ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50€ ΚΑΙ ΕΩΣ 4 ΚΙΛΑ!
* ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΨΥΓΕΙΟΥ & ΚΑΤΑΨΥΞΗΣ
New product
Η εταιρεία ΟΙΚΟΠΑΛ παρασκευάζει τον ξινό τραχανά
από ελληνικό, πρόβειο, βιολογικό γιαούρτι και
μίγμα ελληνικών, βιολογικών αλεύρων από σκληρό και μαλακό
σιτάρι. Τα παραπάνω συστατικά ζυμώνονται, τρίβονται
παραδοσιακά στο χέρι και στη συνέχεια ξηραίνονται σε
ειδικού τύπου ξηραντήριο στην κατάλληλη θερμοκρασία.
133
Τραχανόπιτα με ξινό τραχανά Οικοπάλ
6 φύλλα χωριάτικα για πίτα
2 φλυτζάνια τσαγιού ξινό τραχανά
5 φλυτζάνια τσαγιού νερό
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα εβαπορέ
1 κουταλάκι γλυκού βούτυρο
Λίγο λάδι για τα φύλλα
5 αυγά
½ φλυτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φλυτζάνι τσαγιού φέτα
& αλάτι
Εκτέλεση : Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και το γάλα και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Προσθέτουμε τον ξινό τραχανά ανακατεύοντας συνεχώς και βράζουμε για 10-15min. Όταν κρυώσει το μίγμα προσθέτουμε τα τυριά και 4 αυγά ανακατεύοντας συνεχώς. Παράλληλα βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα 3 φύλλα αλείφοντας καθένα με λάδι. Απλώνουμε το μίγμα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Χτυπάμε ένα αυγό με λάδι και νερό, χαράζουμε την πίτα και περιχύνουμε με το μίγμα του αυγού. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 45min.