Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μια νόστιμη ελαφριά και δροσερή συνταγή :
Πέννες με τοματίνια και γιαούρτι
Υλικά ( για 2 μερίδες):
- 250 γρ. πέννες
- 10-15 ντοματίνια
- 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 1 κ.γ. βασιλικό ξερό
Εκτέλεση:
Πλένετε τα ντοματίνια και τα κόβετε στα τέσσερα. Βάλτε τα ντοματίνια, τα μανιτάρια και το σκόρδο ψιλοκομμένο σε ένα ταψάκι.Ρίξτε το ελαιόλαδο αλάτι & πιπέρι και ψήστε τα για 30'.
Παράλληλα βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με τα ψητά μανιτάρια και ντοματίνια. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι με τον βασιλικό ώστε να γίνει λείο και ομοιογενές .Βάλτε τη σως γιαουρτιού πάνω στα ζυμαρικά και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.