

Βιολογικές νιφάδες δίκοκκου σιταριού (triticum dicoccum) . Το δίκοκκο σιτάρι έχει διπλάσια περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεϊνες από το σιτάρι. Περιέχει λιγότερη γλουτένη από το κοινό και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και μέταλλα.
Περιέχει 40% περισσότερο μαγνήσιο σε σύγκριση με τα άλλα δημητριακά. Το συστατικό αυτό βοηθά στην αντιμετώπιση των κραμπών που εμφανίζονται συνήθως μετά από πολύωρη ποδηλασία. Το μαγνήσιο επιπλέον ενεργοποιεί τις ενζυματικές διαδικασίες του μεταβολισμού.
Περιέχει βιταμίνες A, B, C και Ε. Έχει πιο απλή δομή γλουτένης, γι΄ αυτό είναι πιο εύπεπτη.
Περιέχει υψηλά ποσοστά του αμινοξέος λυσίνη.
Τα δημητριακά triticum dicoccum συμβάλλουν στη διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους.
Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι απορροφάται αργά και απελευθερώνει μικρή ποσότητα γλυκόζης στο αίμα. Έτσι, μαζί με τις φυτικές ίνες, αυξάνει το αίσθημα του κορεσμού και διατηρεί το αίσθημα της πληρότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Τα προϊόντα από δίκοκκο σιτάρι είναι κατά γενική ομολογία πιο εύγευστα, σίγουρα πιο θρεπτικά και συμβάλλουν στη διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους.
Η κύρια διαφορά της με το κοινό, μοντέρνο σιτάρι είναι ότι η ζέα έχει πιο απλή γενετική δομή. Τα μοντέρνα δημητριακά έχουν υβριδοποιηθεί μέσω πολύχρονων ερευνών. Ο στόχος της υβριδοποίησης είναι η αύξηση της σοδειάς, η αντιμετώπιση των παράσιτων, των καιρικών συνθηκών κλπ. Και πολλοί βέβαια αρχίζουν να αναρωτιούνται εάν αυτή η μακρά ιστορία υβριδοποίησης είναι η εξήγηση για τον αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων με αλλεργίες ή δυσανεξία στην γλουτένη…
Σπόροι triticum dicoccum