΑΤΑΨΥΞΗΣ
New product
Γνωστή και ως «φακή της Aιγύπτου», η κόκκινη φακή ανήκει στην κατηγορία των οσπρίων. Έχει πιο «απαλή» γεύση από αυτήν της κοινής φακής και ετοιμάζεται πολύ πιο γρήγορα (χρειάζονται μόλις 15 λεπτά). Eίναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Λόγω, επίσης, της χαμηλής περιεκτικότητάς της σε αδιάλυτες φυτικές ίνες, είναι πιο εύπεπτη, ειδικά για άτομα με ευερέθιστο έντερο.
1827
Κόκκινες φακές με ρύζι
Υλικά:
1/2 φλιτζάνι κόκκινες φακές
1/2 φλιτζάνι ρύζι νυχάκι
3 μέτρια καρότα
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοτριμμένη
2-3 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση συνταγής:
Καθαρίζετε, ξεπλένετε και στραγγίζετε τις φακές. Καθαρίζετε και κόβετε τα καρότα και το κρεμμυδάκι. Σε μέτρια κατσαρόλα βάζετε τις φακές, τα καρότα, το κρεμμυδάκι, το αλατοπίπερο , τα φύλλα δάφνης και το σκόρδο. Προσθέστε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά. Βράζετε για 10´ περίπου. Συμπληρώστε το ρύζι και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάζετε συχνά για να συμπληρώσετε νερό αν χρειαστεί. Όταν ψηθεί και το ρύζι , το φαγητό είναι έτοιμο . Προσθέστε το ελαιόλαδο, ανακατέψτε και σερβίρετε. Αυτό το φαγητό θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους !