bio-product
Βιολογικό Αλεύρι Κριθαριού 500γρ. Bio, Βιοαγρος
search
  • Βιολογικό Αλεύρι Κριθαριού 500γρ. Bio, Βιοαγρος

Βιολογικό Αλεύρι Κριθαριού 500γρ. Bio, Βιοαγρος

504
Άμεση Παράδοση / Αποστολή σε 1 με 3 εργάσιμες

Αλεύρι από κριθάρι βιολογικής καλλιέργειας .Κατάλληλο για ψωμί και αρτοσκευάσματα με μεγάλη διατροφική αξία . Το κριθάρι είναι αναπόσπαστο στοιχείο της μεσογειακής διατροφής με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό μας .

1,69 €
με ΦΠΑ

Η ανεκτίμητη συμβολή του κριθαριού στην υγεία μαςΜείωση χοληστερόλης Οι β-γλυκάνες των διαιτητικών ινών του κριθαριού συνδέονται με τα χολικά οξέα και τα απομακρύνουν από τον οργανισμό μέσω των κοπράνων. Τα χολικά οξέα είναι ενώσεις που χρησιμοποιούνται για την πέψη των λιπών και παράγονται στο συκώτι από τη χοληστερόλη. Όταν αποβάλλονται μαζί με τις φυτικές ίνες του κριθαριού, τότε το συκώτι αναγκάζεται να φτιάξει νέα χολικά οξέα. Έτσι, χρησιμοποιεί περισσότερη χοληστερόλη, μειώνοντας τα επίπεδά της στο αίμα. Οι διαλυτές φυτικές ίνες μειώνουν ταυτόχρονα και την ποσότητα της χοληστερόλης που παράγεται στο ήπαρ.Αθηροσκλήρωση Η νιασίνη του κριθαριού προστατεύει την χοληστερόλη του οργανισμού από την οξείδωση που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Επιπρόσθετα, η νιασίνη αποτρέπει τη συσσωμάτωση των αιμοπεταλίων στο αίμα προς σχηματισμό θρόμβων.Έντερο Λόγω των φυτικών ινών που περιέχει, το κριθάρι είναι ιδανική τροφή για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας και των αιμορροΐδων. Επιπλέον, οι φυτικές ίνες, προάγουν την ανάπτυξη ωφέλιμων βακτηρίων στο παχύ έντερο. Όταν οι αδιάλυτες ίνες του κριθαριού υφίστανται ζύμωση από τα ωφέλιμα βακτήρια παράγεται ένα λιπαρό οξύ μικρής αλυσίδας, το βουτυρικό οξύ, το οποίο χρησιμεύει ως κύριο καύσιμο για τα κύτταρα του παχέος εντέρου και βοηθά στη διατήρηση της καλής λειτουργίας του. Έρευνες έχουν δείξει ακόμη ότι, το κριθάρι είναι καλύτερα ανεκτό απ'ότι το στάρι σε άτομα που πάσχουν από το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου.Διαβήτης τύπου ΙΙΣύμφωνα με μελέτες, οι β-γλυκάνες των φυτικών ινών του κριθαριού βοηθούν στη επιβράδυνση της απορρόφησης της γλυκόζης στο έντερο. Ο πολύ χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης του κριθαριού σημαίνει ότι, δεν ανεβάζει απότομα τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, γεγονός που το καθιστά ιδανική τροφή για τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη.

Καρκίνος του μαστού Η συχνή κατανάλωση πλούσιου σε λιγνάνες, αναποφλοίωτου κριθαριού έχει ως αποτέλεσμα το σχηματισμό μιας ουσίας στο έντερο, που ονομάζεται εντερολακτόνη. Η ουσία αυτή θεωρείται ότι δρα προστατευτικά ενάντια στον καρκίνο του μαστού.Ρευματοειδής αρθρίτιδα Ο χαλκός που περιέχεται στο κριθάρι βοηθάει στη μείωση των συμπτωμάτων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Ο χαλκός είναι επίσης απαραίτητος για την ενεργοποίηση της λύσυλο - οξειδάσης, ενός ενζύμου που εμπλέκεται στην σύνδεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, τα οποία σχετίζονται με την ευελιξία των αιμοφόρων αγγείων, των οστών και των αρθρώσεων. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένου κριθαριού παρέχει το 32,0% της ημερήσιας πρόσληψης χαλκού.
Χολολιθίαση Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες που περιέχονται σε μεγάλο αριθμό τροφίμων, και στο κριθάρι, προάγουν την περισταλτική κίνηση του εντέρου, μειώνοντας τον χρόνο μετακίνησης των τροφών μέσα σε αυτό και αυξάνοντας την απέκκριση χολικών οξέων, υπερβολικές ποσότητες των οποίων, θεωρούνται υπεύθυνες για την εμφάνιση λίθων στη χολή.Παιδικό άσθμα Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο και βιταμίνη Ε, όπως τα αναποφλοίωτα δημητριακά, βοηθούν στη χαλάρωση των αεραγωγών, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση του άσθματος. Η υπεροχή του κριθαριού έναντι του σταριού σε αυτή την περίπτωση είναι ότι, το στάρι εγκυμονεί την πιθανότητα πρόκλησης τροφικών αλλεργιών, που έχουν σχετιστεί με καταστάσεις άσθματος.Απαραίτητο για τον οργανισμό Το κριθάρι είναι πλούσιο σε φώσφορο, ένα στοιχείο που παίζει πολύ βασικό ρόλο στο χτίσιμο του σκελετού των οστών. Αποτελεί επίσης, κύριο συστατικό της τριφωσφορικής ασδενοσίνης ΑΤΡ, του μορίου που παρέχει ενέργεια στον οργανισμό. Είναι συστατικό των νουκλεϊκών οξέων, των δομικών δηλαδή στοιχείων του γενετικού κώδικα. Περιέχεται και στα φωσφολιπίδια, που παίρνουν μέρος στο σχηματισμό των κυτταρικών μεμβρανών. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένου κριθαριού παρέχει το 23,0% της ημερήσιας πρόσληψης φωσφόρου.Και οι δύο τύποι φυτικών ινών Το κριθάρι, σε αντίθεση με το στάρι περιέχει και διαλυτές και αδιάλυτες ίνες.
-Οι διαλυτές φυτικές ίνες δημιουργούν στο έντερο ένα ζελατινοειδές υλικό, το οποίο κρατάει χαμηλά τα επίπεδα των σακχάρων και της χοληστερόλης στο αίμα.

-Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες αυξάνουν την κινητικότητα του εντέρου, καταπολεμώντας τη δυσκοιλιότητα.

Το προϊόν δεν είναι πιστοποιημένο gluten free. Δεν ενδείκνυται για άτομα με κοιλιοκάκη.
Gluten Free
Όχι
Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης
Ναι
Origin
Foreign
Χωρίς Προσθήκη Αλατιού
Ναι
Vegan
Ναι
Bio
Ναι
Lactose Free
Ναι

Κριθάρι βιολογικής καλλιέργειας.

Στο Greenhouse κάνουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες των προϊόντων που σας παρέχουμε είναι όσο το δυνατον ακριβής. Επειδή όμως τα προϊόντα και τα στοιχεία που τα συνοδεύουν επικαιροποιούνται τακτικά, οι πληροφορίες για τα συστατικά, τα τυχόν αλλεργιογόνα συστατικά τους μπορεί να αλλάξουν. Συνιστούμε λοιπόν να διαβάζετε πάντοτε τη συσκευασία του προϊόντος σας πριν το χρησιμοποιήσετε.

Πληροφορίες προμηθευτή

ΒΙΟΑΓΡΟΣ ΑΕ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕ 0,, 23820 81660, 94186164, Β.ΠΑΥΛΟΥ 2