

Κατα την άλεση του σιταριού παράγεται και το πίτουρο το οποιο είναι πλούσιο σε βιταμίνες, φυτικές ίνες. Το πίτουρο σταριού βοηθά στη δυσκοιλιότητα και σε πολλά προβλήματα του γαστρεντερικού μας συστήματος σύμφωνα με διατροφολόγους. Πάει πολύ καλα στο γιαούρτι, τα δημητριακά, σε σαλάτες και άλλα...
Πολλές έρευνες και μελέτες επιβεβαίωσαν επίσης ότι το πίτουρο σταριού έχει πολλές βιταμίνες και ανόργανα συστατικά (μεταλλικα στοιχεια), που ειναι απαραιτητα στο ανθρώπινο σώμα.
Ο φλοιος του σιταριού έχει συστατικα απαραίτητα για έκκριση ινσουλίνης, η οποία είναι καλή για τους διαβητικούς. Επιπλέον, υπάρχουν νέες μελέτες που βεβαιώνουν τη σημασία του πίτουρου στην πρόληψη του καρκίνου, και άλλες μελέτες επαλήθευσαν ότι όλο το σιτάρι θεωρείται κατάλληλη τροφή για τα παιδιά και μπορεί να τα προφυλάξει από το άσθμα.
Υπάρχουν αριθμοί αντιοξειδωτικών στα πίτουρα, που είναι επωφελείς στην ενεργοποίηση των κυττάρων και την πρόληψη του καρκίνου. Πρόσφατες μελέτες επιβεβαίωσαν ότι η πρόσληψη σιτάριου ολικής αλέσεως βοηθάει στη θεραπεία των καρδιακών παθήσεων, αρτηριοσκλήρωση, και άλλες ασθένειες.
Σιτάρι βιολογικής καλλιέργειας.
Περιέχει γλουτένη.