

Βιολογικά απόξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι. Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, β-καροτένιο, χαλκό και μαγνήσιο αλλά με σημαντική αντιοξειδωτική δράση. Τρώγονται ωμά αλλά χρησιμοποιούνται επίσης στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Οι πολύτιμες ιδιότητες των δαμάσκηνων για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Σύμφωνα με έναν αρχαίο Ελληνικό μύθο, ο θεός Έρωτας για να κάνει τα βέλη του ανίκητα, συνήθιζε να τα βουτά σε χυμό από δαμάσκηνα πριν τα στρέψει στον επόμενο στόχο του.
Κατατάσσονται πρώτα σε ό,τι αφορά την αντιοξειδωτική τους δράση, δηλαδή την ικανότητα των συστατικών τους να απορροφούν τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου. Συγκεκριμένα τα 100γρ. δαμάσκηνα διαθέτουν 5770 μονάδες ORAC. Πλούσια σε κάλιο, β-καροτένιο, χαλκό και μαγνήσιο. Τα συνιστούμε σε περιπτώσεις αναιμίας, κόπωσης, ατονίας. Συμβάλλουν ακόμη και στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα παρατηρήθηκε ότι η συστηματική κατανάλωση ξηρών δαμάσκηνων οδήγησε στον σχηματισμό νέου οστού σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, γεγονός που οφείλεται στα βιο-ενεργά συστατικά που διαθέτουν . Έχουν ήπια καθαρτική δράση, αφού 10-12 ξηρά δαμάσκηνα παρέχουν 7 γρ φυτικών ινών, που αντιστοιχούν στο 30% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Επιπλέον έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, γεγονός που σημαίνει ότι μετά την κατανάλωσή τους δεν αυξάνεται γρήγορα το σάκχαρο στο αίμα. Λόγω της γλυκιάς τους γεύσης ικανοποιούν την ανάγκη για γλυκό βοηθώντας στο περιορισμό στην κατανάλωση λιπαρών γλυκών. Διεθνείς έγκριτες επιστημονικές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει την αντιοξειδωτική, αντιγηραντική και αντικαρκινική τους δράση.
Αποξηραμένα δαμάσκηνα βιολογικής καλλιέργειας, νερό.
Πριν χρησιμοποιήσετε τα ξηρά δαμάσκηνα στην παρασκευή γλυκών, αφήστε τα 4 ώρες σε κρύο νερό για να μαλακώσουν. Ο πολτός των ξηρών δαμάσκηνων μπορεί να αντικαταστήσει το λάδι στην μαγειρική.
Το προϊόν δεν φέρει πιστοποίηση gluten free.