

Βασιλικός βιολογικής καλλιέργειας με πλούσιο άρωμα, από την ελληνική γη. Στην ελληνική κουζίνα χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό σε σάλτσες ντομάτας, σε σαλάτες ενώ συνδυάζεται υπέροχα με ζυμαρικά, πατάτες και κοτόπουλο. Θα πρέπει να προσεχθεί η χρήση του μόνο προς τα τέλος της ετοιμασίας καθώς το πολύωρο μαγείρεμα και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες καταστρέφουν τα αιθέρια έλαια και χάνεται το άρωμά του.
Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθά στην πέψη, καταπραΰνει τα έντερα, τις ημικρανίες & τους πονοκεφάλους, ενισχύει τη μνήμη, είναι διουρητικό, η κατανάλωση των φύλλων βοηθάει στην αύξηση του μητρικού γάλακτος στις θηλάζουσες μητέρες και καταπραΰνει τις παθήσεις της χρόνιας ρινίτιδας. Ανακουφίζει περιπτώσεις στοματίτιδας, και επιχείλιου έρπητα, είναι ιδανικός για κρυολογήματα, καταρροές, & βήχα, φλεγμονές αυτιών, βοηθά στις αμυγδαλίτιδες και φαρυγγίτιδες.
Χρησιμοποιείται και ως ρόφημα. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την απαιτούμενη ποσότητα αποξηραμένου βιολογικού Βασιλικού. Περίπου 1 με 2 κουταλίες από το βότανο. Το αφήνουμε 10 με 15 λεπτά της ώρας, το σουρώνουμε και το καταναλώνουμε αμέσως. Με την πάροδο των ωρών αλλοιώνονται τα συστατικά του.