

Ένα δημοφιλές καρύκευμα, που ξεκινά την ιστορία του τον 16ο αιώνα, για να φθάσει στη σημερινή μορφή του, ως ένα πολύ χρήσιμο και ιδιαίτερο άρτυμα.
Άμεση διαθέσιμη ποσότητα 1 τεμάχια.
Τo Μίριν, παράγεται με μία φυσική διαδικασία ζύμωσης γλυκού ρυζιού με koji (Aspergillus oryzae), αλάτι και αποστάγματα, τα οποία αναμιγνύονται, σακχαροποιούνται λόγω της ζύμωσης με τον μύκητα koji και φιλτράρονται, για να δώσουν ένα διαυγές, κιτρινωπό Μίριν, πλούσιο σε φυσική γλυκύτητα. Ακολουθεί μία διαδικασία ωρίμανσης για 6 μήνες που χαρίζει πιο απαλή γεύση, γεμάτο σώμα και ικανότητα να ομογενοποιείται με άλλα συστατικά εύκολα.
Λόγω της διαδικασίας ζύμωσης, το Μίριν Ρυζιού καθίσταται πλούσιο σε ολιγοσακχαρίτες που λειτουργούν ως πρεβιοτικά, δηλαδή αποτελούν τροφή για τα προβιοτικά βακτήρια, που υποστηρίζουν την πεπτική λειτουργία συνολικά. Γι' αυτό και συνοδεύει άριστα την ΝΑΜΑ Σάλτσα Σόγιας ή το Ταμάρι, στην μαγειρική.
Νερό, ρύζι, καλλιέργεια Koji (Aspergilus Oryzae), θαλασσινό αλάτι
Ένα πολυχρηστικό καρύκευμα, που προσθέτει φυσικά γλυκιά γεύση, με βάθος και σώμα, σε οποιαδήποτε συνταγή όπου αυτή απαιτείται, όπως λαχανικά γλυκόξινα, πιάτα στυλ wok, σοτέ, σάλτσες, μαρινάδες κλπ.
Λόγω των φυσικών σακχάρων του, δίνει μία βελούδινη υφή και καραμελώνει τα υλικά εάν σωταριστεί χωρίς υγρά.