- Νέο

Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι ένα παράγωγο προϊόν που προκύπτει από την επεξεργασία του τυριού. Αποτελεί περίπου το 20% της πρωτεΐνης που περιέχεται στο γάλα της αγελάδας, με το άλλο 80% να είναι η καζεΐνη.
H whey αποτελεί το υδατοδιαλυτό μέρος του γάλακτος. Κατά την βιομηχανική παραγωγή του τυριού και του τυροπήγματος, το γάλα περνά από διεργασίες επεξεργασίας που περιλαμβάνουν την παστερίωση και ύστερα την ψύξη του, προτού βέβαια προστεθεί σε αυτό η πυτιά. Η πυτιά είναι ένα σύμπλεγμα πηκτικών ενζύμων που προέρχονται από το στομάχι των μωρών μοσχαριών (αγελάδων). Η προσθήκη της πυτιάς βοηθάει στην πήξη του γάλακτος και στον διαχωρισμό του σε τυρόπηγμα (που αργότερα θα γίνει τυρί) και σε whey (ορού γάλακτος).
Βιολογική πρωτεΐνη ορού ΓΑΛΑΚΤΟΣ
*Προϊόν βιολογικής γεωργίας