• -31%
Hema-Plex  60καψ.  Nature's Plus
search
  • Hema-Plex  60καψ.  Nature's Plus
  • Hema-Plex  60καψ.  Nature's Plus

Hema-Plex 60 κάψουλες, Nature's Plus

5736
Άμεση Παράδοση / Αποστολή σε 1 με 3 εργάσιμες

Μοναδική αιματική φόρμουλα με σίδηρο και άλλα μέταλλα, που έχουν ρόλο κατά της αναιμίας, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φολικό οξύ κ.α. σε κάψουλες, για γρήγορη αύξηση του σιδήρου και τάχιστη παροχή οξυγόνου στους ιστούς. Με τις κάψουλες πολλοί αισθάνονται να θερμαίνονται τα κρύα χέρια και πόδια τους. Οι δύο κάψουλες αντιστοιχούν (σε ποσότητες συστατικών) με μία ταμπλέτα Hema Plex.

21,63 €
31,35 €
με ΦΠΑ

Ως αναιμία ορίζεται η κατάσταση μειωμένων επιπέδων αιμοσφαιρίνης στα ερυθρά αιμοσφαίρια. Τα πιο συχνά αίτια αναιμίας αποτελούν η έλλειψη σιδήρου (σιδηροπενική αναιμία) ή η έλλειψη ορισμένων βιταμινών, όπως η Β12 και το φολικό οξύ (μεγαλοβλαστική αναιμία). Συνήθη συμπτώματα σ’ αυτήν την περίπτωση αποτελούν η κόπωση, ο λήθαργος, το αίσθημα αδυναμίας ή λιποθυμίας, η δύσπνοια, ο πονοκέφαλος, το αίσθημα παλμών, η τροποποιημένη αίσθηση της γεύσης, το βουητό στα αυτιά (εμβοές), ο πόνος στη γλώσσα, η δυσπεψία και η διάρροια. Άλλες αιτίες αναιμίας μπορεί να περιλαμβάνουν εγκυμοσύνη, χρήση φαρμάκων, δυσαπορρόφηση σιδήρου λόγω εντερικών παθήσεων, εντερική αιμορραγία, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, χρόνιες ή νεοπλασματικές παθήσεις, ασθενείς με AIDS και πρωτοπαθείς νόσοι του μυελού των οστών. Πρωταρχικής σημασίας για τη θεραπεία της αναιμίας είναι ο εντοπισμός της πρωτογενούς αιτίας που την προκάλεσε με κατάλληλες εξετάσεις. Στις περιπτώσεις σιδηροπενικής ή μεγαλοβλαστικής αναιμίας συνιστάται, εκτός από την τήρηση μίας ορθής διατροφής, η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου ή βιταμίνης Β12/φολικού οξέος αντίστοιχα. Το ΗΕΜΑ PLEX αποτελεί ιδανικό συμπλήρωμα για τέτοιου είδους αναιμίες, καθώς περιέχει υψηλή ποσότητα σιδήρου (85 mg/δοσολογία), βιταμίνης Β12 (500 μg) και φολικού οξέος (400 μg), καθώς και ένα πλήθος φυτικών συνεργικών συστατικών που μεγιστοποιούν την απορρόφηση των δραστικών ουσιών. Τα αποτελέσματα από τη λήψη του Hema Plex είναι άμεσα και εξαιρετικά.

ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ Β

Oι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι υδατoδιαλυτές με συνεργική και συμπληρωματική δράση. Σύμφωνα με μία άποψη (η οποία όμως δεν έχει γενική αποδοχή) είναι καλύτερα να λαμβάνονται μαζί και όχι μεμoνωμένες, γιατί η λήψη μιας μόνo βιταμίνης τoυ συμπλέγματoς Β μπoρεί να είναι αναπoτελεσματική ή (αν είναι σε υψηλή δοσολογία) να πρoκαλέσει την έλλειψη κάπoιας άλλης βιταμίνης τoυ συμπλέγματoς. Σύμφωνα με την άποψη αυτή, εάν απαιτείται αυξημένη δoσoλoγία κάπoιας συγκεκριμένης βιταμίνης Β, τότε συνιστάται η ταυτόχρoνη λήψη δύo σκευασμάτων: μεμoνωμένης βιταμίνης Β + σύμπλεγμα βιταμινών Β. Oι βιταμίνες Β είναι απαραίτητες για τo μεταβoλισμό των πρωτεϊνών, λιπών και υδατανθράκων, πρoμηθεύoντας τoν oργανισμό με ενέργεια (κυρίως με τη διάσπαση των σύνθετων σακχάρων σε γλυκόζη). Είναι επίσης απαραίτητες για την υγεία των νεύρων και τoυ εγκεφάλoυ, τoυ δέρματoς, των ματιών, τoυ στόματoς, των μαλλιών, τη διατήρηση τoυ μυϊκού τόνου των εντέρων, την ενίσχυση (μέσω των ενζύμων) τoυ ανoσoπoιητικoύ συστήματoς. Σε περίπτωση θεραπειών με oρισμένα φάρμακα, όπως τα αντιβιoτικά και, ιδίως, σoυλφoναμίδες, συνιστάται η λήψη συμπληρωμάτων βιταμινών Β, διότι τέτoιες θεραπείες προκαλούν συχνά ελλείψεις των βιταμινών Β. Ως εκ τούτου, συνιστάται η λήψη βιταμινών Β μετά από θεραπείες με τέτοια φάρμακα. Δεν συνιστάται η ταυτόχρονη λήψη, γιατί οι βιταμίνες Β ενδέχεται να μειώσουν την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων αυτών. Αυξημένες ανάγκες βιταμινών Β δημιoυργoύνται επίσης σε περιπτώσεις λoιμώξεων, σε συνθήκες στρες και έντασης, καθώς και κατά την διάρκεια της εγκυμoσύνης. Άτoμα πoυ καταναλώνoυν μεγάλες πoσότητες ραφιναρισμένων υδατανθράκων (ιδίως γλυκισμάτων) έχoυν σημαντικά αυξημένες ανάγκες σε βιταμίνες Β. Oι ηλικιωμένoι επίσης θα πρέπει να λαμβάνoυν συμπληρώματα βιταμινών Β, επειδή κατά κανόνα δεν έχoυν καλή απoρρόφηση των βιταμινών αυτών απ` τις τρoφές. Σε oρισμένες περιπτώσεις βρέθηκε ότι η νόσoς Αlzheimer πρoκλήθηκε από έλλειψη βιταμινών Β και ιδίως Β-12. Τα συμπληρώματα βιταμινών Β μπορούν να προκαλέσουν έντονο χρωματισμό των ούρων, πράγμα που δεν είναι καθόλου ανησυχητικό, αφού οφείλεται στο έντονο κίτρινο χρώμα της ριβοφλαβίνης (Β-2), η οποία σε μεγάλο βαθμό απεκκρίνεται στα ούρα. O σύγχρoνoς τρόπoς διατρoφής με τις επεξεργασμένες και συντηρημένες τρoφές, καθώς και με τις τρoφές πoυ πρoέρχoνται από εντατικές καλλιέργειες πρoκαλεί επίσης σoβαρές απώλειες των βιταμινών Β.

ΦΟΛΙΚΟ ΟΞΥ

Το φολικό (φυλλικό) οξύ είναι σημαντικό για την υγεία του νευρικού και πεπτικού συστήματος, το σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων, το μεταβολισμό των πρωτεϊνών, καθώς και για την παραγωγή ενέργειας. Έχει χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη και θεραπεία της αναιμίας που οφείλεται σε ανεπάρκεια φολικού οξέος, λόγω αλκοολισμού, ηπατικών παθήσεων, εγκυμοσύνης, θηλασμού, χρήσης αντισυλληπτικών χαπιών. Το φολικό οξύ δρα σαν συνένζυμο κατά τη σύνθεση του DNA, συμβάλλοντας στην ομαλή διαίρεση των κυττάρων. Ενδέχεται να παίζει ρόλο στην καταπολέμηση του άγχους και της κατάθλιψης, καθώς επίσης και στη θεραπευτική αντιμετώπιση της δυσπλασίας του τραχήλου της μήτρας. Είναι επίσης ουσιώδους σημασίας για την κανονική ανάπτυξη του σώματος. Το φολικό οξύ συνδυαζόμενο με τη βιταμίνη Β-12 δίνει πολύ καλά συνεργικά αποτελέσματα. Θα πρέπει όμως να τονισθεί εδώ ότι τόσο η έλλειψη φολικού οξέος, όσο και η έλλειψη βιταμίνης Β-12 προκαλούν τον ίδιο τύπο αναιμίας (μακροκυτταρική αναιμία). Για το λόγο αυτό η θεραπεία της αναιμίας αυτής με τη λήψη φολικού οξέος δεν θα πρέπει να καθησυχάζει τον πάσχοντα, διότι μπορεί να εξακολουθεί να υποφέρει από έλλειψη βιταμίνης Β-12, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Έτσι, για τη θεραπεία της μακροκυτταρικής αναιμίας είναι καλό να λαμβάνονται το φολικό οξύ και η βιταμίνη Β-12 μαζί. Η ανεπάρκεια φολικού οξέος (κατά κύριο λόγο) και βιταμινών Β-6, Β-12 οδηγεί σε αυξημένα επίπεδα ομοκυστεΐνης, ενός τοξικού αμινοξέος που προκαλεί βλάβες στα αγγεία και προωθεί την αρτηριοσκλήρωση. Επιπλέον, η ομοκυστεΐνη είναι ένας σημαντικός ανεξάρτητος παράγων κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ φαίνεται ότι παίζει ρόλο στη νόσο του Alzheimer και στην οστεοπόρωση. Ένα πολυβιταμινικό σκεύασμα που θα περιέχει φολικό οξύ, Β-6 και Β-12 θα βοηθήσει στον έλεγχο της ομοκυστεΐνης.

ΑΣΒΕΣΤΙΟ

Το ασβέστιο είναι το στοιχείο που βρίσκεται σε μεγαλύτερη ποσότητα στο ανθρώπινο σώμα. Το 99% αυτής της ποσότητας βρίσκεται στα κόκαλα και τα δόντια, όμως και το υπόλοιπο 1% που κατανέμεται στα νεύρα, στους μυς και το αίμα παίζει σπουδαιότατο ρόλο στη λειτουργία των νεύρων, των μυών και της καρδιάς, στη πήξη του αίματος, στην υγεία των αγγείων, στη αποθήκευση και απελευθέρωση των ορμονών. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το ασβέστιο φαίνεται να μειώνει την υψηλή πίεση και να ελαχιστοποιεί την απώλεια οστικής μάζας από τα οστά των γυναικών μετά την εμμηνόπαυση. Επιπλέον, η ύπαρξη αρκετού ασβεστίου στον οργανισμό προστατεύει τα οστά και τα δόντια από τη συσσώρευση μολύβδου, ενός πολύ τοξικού μετάλλου. Λαμβανόμενο το ασβέστιο μαζί με βιταμίνη D φαίνεται ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος και ορθού εντέρου. Oι φυτοφάγοι, εάν δεν καταναλώνουν γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, είναι δυνατόν να υποφέρουν από χαμηλά επίπεδα ασβεστίου, όχι μόνο γιατί στερούνται μιας πλούσιας πηγής του μετάλλου, αλλά και γιατί η διατροφή τους είναι συνήθως πλούσια σε οξέα (φυτικό, οξαλικό) που ενώνονται με το ασβέστιο και μειώνουν την απορρόφησή του. Άτομα που αποφεύγουν το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, λόγω έλλειψης του ενζύμου λακτάση και της συνακόλουθης δυσανεξίας, βρίσκονται σε κίνδυνο έλλειψης ασβεστίου, εάν δεν διατρέφονται με τροφές πλούσιες σε ασβέστιο ή δεν λαμβάνουν συμπληρώματα ασβεστίου. Όλες οι ηλικιακές ομάδες δεν συγκρατούν το ίδιο καλά το ασβέστιο που περιέχουν οι τροφές. Τη μεγαλύτερη απορρόφηση έχουν τα βρέφη (60%), ενώ σε άτομα μεγάλης ηλικίας το ποσοστό απορρόφησης μειώνεται δραματικά. Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την απορρόφηση του ασβεστίου είναι το χαμηλό επίπεδο βιταμίνης D, η ανεπάρκεια υδροχλωρικού οξέος στο στομάχι, η καθιστική ζωή, ενώ η μεγάλη κατανάλωση πρωτεΐνης και καφέ προκαλεί αυξημένη αποβολή του ασβεστίου από τα ούρα. O καλύτερος τρόπος για να αυξήσουμε την απορρόφηση του ασβεστίου από τα συμπληρώματα διατροφής είναι να το λαμβάνουμε μαζί με βιταμίνη D ή (ακόμα καλύτερα) με πλήρη σειρά βιταμινών και μετάλλων. Η άριστη ημερήσια λήψη ασβεστίου (από τροφές και συμπληρώματα) κυμαίνεται μεταξύ 1000 και 1500mg ενώ ο παρακάτω πίνακας δείχνει τις συνιστώμενες δόσεις για αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων, σύμφωνα με την πρακτική πολλών αμερικανών εναλλακτικών γιατρών.

ΣΙΔΗΡΟΣ

O σίδηρος λαμβάνει μέρος σε ζωτικότατες βιολογικές λειτουργίες του σώματος μας. Βρίσκεται κατά 70% περίπου στην αιμοσφαιρίνη, το συστατικό που δίνει το κόκκινο χρώμα στα ερυθρά αιμοσφαίρια και που έχει τον εξαιρετικό ρόλο μεταφοράς του οξυγόνου από τους πνεύμονες προς όλα τα σημεία του σώματος. Ένα 5% της παραπάνω ποσότητας βρίσκεται στην μυοαιμοσφαιρίνη, μια ένωση που μεταφέρει και αποθηκεύει οξυγόνο στους μυς. Η μυοαιμοσφαιρίνη έχει αυξημένο ρόλο όταν οι μυς εργάζονται σκληρά. O σίδηρος είναι απαραίτητος για την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς και για τη δράση πολλών ενζύμων που παίρνουν μέρος στην διαδικασία παραγωγής ενέργειας. Η ανεπαρκής ποσότητα σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία και να στερήσει τους ιστούς του σώματός μας από επαρκή ποσότητα οξυγόνου. Συμπτώματα μιας τέτοιας κατάστασης είναι συνήθως η χλωμότητα, η κόπωση, η ευερεθιστικότητα, η ταχυκαρδία μετά από ελαφριά σωματική άσκηση, η ευαισθησία στο κρύο, η μείωση ικανότητας συγκέντρωσης. Θα πρέπει να επισημάνουμε, πάντως, ότι και η ανεπάρκεια βιταμίνης Β-12 ή και φολικού οξέος μπορούν να οδηγήσουν σε αναιμία (μεγαλοβλαστική αναιμία). Άλλα συμπτώματα ανεπάρκειας σιδήρου μπορεί να σχετίζονται με τη μειωμένη λειτουργικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος και περιλαμβάνουν μειωμένο αριθμό λευκών αιμοσφαιρίων, μειωμένη παραγωγή αντισωμάτων, μειωμένη αντίσταση στις λοιμώξεις. Πρόσφατες έρευνες έχουν δώσει ενδείξεις και για άλλα συμπτώματα ανεπάρκειας, όπως τάση για αυξημένη κατανάλωση αλατιού, αυξημένη συγκέντρωση λίπους στο συκώτι και στο αίμα, γωνιακή χείλωση (φλεγμονές στις γωνίες του στόματος). Η ανεπάρκεια σιδήρου είναι αρκετά διαδεδομένη σε όλες τη πληθυσμιακές ομάδες, ιδιαίτερα όμως στις γυναίκες γόνιμης ηλικίας και στις έγκυες. Αυξημένους επίσης κινδύνους ανεπάρκειας σιδήρου διατρέχουν τα άτομα που παρουσιάζουν αιμορραγίες, όπως αιμορραγίες στομάχου και αιμορροΐδων. Σαν αποθήκες σιδήρου στο σώμα μας λειτουργούν το συκώτι, ο σπλήνας, το μεδούλι και οι μυς.

ΧΑΛΚΟΣ

O χαλκός βοηθάει το σώμα να απορροφήσει και να χρησιμοποιήσει το σίδηρο, συμμετέχει δε στο σχηματισμό των οστών, ενώ είναι απαραίτητος (συνεργικά με τη βιταμίνη C και τον ψευδάργυρο) στο σχηματισμό της ελαστίνης, ενός βασικού συστατικού του δέρματος, των οστών και του συνδετικού ιστού.Άλλες ιδιότητες ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθάει στη διατήρηση του μυϊκού τόνου, συμμετέχει στη διαδικασία παραγωγής ενέργειας, στην επούλωση πληγών, στον καθορισμό του χρώματος των μαλλιών και της επιδερμίδας, στο σχηματισμό της μυελίνης, που είναι το προστατευτικό περίβλημα των νεύρων. Επίσης, είναι σημαντικός για το ανοσοποιητικό σύστημα, μελέτες δε σε ζώα έχουν δείξει ότι η ανεπάρκειά του αυξάνει την ευαισθησία στις λοιμώξεις και το ποσοστό θανάτων από αυτές. Πρόσφατα έχει αποδειχθεί ότι ακόμη και πολύ μικρή ανεπάρκεια χαλκού στον άνθρωπο μειώνει σημαντικά, τόσο τον αριθμό των ουδετερόφιλων (είδος λευκών αιμοσφαιρίων) στην περιφερική κυκλοφορία, όσο και την ικανότητα τους να σκοτώνουν μικροοργανισμούς, ενώ άλλες μελέτες in vitro και με ζώα έχουν δείξει ότι ακόμη και οριακή ανεπάρκεια μειώνει τα επίπεδα της ιντερλευκίνης 2 και περιορίζει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων Τ. O χαλκός έχει επίσης αντιφλεγμονικές ιδιότητες και είναι αποτελεσματικός σε ορισμένους αρθριτικούς. Αυτό εξηγεί γιατί τα βραχιόλια χαλκού είναι μερικές φορές αποτελεσματικά, δεδομένου ότι ο χαλκός διαλύεται σιγά - σιγά από τον ιδρώτα και απορροφάται από το δέρμα. Η ανεπάρκεια χαλκού δεν είναι πολύ διαδεδομένη, συνήθως δε απαντάται σε έγκυες, σε πρόωρα νεογνά και σε δεχόμενους ολική παρεντερική διατροφή για μεγάλα διαστήματα.

Oι παραγωγικές εγκαταστάσεις της Nature's Plus είναι ένας επιστημονικά εξελιγμένος χώρος για την επινόηση και παραγωγή ανώτερης ποιότητας, υψηλής ενέργειας συμπληρωμάτων διατροφής.

Όλες οι πρώτες ύλες που εισέρχονται στις εγκαταστάσεις μπαίνουν σε ειδικούς απομονωμένους χώρους, μέχρι οι τεχνικοί του ποιοτικού ελέγχου να βεβαιώσουν ότι πληρούν τα υψηλά στάνταρντ της Nature's Plus για ποιότητα και γνησιότητα. Μόνο τότε οι πρώτες ύλες εισέρχονται στους χώρους παραγωγής.Τα πλέον αυστηρά κριτήρια ποιότητας εφαρμόζονται καθ' όλη τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας. Η εμπειρία και η επιστημονική γνώση, όσον αφορά την παραγωγή υγιεινών προϊόντων, συνδυασμένη με πνεύμα δημιουργίας και αφοσίωσης, επέτρεψε να επιτευχθούν τα υψηλότερα δυνατά στάνταρντ ποιότητας. Η δέσμευση της Nature's Plus όσον αφορά την ποιότητα είναι διαρκής και αταλάντευτη όπως ακριβώς και για εμάς στο Greenhouse .

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά.
Στο Greenhouse κάνουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες των προϊόντων που σας παρέχουμε είναι όσο το δυνατον ακριβής. Επειδή όμως τα προϊόντα και τα στοιχεία που τα συνοδεύουν επικαιροποιούνται τακτικά, οι πληροφορίες για τα συστατικά, τα τυχόν αλλεργιογόνα συστατικά τους μπορεί να αλλάξουν. Συνιστούμε λοιπόν να διαβάζετε πάντοτε τη συσκευασία του προϊόντος σας πριν το χρησιμοποιήσετε.
Συγκατάθεση για cookie