Βιολογικό Ουμεμπόσι (Umeboshi) 150g ONE Project
Η διαδικασία επεξεργασίας των Ουμεμπόσι, είναι γνωστή ως «λακτοβακτηριακή ζύμωση», μία από τις παλαιότερες μεθόδους επεξεργασίας τροφίμων, κατά την οποία τα ωφέλιμα προβιοτικά λακτοβακτήρια αναπτύσσονται αντί για άλλα μη ωφέλιμα.
Άμεση διαθέσιμη ποσότητα 3 τεμάχια.
Τα βερίκοκα Ούμε συλλέγονται στο τέλος Ιουνίου, όταν είναι ακόμη άγουρα και οι χυμοί τους στο απόγειο τους. Κατόπιν πλένονται, μουλιάζονται για να απομακρυνθεί η πικρίλα, και στοιβάζονται σε δοχεία σε στρώσεις εναλλασσόμενες με αλάτι. Σιγά σιγά τα υγρά τους απομακρύνονται. Στο τέλος Ιουλίου απλώνονται σε δίσκους μπαμπού στον δυνατό ήλιο, για να στεγνώσουν και να αποξηραθούν λίγο.
Μετά, επανατοποθετούνται σε δοχεία μαζί με τα υγρά τους και φύλλα Shiso (perilla frutensis) τα οποία δίνουν αυτό το κόκκινο χρώμα, λεμονάτη γεύση, πολλά μέταλλα και αντιβακτηριδιακές και συντηρητικές ιδιότητες.
Τέλος, αφαιρούνται από τα δοχεία και τοποθετούνται σε κάδους όπου ωριμάζουν για ένα έτος.
Το, κόκκινο πλέον, υγρό εμφιαλώνεται και πωλείται ως Ξύδι Ούμε, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και γευστικότατα Ιαπωνικά καρυκεύματα.
Το Ουμεμπόσι και τα παράγωγά του όπως το Ξύδι Ούμε (Ume Su) είναι πλούσια σε οργανικά οξέα (κιτρικό οξύ, πυροσταφυλικό οξύ, μηλικό οξύ, και ηλεκτρικό οξύ). Το κιτρικό οξύ βοηθά στην αποστείρωση του εντέρου και του στομάχου, ειδικά το πρωί που είναι άδειο και το πυροσταφυλικό οξύ ενεργοποιεί τις λειτουργίες διάφορων σωματικών οργάνων.
- Πιστοποιημένο Gluten Free
- Ναι
- Origin
- Foreign
- Bio
- Ναι
Γιαπωνέζικο βερίκοκο (Prunus mume)*, θαλασσινό αλάτι, φύλλα Shiso Perilla frutensis*
* προϊόν βιολογικής καλλιέργειας
Σε συνδυασμό με το Κούζου ONE Project, φτιάχνει την κρέμα Κούζου (ΟύμεΣοΚούζου), που ενισχύει την πεπτική λειτουργία και αλκαλοποιεί τον οργανισμό, με πολλαπλά οφέλη. Αναμιγνύεται με αλεσμένους καβουρντισμένους σπόρους, νερό, Μίριν, ΝΑΜΑ Σάλτσα Σόγιας και χρησιμοποιείται σε σάλτσες για σαλάτες, στα δημητριακά, σε σοτάρισμα, στο Σούσι και άλλα πιάτα. Μέσα σε Τσάι Κουκίτσα, εξουδετερώνει την κούραση, ημικρανίες και νοητική θολούρα, από την υπερκατανάλωση απλών υδατανθράκων και μία κουραστική ημέρα.