Φακές Εγκλουβής, 500γρ.
search
  • Φακές Εγκλουβής, 500γρ.
  • Φακές Εγκλουβής, 500γρ.

Φακές Εγκλουβής, 500γρ.

5386
Άμεση Παράδοση / Αποστολή σε 1 με 3 εργάσιμες

Οι φακές Εκλουβής Λευκάδας είναι οι πιο νόστιμες φακές στην Ελλάδα ! Καλλιεργούνται μόνο στη Λευκάδα, σε ένα οροπέδιο πάνω από το ομώνυμο χωριό. Είναι ψιλές, ανοιχτόχρωμες, λεπτόφλουδες και κυρίως μη μεταλλαγμένες. Οι φακές Εκγλουβής από το Κτήμα Τραπεζάκι καλλιεργούνται παραδοσιακά χωρίς τη χρήση χημικών λιπασμάτων.

10,40 €
με ΦΠΑ

Οι φακές Εγκλουβής έχουν αποδεδειγμένα μεγάλη θρεπτική αξία. Είναι πλούσια πηγή υδατανθράκων φυτικών πρωτεϊνών, φυτικών ινών, βιταμινών μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Αποτελούν πηγή ασβεστίου και σιδήρου.

Το πλεονέκτημα της σε σχέση με παρόμοια όσπρια είναι ο ελάχιστος χρόνος μαγειρέματος και η καταπληκτική της γεύση.Για τη μοναδικότητα της η φακή Εγκλουβής έχει διακριθεί παγκοσμίως. Ο σπόρος της Φακής Εγκλουβής είναι χαρακτηριστικά μικρός, ανομοιόμορφος και έχει διάφορα χρώματα από σκούρο καφέ σε ανοιχτό κίτρινο και από μαύρο σε ανοιχτόχρωμο με σκούρες κηλίδες. Όλα τα παραπάνω είναι στοιχεία που την ξεχωρίζουν από της υπόλοιπες ποικιλίες φακής. Έχει σπάνιο γενετικό υλικό και δείγμα της φυλάσσεται στον ΟΗΕ και στη Συρία στο διεθνές κέντρο έρευνας για ξηρές περιοχές και έχει κωδικό ΙLL 293. Το οροπέδιο της Εγκλουβής περιλαμβάνετε στον κατάλογο του FAO. (Oργανισμός τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ).

Συνταγή για σούπα με φακή Εγκλουβής

Υλικά :

400γρ. φακές Εγκλουβής

1 κλαράκι φρέσκια ρίγανη

5 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες

1/2 ποτήρι ελαιόλαδο

Λίγο ξύδι

Αλάτι

Εκτέλεση συνταγής :

Πλένουμε πολύ καλά τις φακές και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό . Τις αφήνουμε να βράσουν και έπειτα τις σουρώνουμε . Τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με κρύο νερό τόσο που να τις σκεπάζει . Προσθέτουμε τη ρίγανη και το σκόρδο. Όταν πιούν τα υγρά τους προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο . Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να χυλώσουν . Προσθέτουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε ξανά. Τις κατεβάζουμε από τη φωτιά , ρίχνουμε αλάτι και σερβίρουμε με λίγο ξύδι και ελαιόλαδο στο πιάτο.

Στο Greenhouse κάνουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες των προϊόντων που σας παρέχουμε είναι όσο το δυνατον ακριβής. Επειδή όμως τα προϊόντα και τα στοιχεία που τα συνοδεύουν επικαιροποιούνται τακτικά, οι πληροφορίες για τα συστατικά, τα τυχόν αλλεργιογόνα συστατικά τους μπορεί να αλλάξουν. Συνιστούμε λοιπόν να διαβάζετε πάντοτε τη συσκευασία του προϊόντος σας πριν το χρησιμοποιήσετε.
Συγκατάθεση για cookie