

Το τσάι από γλυκάνισο χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις κολικού πόνου, ατονίας του πεπτικού συστήματος, κρυολογήματος, βρογχίτιδας και βήχα. Υποκινεί ελαφρά το νευρικό και κυκλοφορικό σύστημα. Αυξάνει την έκκριση του γάλακτος σε θηλάζουσες και έχει τονωτική δράση. Με πλύσεις καταπολεμά τις ψείρες
Ο Γλυκάνισος είναι γνωστός από την αρχαιότητα. Καλλιεργούνταν από τους Αιγύπτιους και αργότερα από τους Έλληνες και τους Άραβες. Στους ρωμαϊκούς γάμους και στα συμπόσια πρόσφεραν ένα γλύκισμα με άρωμα γλυκάνισου γιατί πίστευαν πως έχει σπουδαίες αφροδισιακές ιδιότητες. Σήμερα χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, στην αρωματοποιία, στη φαρμακοποιία, στην ποτοποιία και στην παρασκευή ψωμιού.
Δροσιστικό και αρωματικό της αναπνοής. Τονωτικό στο μπάνιο για ολόκληρο το σώμα.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ
Βάζουμε 1 κουταλιά του γλυκού σπόρους σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό για 10-15 λεπτά ή σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Πίνουμε όποτε είναι απαραίτητο πριν ή μετά τα γεύματα.