![Γλυκό Κουταλιού Βύσσινο 350γρ., Ελληνικό, Οι Γουμένισσες Γλυκό Κουταλιού Βύσσινο 350γρ., Ελληνικό, Οι Γουμένισσες](https://greenhousebio.gr/45553-large_default/glyko-koutalioy-vyssino-350gr-goumenisses-greek.jpg)
![Γλυκό Κουταλιού Βύσσινο 350γρ., Ελληνικό, Οι Γουμένισσες Γλυκό Κουταλιού Βύσσινο 350γρ., Ελληνικό, Οι Γουμένισσες](https://greenhousebio.gr/45553-large_default/glyko-koutalioy-vyssino-350gr-goumenisses-greek.jpg)
Χειροποίητο, παραδοσιακό γλυκό κουταλιού βύσσινο, που παρασκευάζεται από τις "Γουμένισσες" στο όρος Πάικο. Με ελαφρύ σιρόπι και λίγη ζάχαρη διατηρεί την χαρακτηριστική γεύση και το άρωμα του φρέσκου βύσσινου. Απολαυστικό σταν κέρασμα, σαν επιδόρπιο πάνω στο γιαούρτι ή το παγωτό, αλλά και σαν γέμιση στις τούρτες και το τσιζκέικ.
Συστατικά: βύσσινα, ζάχαρη, φυσικός χυμός λεμονιού.
Τα γλυκά κουταλιού αποτελούν το κατεξοχήν παραδοσιακό κέρασμα, το πιο γλυκό καλωσόρισμα του επισκέπτη ενός ελληνικού σπιτιού. Σερβιρισμένα με ένα ποτήρι παγωμένο νερό και ένα φλυτζάνι καφέ, αλλά και πάνω σε παγωτό ή γιαούρτι είναι εξίσου λαχταριστό.
Η Δήμητρα Δάρτση είναι η εμπνεύστρια, ιδρύτρια και δημιουργός των "Γουμενισσών". Γέννημα θρέμμα της περιοχής, γνωρίζει καλά τα προϊόντα και τις γευστικές παραδόσεις του τόπου, στον οποίο έμαθε να μοιράζεται το μόχθο και την αγάπη των ανθρώπων για τη γη. Οικογενειακά γευστικά μυστικά, γλυκιές παραστάσεις και η αγάπη για την παράδοση ήταν που την ενέπνευσαν να μεταφέρει τις σπιτικές λιχουδιές στα ράφια των καταστημάτων· και έτσι ιδρύθηκε το 2000 η οικοτεχνία "Γουμένισσες" στο χωριό Γρίβα του όρους Πάικου. Η παραγωγή ξεκινά το Μάιο, όταν η γη απλόχερα δίνει τους καρπούς της, λήγει το Φλεβάρη και είναι τόση, ώστε να επαρκεί για ένα έτος. Τα φρούτα της άνοιξης, τα λαχανικά του Αυγούστου, χειμωνιάτικα κάστανα και κυδώνια μαγειρεύονται στον καιρό τους με τον παραδοσιακό τρόπο και συσκευάζονται με φροντίδα, χωρίς συντηρητικά και υποκατάστατα. Με αγάπη για τις καλές γεύσεις και την διατροφική αξία της παραδοσιακής κουζίνας, οι Γουμένισσες μαγειρεύουν σαν στο σπίτι τους και φιλοδοξούν να βρουν μια θέση στις κουζίνες όλου του κόσμου.
Το προϊόν δεν είναι πιστοποιημένο gluten free. Δεν ενδείκνυται για άτομα με κοιλιοκάκη.