greek-product
Be Balanced, 30 caps, Physis Laboratory
search
  • Be Balanced, 30 caps, Physis Laboratory

Be Balanced, 30 caps, Physis Laboratory

13244
Άμεση Παράδοση / Αποστολή σε 1 με 3 εργάσιμες

Αγορά συμπληρώματος διατροφής, που συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, σε εξαιρετική τιμή από τα συμπληρώματα διατροφής του βιολογικού καταστήματος Greenhousebio.gr. Περιέχει δύο σπορογενή προβιοτικά, τα Lactobacillus sporogenes και Bacillus subtilis, τα οποία συμβάλλουν στην εξισορρόπηση της εντερικής χλωρίδας και στη διατήρηση της καλής λειτουργίας του εντέρου.

16,20 €
με ΦΠΑ

Τι προσφέρει
  • Εξισορρόπηση της εντερικής χλωρίδας
  • Διατήρηση καλής λειτουργίας του εντέρου

Γιατί φτιάχτηκε

Το Bacillus coagulans, ή αλλιώς Lactobacillus sporogenes, και το Bacillus subtilis είναι δύο σπορογόνα προβιοτικά βακτήρια.

Τα προβιοτικά σύμφωνα με τον επίσημο ορισμό που έχει δοθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) και τον Παγόσμιο Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) είναι «ζωντανοί μικρο-οργανισμοί, οι οποίοι εάν χορηγηθούν σε επαρκή ποσότητα μπορούν να επιφέρουν ευεργετικά οφέλη για την υγεία του ανθρώπου».

Πιο συγκεκριμένα τα προβιοτικά, όταν λαμβάνονται διά του στόματος, πρέπει να είναι ανθεκτικά στις συνθήκες του γαστρεντερικού συτήματος (δηλαδή σε όξινο περιβάλλον και παρουσία πεπτικών ενζύμων και χολικών οξέων), με αποτέλεσμα να φθάνουν, να αποικίζουν το εντερικό επιθήλιο και να πολλαπλασιάζονται, προάγοντας την υγεία μέσω μίας σειράς ευεργετικών επιδράσεων, όπως η ρύθμιση και διατήρηση της φυσιολογικής μικρο-χλωρίδας του εντέρου, η σταθεροποίηση της λειτουργίας του γαστρεντερικού φραγμού, η αναστολή της ανάπτυξης παθογόνων, η ανοσορυθμιστική δράση κ.ά.

Τα προβιοτικά είναι ασφαλή, αποτελεσματικά και χορηγούνται είτε ως μέτρο προφύλαξης είτε ως θεραπευτικό μέσο. Ιδιαίτερα διαδεδομένη είναι πλέον η χρήση των προβιοτικών βακτηρίων που έχουν τη δυνατότητα σχηματισμού σπορίων, και ιδίως βακτηρίων του γένους Bacillus, ως διατροφικά συμπληρώματα. Και αυτό διότι είναι περισσότερο ανθεκτικά στις συνθήκες του ανώτερου πεπτικού συστήματος σε σχέση με άλλα γένη προβιοτικών βακτηρίων, με αποτέλεσμα η προσλαμβάνουσα δόση αυτών να φθάνει σχεδόν ανέπαφη και χωρίς απώλειες στο λεπτό έντερο.

Επιπρόσθετα, παράγουν αντι-μικροβιακές ενώσεις (βακτηριοσίνες), οι οποίες εμποδίζουν την είσοδο και τον αποικισμό ανταγωνιστικών μικρο-οργανισμών και παθογόνων, αλλά και ένζυμα, τα οποία ενισχύουν την πέψη και απορρόφηση θρεπτικών ενώσεων και γενικότερα συμβάλλουν στην συνολικά καλύτερη λειτουργία του εντέρου ακόμη και σε περιπτώσεις διαταραχών, όπως το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου.

Στελέχη του B. coagulans και του B. subtilis έχoυν χαρακτηριστεί ως «ασφαλή» για κατανάλωση και από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων- EFSA (QPS system- Qualified Presumption of Safety), αλλά και από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών-FDA (GRAS-Generally Recognized Αs Safe). Ο B. coagulans βρέθηκε να είναι αποτελεσματικός ενάντια στην οξεία διάρροια και την κοιλιακή δυσφορία, αλλά και στη συμπτωματολογία ασθενών που πάσχουν από το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου συμβάλλοντας παράλληλα στην διαχείριση της καταθλιπτικής διαταραχής των ασθενών.

Επιπρόσθετα, ο B. subtilis συμβάλλει στη διατήρηση και βελτίωση της εντερικής μικροχλωρίδας και γενικότερα της υγείας του εντέρου, ενώ συμβάλλει στην ενίσχυση της συστημικής ανοσολογικής απόκρισης ηλικιωμένων ανθρώπων.

Χωρίς Γλουτένη (Μπορεί να περιέχει ίχνη)
Ναι
Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης
Ναι
Origin
Greek
Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά.
Στο Greenhouse κάνουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες των προϊόντων που σας παρέχουμε είναι όσο το δυνατον ακριβής. Επειδή όμως τα προϊόντα και τα στοιχεία που τα συνοδεύουν επικαιροποιούνται τακτικά, οι πληροφορίες για τα συστατικά, τα τυχόν αλλεργιογόνα συστατικά τους μπορεί να αλλάξουν. Συνιστούμε λοιπόν να διαβάζετε πάντοτε τη συσκευασία του προϊόντος σας πριν το χρησιμοποιήσετε.
Συγκατάθεση για cookie