Βιολογικό Κους Κους Λευκό Bio 500γρ., Davert

New product

Το κους κους είναι ένα εθνικό πιάτο της Τυνησίας & της Αλγερίας και παρασκευάζεται από σκληρό σιτάρι . Έχει λεπτή βουτυρένια γεύση και ταιριάζει με τα πάντα . Είναι πολύ νόστιμο και ετοιμάζεται  σε λίγα λεπτά , ως κύριο γεύμα , συνοδευτικό ή σαλάτα .

 
 
 
 

More details

5126

3,30 €

Άμεση Παράδοση / Αποστολή σε 1 με 3 εργάσιμες

Items: - +

Brand: Davert

 
More info

Συστατικά : Σκληρό σιτάρι βιολογικής γεωργίας.

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά 100γρ

Ενέργεια kj / kcal 1475 kJ / 348 kcal
Λιπαρά: 2,0 g
  εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά: 0,3 g
Υδατάνθρακες :70,0 g
    εκ των οποίων σάκχαρα: 2,5 g
Φυτικές ίνες: 3,0 g
Πρωτεΐνες: 11,0 g
Αλάτι: 0,0 g

 

Συνταγή για νόστιμο κους-κους με λαχανικά

Υλικά:

300γρ κους-κους

125 γρ. μαργαρίνη

1  κρεμμύδι & 2 καρότα κομμένα σε φέτες

1/2 σέλινο

1 κύβο ζωμό κότας

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

χυμό λεμονιού

αλάτι

πιπέρι

λίγη ζάχαρη

1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε δύο ποτήρια νερό, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και τον κύβο μέχρι να βράσουν. Το τραβάμε από την φωτιά , ρίχνουμε μέσα το κους κους και το αφήνουμε μερικά λεπτά να φουσκώσει. Προσθέτουμε τη μισή μαργαρίνη , το ανακατεύουμε και το βάζουμε σε μια φόρμα για περίπου 10 λεπτά. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι και το καρότο , την ρίζα από το σέλινο ψιλοκομμένη, και λίγα ψιλοκομμένα κλωναράκια  και τα βράζουμε με λίγο νερό και με το χυμό από το λεμόνι εως ότου μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη , την ζάχαρη, την μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε την σάλτσα να δέσει και αφού ξεφορμάρουμε το κους κους το περιχύνουμε με την σάλτσα μας.

 
 
 
 
 
Data sheet
Gluten FreeNO
Sugar FreeYES
OriginForeign
Salt FreeYES
DemeterNO
VeganYES
BioYES
Lactose FreeYES

30 other products in the same category:

Customers who bought this product also bought:

QR code

Menu