

Τα φύλλα και οι βλαστοί βράζονται ή μαγειρεύονται με διάφορους τρόπους, σε όσπρια, κρέας, ρύζι, ομελέτες, και πατάτες γιαχνί. Η κυριότερη πρακτική ιδιότητα της είναι μαλακτική, κατάλληλη για φλεγμονές των αναπνευστικών οδών, σε κυστίτιδες και ουρολοιμώξεις. Βοηθά στην ανάρρωση από γαστρίτιδα ή έλκος στομάχου, καθώς και σε φαρυγγίτιδα και βρογχίτιδα.
Η μολόχα ήταν γνωστή σαν φαρμακευτικό φυτό από το 700 π.Χ. Τη χρησιμοποιούσαν επίσης σαν τροφή οι Αιγύπτιοι και οι αρχαίοι Έλληνες. Ο Ησίοδος ονόμαζε τη μολόχα «τροφή των φτωχών».
ΟΜΟΡΦΙΑ
Λάδι μαζί με μολόχα δρα κατά των ρυτίδων και των εγκαυμάτων.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ
Βάζουμε 1-2 κουταλιές του γλυκού βότανο σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό για 5-10 λεπτά. Πίνουμε 2-3 φορές τη μέρα. Το έγχυμα της είναι θαυμάσιο σε συνδυασμό με το χαμομήλι.