• -31%
Λεκιθίνη Σε Κόκκους 340gr  Nature's Plus
search
  • Λεκιθίνη Σε Κόκκους 340gr  Nature's Plus
  • Λεκιθίνη Σε Κόκκους 340gr  Nature's Plus

Λεκιθίνη σε Κόκκους 340γρ., Nature's Plus

5771
Άμεση Παράδοση / Αποστολή σε 1 με 3 εργάσιμες

Φυσική λεκιθίνη σόγιας σε κόκκους, με περιεκτικότητα 95-98% σε φωσφατίδια και 33% σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Περιέχει αξιόλογες ποσότητες πολύτιμων συστατικών, όπως φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, βιταμίνη Ε.Τα συστατικά αυτά δεν είναι πρόσθετα, αλλά προέρχονται από τη σόγια, και δεν χάθηκαν κατά τη διαδικασία εξαγωγής, λόγω της προηγμένης τεχνικής που χρησιμοποιήθηκε.

27,70 €
40,15 €
με ΦΠΑ

Δεν περιέχει λάδι.

Συνήθης Χρήση:Μία ή δύο κουταλιές σούπας την ημέρα σκέτη ή με τα δημητριακά, το φαγητό κλπ. Μην χρησιμοποιείτε υψηλές θερμοκρασίες, για αποφυγή καταστροφής χρήσιμων συστατικών.

ΑΣΒΕΣΤΙΟ

Το ασβέστιο είναι το στοιχείο που βρίσκεται σε μεγαλύτερη ποσότητα στο ανθρώπινο σώμα. Το 99% αυτής της ποσότητας βρίσκεται στα κόκαλα και τα δόντια, όμως και το υπόλοιπο 1% που κατανέμεται στα νεύρα, στους μυς και το αίμα παίζει σπουδαιότατο ρόλο στη λειτουργία των νεύρων, των μυών και της καρδιάς, στη πήξη του αίματος, στην υγεία των αγγείων, στη αποθήκευση και απελευθέρωση των ορμονών. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το ασβέστιο φαίνεται να μειώνει την υψηλή πίεση και να ελαχιστοποιεί την απώλεια οστικής μάζας από τα οστά των γυναικών μετά την εμμηνόπαυση. Επιπλέον, η ύπαρξη αρκετού ασβεστίου στον οργανισμό προστατεύει τα οστά και τα δόντια από τη συσσώρευση μολύβδου, ενός πολύ τοξικού μετάλλου. Λαμβανόμενο το ασβέστιο μαζί με βιταμίνη D φαίνεται ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος και ορθού εντέρου. Oι φυτοφάγοι, εάν δεν καταναλώνουν γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, είναι δυνατόν να υποφέρουν από χαμηλά επίπεδα ασβεστίου, όχι μόνο γιατί στερούνται μιας πλούσιας πηγής του μετάλλου, αλλά και γιατί η διατροφή τους είναι συνήθως πλούσια σε οξέα (φυτικό, οξαλικό) που ενώνονται με το ασβέστιο και μειώνουν την απορρόφησή του. Άτομα που αποφεύγουν το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, λόγω έλλειψης του ενζύμου λακτάση και της συνακόλουθης δυσανεξίας, βρίσκονται σε κίνδυνο έλλειψης ασβεστίου, εάν δεν διατρέφονται με τροφές πλούσιες σε ασβέστιο ή δεν λαμβάνουν συμπληρώματα ασβεστίου. Όλες οι ηλικιακές ομάδες δεν συγκρατούν το ίδιο καλά το ασβέστιο που περιέχουν οι τροφές. Τη μεγαλύτερη απορρόφηση έχουν τα βρέφη (60%), ενώ σε άτομα μεγάλης ηλικίας το ποσοστό απορρόφησης μειώνεται δραματικά. Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την απορρόφηση του ασβεστίου είναι το χαμηλό επίπεδο βιταμίνης D, η ανεπάρκεια υδροχλωρικού οξέος στο στομάχι, η καθιστική ζωή, ενώ η μεγάλη κατανάλωση πρωτεΐνης και καφέ προκαλεί αυξημένη αποβολή του ασβεστίου από τα ούρα. O καλύτερος τρόπος για να αυξήσουμε την απορρόφηση του ασβεστίου από τα συμπληρώματα διατροφής είναι να το λαμβάνουμε μαζί με βιταμίνη D ή (ακόμα καλύτερα) με πλήρη σειρά βιταμινών και μετάλλων. Η άριστη ημερήσια λήψη ασβεστίου (από τροφές και συμπληρώματα) κυμαίνεται μεταξύ 1000 και 1500mg ενώ ο παρακάτω πίνακας δείχνει τις συνιστώμενες δόσεις για αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων, σύμφωνα με την πρακτική πολλών αμερικανών εναλλακτικών γιατρών.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε

Η βιταμίνη Ε είναι λιποδιαλυτή, αντιοξειδωτική, σημαντική για την πρόληψη του καρκίνου και των καρδιαγγειακών παθήσεων. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, διορθώνει τις βλάβες των ιστών και είναι χρήσιμη στην αντιμετώπιση του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, ενώ είναι τόσο αποτελεσματική κατά των πόνων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και της ρευματοειδούς (αγκυλωτικής) σπονδυλίτιδας, όσο και τα μη στεροειδή αντιφλεγμονικά φάρμακα (NSAID). Εξ άλλου, σύμφωνα με μελέτη με ηλικιωμένα άτομα που είχαν αναπνευστικά προβλήματα, η λειτουργία των πνευμόνων τους βελτιώθηκε με την αύξηση της βιταμίνης Ε στη διατροφή τους (Am J Resp Med, 1996, 154: 1401-04). Η βιταμίνη Ε μειώνει τη συγκόλληση των αιμοπεταλίων, βοηθάει στην αποφυγή θρομβώσεων, στη μείωση της πίεσης, στην πρόληψη του καταρράκτη, στην επούλωση και περιορισμό των ουλών. Μελέτη του Εθνικού Oφθαλμ. Ινστιτ. των Η.Π.Α. έδειξε ότι η τακτική λήψη φυσικής βιταμίνης Ε μειώνει τον κίνδυνο καταρράκτη τουλάχιστον κατά 30% (Ophthal, 1998, 831 - 36). Προλαμβάνει τις βλάβες των κυττάρων, εμποδίζοντας την οξείδωση των λιπών και το σχηματισμό ελεύθερων ριζών. Επιβραδύνει τα γηρατειά και ενδέχεται να προλαμβάνει τις δερματικές κηλίδες των ηλικιωμένων. Είναι πολύ χρήσιμη στην αντιμετώπιση της ινοκυστικής πάθησης του μαστού (fibrocystic breast) (Nutrition Research 2, 1982: 243-47). Η βιταμίνη Ε εθεωρείτο κατά το παρελθόν ως η βιταμίνη της γονιμότητας, όπως δηλώνει και το επιστημονικό της όνομα: Τοκοφερόλη [τόκος (=τοκετός) + φέρω]. Αυτό έχει αποδειχθεί για ορισμένα ζώα με τα οποία έγιναν οι αρχικές μελέτες, όχι όμως και για τους ανθρώπους, τουλάχιστον σε τέτοιο βαθμό, ώστε να δικαιολογεί την ονομασία. Πάντως, σύμφωνα με μια μελέτη, η βιτ. Ε αυξάνει την κινητικότητα των ανδρικών σπερματοζωαρίων. Η ανεπάρκεια βιταμίνης Ε μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς λόγους (ελαττωματική σύνθεση λιποπρωτεϊνών), σε κακή απορρόφηση των λιπών, λόγω ηπατοχολικών ή παγκρεατικών εντερικών παθήσεων ή σε μακροχρόνια ακατάλληλη διατροφή. Το πρώτο σύνδρομο μιας σοβαρής, επί πολλά χρόνια, ανεπάρκειας είναι η περιφερική νευροπάθεια. Μικρές δοσολογίες βιταμίνης Ε είναι κατάλληλες για προληπτικούς σκοπούς, ενώ για αξιόλογα θεραπευτικά αποτελέσματα απαιτούνται δοσολογίες 400 - 1200 IU φυσικής βιταμίνης Ε. Ας σημειωθεί ότι η φυσική βιταμίνη Ε (από φυτικά έλαια) είναι πολύ αποτελεσματικότερη από τη συνθετική (από πετροχημικά).ΑΓΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑ H βιταμίνη Ε μειώνει, αλλά και προστατεύει από οξειδώσεις τόσο την κακή χοληστερίνη (LDL) όσο και τα τριγλυκερίδια, η οξείδωση των οποίων προκαλεί την αθηρωματική πλάκα. Η πλάκα αυτή μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά προβλήματα, με τη στένωση των αγγείων και τη σκλήρυνση των τοιχωμάτων τους που προκαλεί, καθώς και με το ενδεχόμενο να αποσπασθούν κομμάτια της πλάκας και να προκαλέσουν απόφραξη αγγείων της καρδιάς, των πνευμόνων, του εγκεφάλου ή άλλων οργάνων. Επειδή τις περισσότερες πιθανότητες για μια τέτοια απόφραξη έχουν οι στεφανιαίες και καρωτίδες αρτηρίες, οι κίνδυνοι για έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο είναι αυξημένοι. Μελέτες με ζώα έχουν δείξει ότι η χορήγηση συμπληρωμάτων βιταμίνης Ε περιορίζει το σχηματισμό πλάκας κατά 25-50%. Πολλές επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Ε συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρδιοπαθειών. Σε διπλά-τυφλή μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, χορηγήθηκαν 400-800 mg φυσικής βιταμίνης Ε σε 2000 άτομα με διαπιστωμένες (με καρδιογράφημα) καρδιαγγειακές παθήσεις. Μετά 510 μέρες τα άτομα αυτά παρουσίασαν 77% λιγότερα μη θανατηφόρα εμφράγματα, σε σχέση με τα άτομα που δεν έλαβαν τη βιταμίνη Ε. Ως προς τα θανατηφόρα εμφράγματα δεν υπήρξε διαφορά, πράγμα που θα μπορούσε να αποδοθεί στη μικρή διάρκεια της έρευνας. Σε άλλη διπλή-τυφλή μελέτη διαπιστώθηκε η επιβράδυνση της εξέλιξης όλων των αρτηριακών αλλοιώσεων σε άνδρες με στεφανιαία νόσο που λάμβαναν μόλις 100 IU ή λίγο περισσότερο βιταμίνης Ε (JAMA, 273(23), June 1995, 1849-54). Μελέτη με ασθενείς που υποβλήθηκαν σε μπάι πας στεφανιαίας έδειξε ότι η χορήγηση βιταμίνης Ε μαζί με βιταμίνη C, αμέσως πριν ή αμέσως μετά την επέμβαση, είχε σαν αποτέλεσμα λιγότερα ισχαιμικά ηλεκτροκαρδιογραφικά επεισόδια και μικρότερη ανάγκη ντοπαμίνης κατά την περιεγχειρητική περίοδο (Ann Thorac surg, 59, June 1995, 1519-23). Άλλη μελέτη που έγινε για να διαπιστωθεί η προληπτική αξία της βιταμίνης Ε, έδειξε ότι ακόμη και μικρές δόσεις μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της στεφανιαίας νόσου. Σε άλλη μελέτη με υγιή άτομα διαπιστώθηκε ότι η λήψη βιτ. Ε, σε δόσεις των 200 ΙU για δύο εβδομάδες, οδήγησε σε μείωση συγκόλλησης αιμοπεταλίων κατά 75%. Όταν η δόση έγινε 400 IU το παραπάνω ποσοστό αυξήθηκε σε 82% (Blood, 73, Jan. 1989, 141-49).ΚΑΡΚΙΝOΣ Η βιταμίνη Ε προστατεύει τα κύτταρα και τους ιστούς από τις ελεύθερες ρίζες και διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό εξηγεί την αποδεδειγμένη προληπτική - θεραπευτική της δράση για μεγάλο φάσμα καρκίνων, μεταξύ των οποίων πνεύμονα, στόματος, προστάτη, παχέος και ορθού εντέρου, παγκρέατος, ήπατος, στήθους, τραχήλου της μήτρας. Πολυάριθμες επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι υψηλά επίπεδα βιταμίνης Ε στο αίμα συνδέονται με χαμηλότερα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου. Σε μελέτη με 5000 γυναίκες βρέθηκε ότι εκείνες που είχαν τα υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης Ε στο αίμα παρουσίαζαν 5 φορές μικρότερες πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο σε σχέση με εκείνες που είχαν τα χαμηλότερα επίπεδα (British J Cancer, 49, March 1984, 321-24). Άλλη μεγάλη μελέτη διάρκειας 8 χρόνων, στην οποία έλαβαν μέρος 15.000 γυναίκες, επιβεβαίωσε τη σχέση μεταξύ χαμηλών επιπέδων βιταμίνης Ε στο πλάσμα του αίματος και κινδύνου εμφάνισης πολλών μορφών καρκίνου. Η έρευνα διαπίστωσε ότι αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους επιθηλιακούς καρκίνους (Intern J Epidem, 17, June 1988, 281 86). Μελέτη με καρκινοπαθείς έδειξε ότι εκείνοι που είχαν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Ε και σεληνίου παρουσίαζαν 11 φορές μεγαλύτερη θνησιμότητα από αυτούς που είχαν σχετικώς υψηλά επίπεδα (British Med J, 290 Feb 9, 1985, 417-20). Μελέτη με αρουραίους στους οποίους χορηγήθηκε καρκινογόνος χημική ουσία (διμεθυλοβενζανθρακένιο) για πρόκληση καρκίνου του στήθους έδωσε τα εξής αποτελέσματα: α) Η βιταμίνη Ε μόνη της δεν μπόρεσε να εμποδίσει την εμφάνιση καρκίνου. β) Το σελήνιο μόνο του έδωσε ικανοποιητικά αποτελέσματα. γ) O συνδυασμός βιταμίνης Ε και σεληνίου έδωσε τα καλύτερα αποτελέσματα (Cancer Research, 43, Nov. 1983, 5335-41).Διπλή-τυφλή πενταετής μελέτη τυχαίου δείγματος που έγινε στην Κίνα έδειξε ότι η χορήγηση σχετικά χαμηλών δόσεων βιταμίνης Ε, βήτα καροτίνης και σεληνίου περιόρισε κατά 42% την εμφάνιση καρκίνου του οισοφάγου, ενώ μείωσε σημαντικά και τη συνολική θνητότητα από καρκίνους (Cancer Research, 54 (7 suppl), April 1994, 2029s-31s). Μεγάλη μελέτη με 25.800 άτομα έδειξε ότι υψηλά επίπεδα βιταμίνης Ε στο αίμα μειώνουν τους κινδύνους εμφάνισης καρκίνου του στόματος σε άτομα μεγάλης ηλικίας (Cancer Research 53, Feb 1993, 795-98). Άλλες οκτώ μελέτες έδειξαν ότι η βιταμίνη Ε μαζί με βήτα καροτίνη προκαλούν υποχώρηση της στοματικής λευκοπλακίας, ενώ και τα άλλα αντιοξειδωτικά φάνηκε ότι παίζουν ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου του στόματος. Σε άλλη μελέτη με 81 πάσχοντες από στοματική λευκοπλακία εδόθησαν για 9 μήνες 800 IU βιταμίνης Ε, 1000 mg βιταμίνης C και 30 mg βήτα καροτίνης. Το 55,6% των ασθενών που ολοκλήρωσε το πρωτόκολλο είχε ολική ή μερική εξαφάνιση των στοματικών πληγών. Τα καλύτερα αποτελέσματα είχαν όσοι απείχαν κατά τη διάρκεια της μελέτης από το αλκοόλ και το κάπνισμα. Μεγάλη μελέτη στη Φινλανδία έδειξε ότι ο κίνδυνος καρκίνου του πνεύμονα σε μη καπνιστές ήταν 12 φορές μεγαλύτερος σε άτομα που είχαν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Ε στο αίμα σε σχέση με τα άτομα που είχαν επαρκή επίπεδα βιταμίνης Ε. Δυστυχώς, στην περίπτωση των καπνιστών τα αποτελέσματα της μελέτης δεν έδειξαν κάποια αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ αυτών που είχαν χαμηλά και αυτών που είχαν επαρκή επίπεδα βιταμίνης Ε.

ΛΕΚΙΘΙΝΗ

Η λεκιθίνη, όπως κυκλοφορεί στο εμπόριο, είναι κυρίως μίγμα λιπαρών οξέων, τα οποία είναι ενωμένα με φωσφόρο και, ενδεχομένως, με άλλες ουσίες. Το μίγμα ονομάζεται φωσφολιπίδια ή φωσφατίδια. Στο μίγμα αυτό κυριαρχεί η φωσφατιδυλική χολίνη, η οποία αποτελείται κατά 15%, περίπου, από χολίνη. Έτσι, οι ιδιότητες της χολίνης είναι σε σημαντικό βαθμό και ιδιότητες της λεκιθίνης, και αντίστροφα. Η λεκιθίνη που είναι σε υγρή μορφή ή σε κάψουλες περιέχει μεγάλο ποσοστό λαδιού (κατά κανόνα σογιέλαιο). Η λεκιθίνη σε κόκκους περιέχει πολύ λιγότερο ή καθόλου λάδι. Όσο μικρότερο είναι το ποσοστό του λαδιού και όσο μεγαλύτερο το ποσοστό των φωσφατιδίων, τόσο υψηλότερη είναι η ποιότητα της λεκιθίνης. Η λεκιθίνη αποτελεί δομικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών, αυξάνοντας τη ρευστότητά τους και συμμετέχοντας στη διαδικασία διόρθωσης των βλαβών τους. Από τα παραπάνω φαίνεται ο σπουδαίος ρόλος της λεκιθίνης στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών, όπως ηπατοπάθειες, καρκίνος, νευρολογικές παθήσεις, δεδομένου ότι όλες οι παραπάνω -και όχι μόνο- ασθένειες έχουν, συχνά, σχέση με τη μειωμένη ρευστότητα των κυτταρικών μεμβρανών και τους αναποτελεσματικούς μηχανισμούς διόρθωσης των βλαβών τους.ΗΠΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ Η λεκιθίνη ασκεί ευεργετική επίδραση στο συκώτι και το προστατεύει από παθήσεις διάφορων αιτιολογιών και από τη βλαπτική επίδραση τοξικών ουσιών. Αν και οι ηπατοπροστατευτικές ιδιότητες της λεκιθίνης οφείλονται κυρίως στη χολίνη που περιέχει, εν τούτοις θα πρέπει να σημειωθεί ότι η χολίνη της λεκιθίνης (φωσφατιδυλική χολίνη) απορροφάται καλύτερα, γίνεται καλύτερα ανεκτή και φαίνεται ότι έχει καλύτερα ηπατοπροστατευτικά αποτελέσματα από την απλή χολίνη. Σε δύο μελέτες που έγιναν με πειραματόζωα (βαβουίνοι), των οποίων το διαιτολόγιο περιλάμβανε άφθονο αλκοόλ, για μεγάλο χρονικό διάστημα, βρέθηκε ότι οι περισσότεροι βαβουίνοι που λάμβαναν και λεκιθίνη μαζί με το διαιτολόγιό τους δεν ανέπτυξαν κίρρωση ή ινωμάτωση του ήπατος, ενώ το αντίθετο συνέβη με τους βαβουίνους που δεν έλαβαν λεκιθίνη. Σε κλινική μελέτη με ασθενείς από ηπατίτιδα Α και Β, στους οποίους δόθηκαν 1800 mg φωσφατιδυλικής χολίνης ημερησίως, τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά, ως προς την ταχύτητα αποκατάστασης των ηπατικών λειτουργιών και τον αριθμό των υποτροπιασμών. Άλλη διπλή-τυφλή κλινική μελέτη με πάσχοντες από χρόνια ενεργό ηπατίτιδα C, στους οποίους χορηγήθηκαν 3000 mg φωσφατιδυλικής χολίνης ημερησίως, έδειξε σημαντική μείωση των συμπτωμάτων της νόσου και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ολική εξαφάνιση των παθολογικών ιστολογικών ευρημάτων.ΚΑΡΔΙOΠΑΘΕΙΕΣ Η λεκιθίνη ανήκει στις ουσίες που ονομάζονται γαλακτωματοποιητές, πράγμα που σημαίνει ότι έχει την ικανότητα να κρατά διαλυμένα τα λίπη μέσα στο νερό, υπό μορφή λεπτών σταγονιδίων (γαλακτώματα). Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, τόσο στην πέψη των λιπών, όσο και στη διατήρηση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων του αίματος σε ρευστή μορφή, ώστε να μειώνονται οι πιθανότητες να προσκολληθούν στα τοιχώματα των αρτηριών. Άλλη ευεργετική επίδραση της λεκιθίνης στο καρδιαγγειακό σύστημα οφείλεται στην ιδιότητά της να μειώνει την κακή χοληστερίνη (LDL) και να αυξάνει την καλή χοληστερίνη (HDL). Έτσι, αν θέλουμε να εκτιμήσουμε την ευεργετική της επίδραση πάνω στο σύστημα, θα πρέπει να εξετάσουμε τη βελτίωση της αναλογίας HDL/LDL, και όχι απλώς τη μείωση της LDL, η οποία, σε πολλές περιπτώσεις, είναι ασήμαντη. Η λεκιθίνη βοηθάει, επίσης, στη διατήρηση της καρνιτίνης του αίματος σε ικανοποιητικά επίπεδα. Η καρνιτίνη είναι ένα αμινοξύ ουσιώδους σημασίας για την καλή λειτουργία της καρδιάς.ΚΑΚΗ ΜΝΗΜΗ / ALZHEIMER Yγιή άτομα με ασθενή μνήμη φαίνεται ότι μπορούν να βελτιώσουν τη μνήμη τους με λεκιθίνη, σύμφωνα με εμπειρικές παρατηρήσεις και με μια κλινική μελέτη με υγιείς ενήλικες που παρουσίαζαν φτωχή μνήμη (Sitaram N. Et al., Science, July 1978, 201: 274-76). Όσον αφορά τους πάσχοντες από Alzheimer, δεν έχουν εξαχθεί, μέχρι στιγμής, οριστικά αποτελέσματα, λόγω του περιορισμένου αριθμού μελετών και των αντικρουόμενων αποτελεσμάτων που αυτές έχουν δώσει. Πάντως, από θεωρητική άποψη, φαίνεται εύλογη η ευεργετική επίδραση της λεκιθίνης (ή της χολίνης) στους πάσχοντες από Alzheimer, δεδομένου ότι οι ασθενείς αυτοί έχουν μειωμένη ικανότητα να συνθέσουν ή/και να χρησιμοποιήσουν την ακετυλoχολίνη, ένα νευροδιαβιβαστή που χρειάζεται τη χολίνη για να παραχθεί.OΨΙΜΗ ΔΥΣΚΙΝΗΣΙΑ Η όψιμη δυσκινησία (tardive dyskinesia) χαρακτηρίζεται από ακούσιες μυϊκές κινήσεις του προσώπου και είναι μια αρκετά συχνή παρενέργεια των αντιψυχωτικών φαρμάκων. Η χορήγηση χολίνης ή λεκιθίνης μπορεί να μειώσει μέχρι και 50% τη μυϊκή υπερκινητικότητα σε άτομα που υποφέρουν από την πάθηση, σύμφωνα με ορισμένες μελέτες.

Oι παραγωγικές εγκαταστάσεις της Nature's Plus είναι ένας επιστημονικά εξελιγμένος χώρος για την επινόηση και παραγωγή ανώτερης ποιότητας, υψηλής ενέργειας συμπληρωμάτων διατροφής.

Όλες οι πρώτες ύλες που εισέρχονται στις εγκαταστάσεις μπαίνουν σε ειδικούς απομονωμένους χώρους, μέχρι οι τεχνικοί του ποιοτικού ελέγχου να βεβαιώσουν ότι πληρούν τα υψηλά στάνταρντ της Nature's Plus για ποιότητα και γνησιότητα. Μόνο τότε οι πρώτες ύλες εισέρχονται στους χώρους παραγωγής.Τα πλέον αυστηρά κριτήρια ποιότητας εφαρμόζονται καθ' όλη τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας. Η εμπειρία και η επιστημονική γνώση, όσον αφορά την παραγωγή υγιεινών προϊόντων, συνδυασμένη με πνεύμα δημιουργίας και αφοσίωσης, επέτρεψε να επιτευχθούν τα υψηλότερα δυνατά στάνταρντ ποιότητας. Η δέσμευση της Nature's Plus όσον αφορά την ποιότητα είναι διαρκής και αταλάντευτη όπως ακριβώς και για εμάς στο Greenhouse .

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά.
Στο Greenhouse κάνουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες των προϊόντων που σας παρέχουμε είναι όσο το δυνατον ακριβής. Επειδή όμως τα προϊόντα και τα στοιχεία που τα συνοδεύουν επικαιροποιούνται τακτικά, οι πληροφορίες για τα συστατικά, τα τυχόν αλλεργιογόνα συστατικά τους μπορεί να αλλάξουν. Συνιστούμε λοιπόν να διαβάζετε πάντοτε τη συσκευασία του προϊόντος σας πριν το χρησιμοποιήσετε.

Πληροφορίες προμηθευτή

PHARMATRUST ΙΚΕ, 2310443666, 800682266, ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ 54
Συγκατάθεση για cookie