Bio

Βιολογική Φάβα Κίτρινη (Λαθούρι) 500γρ. Bio, Βιοαγρος

New product

Κίτρινη φάβα βιολογικής καλλιέργειας από λαθούρι . Η φάβα είναι ένα πολύ δημοφιλές μεσογειακό έδεσμα που σε περιόδους νηστείας καταλαμβάνει καθημερινή θέση στο τραπέζι καθώς έχει μεγάλη θρεπτική αξία και υποκαθιστά αρκετές από τις θρεπτικές ιδιότητες του κρέατος.

 
 

More details

515

2,60 €

Άμεση Παράδοση / Αποστολή σε 1 με 3 εργάσιμες

Items: - +

 
More info

Το λαθούρι είναι πλούσιο σε σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, ποτάσιο, βιταμίνες B, C, E, φολικό οξύ και πρωτεΐνες.

Έχει χαμηλής περιεκτικότητας λιπαρά, υψηλή περιεκτικότητα φυτοχημικών ουσιών που συμβάλλουν στην αναπαραγωγική διαδικασία, βοηθούν την ανάπτυξη των παιδιών, καθώς επίσης περιέχει ουσίες που είναι κατάλληλες στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, πιθανή πρόληψη κατά του καρκίνου και του διαβήτη.

 

Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια

Υλικά :

500 γρ. φάβα κίτρινη
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
Αλάτι και πιπέρι
Λίγη ρίγανη

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια :

2-3 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες

4 κ.σ.παρθένο ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
1 κ.γ. ζάχαρη

 

Εκτέλεση συνταγής:

Πλένουμε καλά τη φάβα και τη στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 5 φλυτζάνια νερό να βράσει.Ρίχνουμε μέσα τη φάβα και την αφήνουμε να σιγοβράσει για 35' περίπου αν βγάλει αφρό , την ξαφρίζουμε.  Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά , ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρά.Το αδειάζουμε στη μισοβρασμένη φάβα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και βάζουμε να ξαναβράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να χυλώσει και να πήξει. Την αποσύρουμε από τη φωτιά και την ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει απαλός πουρές.

 
 
Το προϊόν δεν είναι πιστοποιημένο gluten free. Δεν ενδείκνυται για άτομα με κοιλιοκάκη.
 
Data sheet
Gluten FreeYES
Sugar FreeYES
OriginForeign
Salt FreeYES
VeganYES
BioYES
Lactose FreeYES
 
Συστατικά

Φάβα κίτρινη βιολογικής καλλιέργειας.

30 other products in the same category:

Customers who bought this product also bought:

QR code

Menu