Βιολογική Μουστοπιπεριά 260g Ελληνική Ναουμίδης
Κόκκινη πιπεριά γνήσια Φλωρίνης μπουκιές με σέλινο ξίδι και μούστο από 100% ξινόμαυρο σταφύλι α΄ ζώνης οπαπ. Χειροποίητο προϊόν βιολογικής γεωργίας, παστεριωμένο χωρίς συντηρητικά. Σερβίρεται δροσερό ως ορεκτικό.
Καλλιεργούνται στη Φλώρινα σε υψόμετρο 500 μ, μικροκλίμα ξηρό, έδαφος αμμοαργυλοπυλώδες. Βιολογικής γεωργίας, παστεριωμένο, χωρίς συντηρητικά σε γυάλινο βάζο.
Το Greenhouse επιλέγει και προτείνει ανεπιφύλακτα τις βιολογικές πιπεριές Ναουμίδη .
Από το 1972, η οικογένεια Ναουμίδη, με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση της γνήσιας μορφής της αρχόντισσας των λαχανικών, παράγει με χειροποίητο τρόπο προϊόντα που έχουν αποκλειστικά ως πρώτη ύλη τις ντόπιες ποικιλίες της πιπεριάς.
Συγκεκριμένα, στον Άγιο Παντελεήμονα του Νομού Φλωρίνης, σε υψόμετρο εξακοσίων περίπου μέτρων,καλλιεργούμε πενήντα στρέμματα κόκκινης πιπεριάς, την οποία μεταποιούμε και συσκευάζουμε Μάλιστα, για να εξασφαλίσουμε την ποιότητα και τη γνησιότητα της συγκεκριμένης ποικιλίας, διατηρούμε δικό μας σπορείο.
Τα χαρακτηριστικά: η πλατίκα, η αυθεντική πιπεριά Φλωρίνης, η οποία τα τελευταία χρόνια διεκδικoύμε την ταυτότητά της ανάμεσα σε δεκάδες υβριδικές παραλλαγές που οικειοποιούνται το όνομά της και κυκλοφορούν στην ευρωπαϊκή αγορά.Κόκκινη με χοντρή σάρκα, σχετικά κοντή, αφού το ύψος της δεν ξεπερνάει κατά μέσο όρο τα δεκατρία εκατοστά, έχει γλυκιά γεύση, ευδοκιμεί σε ξηρά μικροκλίματα και οι ρίζες της βρίσκονται στο νομό Φλωρίνης.
Το δίκτυο εξαγωγών, εκτός από τη Ρωσία, περιλαμβάνει κυρίως χώρες της κεντρικής Ευρώπης, όπως Γερμανία, Βέλγιο, Αυστρία, Ολλανδία, Εσθονία, Γαλλία, Αγγλία, Σουηδία, Τσεχία, Δανία,Ιταλία, Ελβετία,Ισπανία,Κύπρο, το πελατολόγιο μας αποτελείται στην πλειοψηφία του από μαγαζιά ντελικατέσεν, τουτέστιν από ανθρώπους που εκτιμούν την αξία του χειροποίητου.
Πέραν από τη φυσική τους καλλιέργεια, το μεγαλύτερο προτέρημα των πιπεριών Ναουμίδη είναι ότι δεν υφίστανται βιομηχανική επεξεργασία. Με άλλα λόγια, δεν κακοποιούνται στα φλόγιστρα για να ψηθούν ούτε μπαίνουν σε πλυντήρια για να ξεφλουδιστούν. Το ψήσιμό τους πραγματοποιείται στα κάρβουνα και διαρκεί είκοσι λεπτά, ενώ το ξεφλούδισμα γίνεται με τα χέρια. Το εν λόγω στάδιο είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της συνολικής επεξεργασίας κι εδώ κρύβεται μυστικό για τη φρεσκάδα των προϊόντων της πιπεριάς.
Η μουστοπιπεριά είναι ακατέργαστη νωπή πιπεριά, η οποία γεμίζεται με λάχανο, σέλινο, καρότο και σκόρδο κι έπειτα ωριμάζει μέσα σε ένα μείγμα από ισόποσες ποσότητες ξυδιού (από ξινόμαυρο σταφύλι) και μούστου. Εξίσου γευστικά και υψηλής διατροφικής αξίας είναι και τα υπόλοιπα προϊόντα, τα οποία είτε προέρχονται από διαφορετική ποικιλία (ντοματοπιπεριά, μικρή καυτή πιπεριά, κ.ά) είτε έχουν υποστεί άλλη επεξεργασία, π.χ η λιαστή πιπεριά ή η σάλτσα της καυτερής πιπεριάς.στην πετρόκτιστη μονάδα Ναουμίδη.
- Origin
- Greek
- Χωρίς Προσθήκη Αλατιού
- Όχι
- Vegan
- Ναι
- Bio
- Ναι
- Lactose Free
- Ναι