

Φυτό αρωματικό, φαρμακευτικό και μελισσοτροφικό. Βοηθά την άμυνα του οργανισμού απέναντι στις λοιμώξεις και ιδιαίτερα στα κρυολογήματα. Είναι εξαιρετικό τονωτικό σε περιπτώσεις γενικής εξασθένησης και εξάντλησης. Χρησιμοποιείται κατά της δυσκοιλιότητας, της δυσπεψίας σε ήπια προβλήματα, της χοληδόχου και ουροδόχου κύστης, σε εντερικές και στομαχικές διαταραχές.
Από τα 100 περίπου είδη τριαντάφυλλων τη μεγαλύτερη φαρμακευτική και θεραπευτική αξία έχουν οι καρποί και τα πέταλα της άγριας τριανταφυλλιάς. 100 gr καρποί περιέχουν βιταμίνη C όσο1 kg λεμόνια.Τα κυνόροδα είναι μία από τις καλύτερες φυσικές πηγές Βιταμίνης C.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ
Ρίχνουμε 2 κουταλιές του γλυκού καρπούς σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό για 15 λεπτά ή σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά. Αν δεν θέλουμε να έχουμε απώλεια Βιταμίνης C βάζουμε 2 κουταλιές του γλυκού από βραδύς σε 1 ποτήρι ζεστό νερό και πίνουμε το πρωί. Μπορούμε να πίνουμε έως και τρία φλιτζάνια τη μέρα.