PastaMania Βιολογικό Κριθαράκι Ψιλό 500g Όλα Βιο
Το κριθαράκι ή αλλιώς μανέστρα είναι ένα από τα πιο κλασσικά πιάτα ζυμαρικών της ελληνικής και ιταλικής κουζίνας. Το όνομα του οφείλεται στο γνωστό σε όλους δημητριακό κριθάρι και διακρίνεται για το ωοειδές του σχήμα πλατύ στο κέντρο και μυτερό στις άκρες.
Αν και μοιάζει με ρύζι, δε χυλώνει εύκολα, ενώ βράζει πιο γρήγορα. Τρώγεται ζεστό, συνήθως σε κοκκινιστά ή χρησιμοποιείται σε σούπες. Στην ελληνική κουζίνα, συνήθως προστίθεται σε φαγητά της κατσαρόλας στο τέλος, για να βράσει απορροφώντας τους ζωμούς του κρέατος και να χυλώσει. Παραδοσιακά, κυρίως χρησιμοποιείται στο γιουβέτσι. Συχνά σερβίρεται με τριμμένα, συνήθως αλμυρά, τυριά, όπως φέτα, κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.
- Origin
- Foreign
- Bio
- Ναι
Σιμιγδάλι σίτου από πετρόμυλο ,νερό πηγής
Ενέργεια: 1500kj/354kcal – Λίπη: 1,50g εκ των οποίων κορεσμένα:0,50g – Υδατάνθρακες: 71g εκ των οποίων σάκχαρα: 0g – Πρωτεΐνες: 12,50g – Φυτικές Ίνες: 2g – Αλάτι: 0g – Νάτριο:0mg