

H σάλτσα ντομάτας Βιοαγρός φτιάχνεται από ντομάτες βιολογικής γεωργίας που καλλιεργούνται , συλλέγονται και επεξεργάζονται λίγες ώρες μετά την συγκομιδή τους. Έτσι διατηρεί τα πολύτιμα οργανοληπτικά συστατικά της αλλά και το άρωμα και την γεύση της φρέσκιας ντομάτας.
Το μαγείρεμα της ντομάτας φαίνεται να αυξάνει τη διαθεσιμότητα βασικών θρεπτικών συστατικών και κυρίως των ισχυρών αντιοξειδωτικών στοιχείων τα οποία είναι τα καροτενοειδή, το λυκοπένιο, η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη.
Οι μαγειρεμένες ντομάτες παρέχουν περισσότερη λουτεΐνη και ζεαξανθίνη από τις λιαστές ντομάτες και τα τοματίνια.
Οι αντιοξειδωτικές ουσίες αποδεικνύονται τα τελευταία χρόνια εξαιρετικά ωφέλιμες στον ανθρώπινο οργανισμό.
Πρέπει ωστόσο να σημειώσουμε πως τόσο το λυκοπένιο όσο και όλα τα αντιοξειδωτικά είναι λιποδιαλυτά στοιχεία, πράγμα που σημαίνει πως η κατανάλωσή τους με κάτι λιπαρό αυξάνει την απορρόφηση και τη βιοδιαθεσιμότητά τους.
Τομάτες*, αλάτι 0,5%, ρυθμιστής οξύτητας: κιτρικό οξύ
*Προϊόν βιολογικής γεωργίας