Bio

Βιολογικό Πλιγούρι 500γρ. Bio, Ελληνικό, Το Πλαστήρι

New product

Το βιολογικό πλιγούρι "Το Πλαστήρι" είναι μια από τις πιο θρεπτικές τροφές και παρασκευάζεται από 100% σκληρό σιτάρι βιολογικής καλλιέργειας, ελληνικής προέλευσης στους πρόποδες του Ολύμπου. Το πληγούρι ή πιο απλά αλεσμένο σιτάρι είναι νόστιμο , έχει πληθώρα βιταμινών και φροντίζει τη σιλουέτα μας !

More details

826

2,80 €

Άμεση Παράδοση / Αποστολή σε 1 με 3 εργάσιμες

Items: - +

 
More info

Tο πλιγούρι είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Mπορείτε να αντικαταστήσετε με αυτό το αποφλοιωμένο ρύζι και τα μακαρόνια, ιδιαίτερα αν θέλετε να χάσετε βάρος. Σε σχέση με άλλα δημητριακά, έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι μετά την κατανάλωσή του ανεβάζει τη γλυκόζη του αίματος πολύ πιο ήπια, με αποτέλεσμα να θεωρείται άριστη πηγή υδατανθράκων για διαβητικούς.
•Eπιπλέον, λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, θεωρείται ότι έχει υψηλό δείκτη κορεσμού ή με άλλα λόγια σάς χορταίνει περισσότερο σε σύγκριση με άλλες πηγές υδατανθράκων, όπως το ρύζι και οι πατάτες, ενώ ουσιαστικά δίνει την ίδια ενέργεια.
Περιέχει πολύ περισσότερες φυτικές ίνες από το άσπρο ρύζι και τα μακαρόνια και σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος B, όπως η θειαμίνη, η ριβοφλαβίνη και ιδιαίτερα η νιασίνη, που είναι απαραίτητες για τον ομαλό μεταβολισμό και τη σωστή λειτουργία των νευρικών κυττάρων, άρα και του εγκεφάλου. Eκτός όμως από αυτές τις βιταμίνες, περιέχει βιταμίνη E, που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, τριπλάσιο κάλιο και τετραπλάσιο φώσφορο, σε σχέση με τα μακαρόνια και το άσπρο ρύζι, και σημαντικές ποσότητες μεταλλικών στοιχείων, όπως ο σίδηρος, το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος, αλλά και ιχνοστοιχείων, όπως το σελήνιο, που έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Tέλος, η συστηματική κατανάλωσή του μπορεί μακροπρόθεσμα να βοηθήσει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

 


Κατ’ αρχάς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ωμό ή μαγειρεμένο. αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ποσότητα πλιγούρι (π.χ. 1 φλιτζάνι) ωμό ή σε κρύα πιάτα, π.χ. σε σαλάτες, μουλιάστε το σε χλιαρό νερό για 30-40 λεπτά. Aν έχετε μεγαλύτερη ποσότητα, θα χρειαστεί να το αφήσετε στο νερό για περίπου 1 ώρα. Aν πάλι το θέλετε για ζεστά φαγητά, ξεπλύνετε την ποσότητα που θα χρειαστείτε σε κρύο νερό και ρίξτε τη στην κατσαρόλα 15-20 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα. Έχετε υπόψη σας ότι το πλιγούρι «τραβάει» τα υγρά, γι’ αυτό βάλτε λίγο παραπάνω νερό για να βράσει χωρίς να αφήσει στεγνό το φαγητό. Προσέξτε επίσης να μην το μουλιάσετε ή να μην το βράσετε πολλή ώρα, γιατί θα χάσει τη γεύση του.

Τα ζυμαρικά "Το Πλαστήρι" θα σας ξυπνήσουν μνήμες από τα φαγητά της γιαγιάς σας γιατί παρσκευάζονται με υλικά  από ντόπιους παραγωγούς, αυγά και γάλα από το γύρω χωριά.
Η επιχείρησή ξεκίνησε δειλά το 1998 και τώρα πια στις νέες τις εγκαταστάσεις παράγει .
με την ίδια πάντα ποιότητα και συνέπεια  παραδοσιακά  προιόντα :

α) βιολογικά ζυμαρικά
β)ζυμαρικά από αλεύρι Ντίνκελ και
γ) ζυμαρικά από αλεύρι Triticum Dicocum

όλα πιστοποιημένα απο τη ΔΗΩ

 
Data sheet
Gluten FreeNO
Sugar FreeYES
OriginGreek
Salt FreeNO
VeganNO
BioYES
Lactose FreeNO

30 other products in the same category:

Customers who bought this product also bought:

QR code

Menu