

Ελληνικό κριθάρι από ντόπιους σπόρους που καλλιλεργείτε βιολογικά στο αγρόκτημα Αντωνόπουλου στο Δίλοφο Λάρισας. Το κριθάρι είναι μία τροφή πλούσια σε υδατάνθρακες και διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες. 1 φλιτζάνι βρασμένου κριθαριού περιέχει 193 θερμίδες, 44 γρ. υδατάνθρακα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, 4 γρ. πρωτείνης, 1 γρ. λίπους και 6 γρ. φυτικών ινών.
Άμεση διαθέσιμη ποσότητα 5 τεμάχια.
Περιέχει πολύ καλή ποσότητα νιασίνης (ή αλλιώς βιταμίνης Β3), βιταμίνης Ε υπό την μορφή τοκοτριενολών, βιταμίνη C, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, σελήνιο αλλά και πανίσχυρες αντιοξειδωτικές ουσίες τις λιγνάνες. Αυτή η πλούσια διατροφική του αξία, το καθιστά ένα πολύτιμο σιτιρό για την υγεία του σύγχρονου ανθρώπου η διατροφή του οποίου αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από επεξεργασμένες τροφές, χαμηλής διατροφικής αξίας.
Ανεκτίμητες οι φυτικές ίνες του κριθαριού
Το κριθάρι είναι μια εξαιρετική πηγή τόσο σε διαλυτές όσο και σε αδιάλυτες φυτικές ίνες εξασφαλίζοντας την καλή υγεία του εντέρου αλλά και ολόκληρου του οργανισμού. Πιο συγκεκριμένα οι φυτικές του ίνες:
Στο Αγρόκτημα Αντωνόπουλου η καλλιέργεια γίνεται από το 1985 μόνο βιολογικά και με ντόπιους παραδοσιακούς και αρχαίους σπόρους. Η βιοποικιλότητα και η βιοϊσορροπία που επικρατεί στα ιδιόκτητα κτήματα του, αποτελεί εγγύηση για την υψηλή ποιότητα των προίόντων. Το Greenhouse σας προτείνει ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε τα προίόντα εξαιρετικής γεύσης και θρεπτικής αξίας που παράγονται από σπόρους που αποτελούσαν βάση της διατροφής των προγόνων μας.