

Κοφτό μακαρονάκι από τον γνήσιο αρχαιοελληνικό σπόρο ζέας. Πλούσιο σε μαγνήσιο και βιταμίνες, με λιγότερη γλουτένη από το σιτάρι, εύπεπτο θρεπτικό και πολύ γευστικό. Ο μοναδικός συνδυασμός θρεπτικών συστατικών της ζέας προωθεί την ευεξία και την καλή υγεία.
Το Δίκοκκο Σιτάρι (ζειά ή ζέα ) είναι ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά που είναι γνωστά στον άνθρωπο .
Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει περιζήτητο λόγω των πολύτιμων χαρακτηριστικών του :
- Τα προϊόντα από Δίκοκκο Σιτάρι περιέχουν 40% περισσότερο μαγνήσιο και τα ζυμαρικά του είναι πολύ πιο ελαφριά από τα κοινά ζυμαρικά.
- Το μαγνήσιο επιπλέον ενεργοποιεί τις ενζυματικές διαδικασίες του μεταβολισμού.
- Περιέχει υψηλά ποσοστά του αμινοξέος Λυσίνη που καθιστά τα ζυμαρικά που παράγονται από αυτό ιδιαίτερα εύπεπτα.
- Η Λυσίνη, ακόμα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι το βασικό στοιχείο στη βιοχημική λειτουργία του εγκεφάλου.
- Το αλέυρι από Δίκοκκο Σιτάρι δεν φράσει τις αρτηρίες, όπως το αλεύρι από το απλό μονόκκοκο σιτάρι που τρώμε (μαλακό ή σκληρό), το οποίο περιέχει γλουτένη.
- Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και μέταλλα.
Ρυθμίζει καλύτερα την γλυκόζη στο αίμα, γι΄ αυτό είναι ιδανική για διαβητικούς.
Ο αυθεντικός ελληνικός σπόρος ζέας καλλιεργείται μόνο στα κτήματα Αντωνοπουλου αφού αυτοί είναι που τον διατήρησαν και τον αναβίωσαν.
Στο αγρόκτημα Αντωνόπουλου η καλλιέργεια γίνεται από το 1985 μόνο βιολογικά και με ντόπιους παραδοσιακούς και αρχαίους σπόρους .Η βιοποικιλότητα και η βιοισορροπία που επικρατεί στα ιδιόκτητα κτήματα του , αποτελεί εγγύηση για την υψηλή ποιότητα των προίόντων . Το greenhouse σας προτείνει ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε τα προίόντα εξαιρετικής γεύσης και θρεπτικής αξίας που παράγονται από σπόρους που αποτελούσαν βάση της διατροφής των προγόνων μας .