![](https://greenhousebio.gr/51454-large_default/damaskinoelia--mauri--surriknomeni-180g---damaskinoelies--ainatzoglou.jpg)
Μεγάλη συρρικνωμένη ελιά, τύπου θρούμπας, που παρασκευάζεται με συνδυασμό ζύμωσης σε άλμη και στρωμάτωσης σε χοντρό θαλασσινό αλάτι.
Έχει πλούσια, όξινη γεύση και λίγο αλάτι (αλατότητα μικρότερη του 3%). Είναι γνωστή και σαν Γαϊδουρελιά, Γαϊδουρολιά, Δαμασκηνάτη, Αδρόκαρπη, Παλαμάρα, Αγγουράκι, Ισπανική κ.ά.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Δαμασκηνοελιά Αργολίδας, Ηλιέλαιο, Ελαιόλαδο