• -25%
Ultimate Digestive Enzyme 60 κάψουλες, Flora - Udo's Choice
search
 • Ultimate Digestive Enzyme 60 κάψουλες, Flora - Udo's Choice

Ultimate Digestive Enzyme 60 κάψουλες, Flora - Udo's Choice

23
Άμεση Παράδοση / Αποστολή σε 1 με 3 εργάσιμες

Συνδυασμός 7 πεπτικών ένζυμων φυτικής προέλευσης για υγιή πέψη και ανακούφιση από φουσκώματα, βαρυστομαχιά, πεπτικούς ερεθισμούς και φλεγμονές. Ένα πλήρες φάσμα πεπτικών ένζυμων για όλους. 60 κάψουλες κατάλληλες για χορτοφάγους.

28,88 €
38,50 €
με ΦΠΑ

Udo's Choice ® Ultimate Digestive Enzyme Blend

To Μείγμα με τα 7 σημαντικότερα πεπτικά ένζυμα για ενήλικες

Νοιώθετε κάτι από τα παρακάτω μετά το φαγητό;

 • Αέρια;
 • Φουσκώματα;
 • Νύστα ή κόπωση;
 • Καούρες ;
 • Όξινα ρεψίματα ή αναγωγές;
 • Ναυτία;

Αν και τα συμπτώματα αυτά είναι συχνά, δεν είναι φυσιολογικά. Είναι σαφέστατα σημάδια προβλημάτων κακής πέψης.

Η τροφή προορίζεται για να μας δίνει ενέργεια και όχι για να μας κάνει να νοιώθουμε κουρασμένοι.

Τι είναι τα ένζυμα;

Τα ένζυμα είναι καταλύτες - εκκινούν τις χημικές αντιδράσεις στον οργανισμό μας, χωρίς αυτά τα ίδια να αλλάζουν μορφή ή να καταστρέφονται. Υπάρχουν 2 βασικά είδη ένζυμων που εμπλέκονται στη διαδικασία της πέψης:

Τα πεπτικά ένζυμα βοηθούν στην αποδόμηση των τροφών ( λίπη, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, ζάχαρα και ίνες ) σε βασικές δομικές μονάδες, τις οποίες ο οργανισμός μας μπορεί να απορροφήσει. Παράγονται από τον οργανισμό μας (κυρίως από το πάγκρεας, αλλά επίσης και από το στομάχι και τους σιελογόνους αδένες) για να δράσουν πάνω στις τροφές κατά μήκος του εντέρου, στο στομάχι ή στο στόμα.

Τα τροφικά ένζυμα βρίσκονται στα ωμά τρόφιμα, τα οποία είναι εφοδιασμένα με τα ένζυμα που χρειάζονται για τη δική τους πέψη. Αυτός είναι και ο λόγος που οι τροφές αποσυντίθενται ή σαπίζουν αν δεν καταναλωθούν όσο είναι φρέσκες. Ουσιαστικά τρώνε τον ίδιο τους τον εαυτό.

Τι είναι πέψη;

Η πέψη είναι η διαδικασία κατά την οποία η τροφή διασπάται στις βασικές θρεπτικές δομικές της μονάδες, έτσι ώστε να μπορούν να απορροφηθούν μέσω της κυκλοφορίας του αίματος και να χρησιμοποιηθούν από τον οργανισμό για τις πολλαπλές λειτουργικές του ανάγκες.

Σε ιδανικές συνθήκες, η πέψη υποστηρίζεται από ένα συνδυασμό πεπτικών και τροφικών ένζυμων.

Οι συνέπειες της έλλειψης ενός ενζύμου

Τα ένζυμα είναι ευαίσθητα στη θερμότητα. Το μαγείρεμα μπορεί να καταστρέψει το 100% των φυσικών ένζυμων που βρίσκονται στις τροφές. Η απουσία των φυσικών ένζυμων στη σύγχρονη διατροφή μας οδηγεί το πάγκρεας, το οποίο φυσιολογικά είναι προορισμένο να εκκρίνει μόνον τόσα ένζυμα όσα χρειάζονται για να τελειώσει η δουλειά που ξεκίνησε στο στόμα και στο στομάχι, να υπερλειτουργεί διαρκώς. Τελικά, μπορεί να μη καταφέρνει να ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις για παραγωγή ένζυμων, επιτρέποντας έτσι μερικώς διασπασμένες τροφές να εισχωρήσουν στην κυκλοφορία του αίματος. Το σώμα δεν αναγνωρίζει αυτές τις ατελώς διασπασμένες τροφές (πρωτεΐνες κυρίως) σαν θρεπτικά στοιχεία και θεωρώντας ότι δέχεται επίθεση, ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα με τη μορφή αλλεργικής ή φλεγμονώδους αντίδρασης. Το ανοσοποιητικό ξεκινά τη διαδικασία παραγωγής αντισωμάτων ενάντια στην τροφή (η οποία θα έπρεπε να αποτελεί έναν φιλικό επισκέπτη) αντί να αντιμετωπίζει και να θεραπεύει τραύματα και να καταπολεμά ιούς, βακτήρια και μύκητες.

Πρωτεολυτικά ένζυμα για ελάττωση των ερεθισμών

Κάθε ένζυμο λειτουργεί μέσα σε ένα συγκεκριμένο εύρος ph. Κάποια υποβοηθούν την πέψη στο διαφοροποιημένο περιβάλλον οξύτητας του ανώτερου αλλά και του κατώτερου τμήματος του στομαχιού, ενώ άλλα μπορούν να είναι ενεργά μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές του αλκαλικού περιβάλλοντος του λεπτού εντέρου. Τα Udo's Choice® EnzymeBlendsπεριέχουν πολλά διαφορετικά πρωτεολυτικά ένζυμα που λειτουργούν είτε σε αλκαλικό είτε σε όξινο ph, έτσι ώστε η πέψη να πραγματοποιείται ολοκληρωμένα όπως πρέπει - από το στόμα και σε όλη τη διαδρομή μέχρι και το λεπτό έντερο. Έτσι διευκολύνεται η μείωση των ερεθισμών και των αλλεργικών αντιδράσεων που προκαλούνται από την ατελή διάσπαση των πρωτεϊνών κατά την πέψη. Μπορείτε να δείτε στο διάγραμμα που υπάρχει στις παρακάτω σελίδες το συγκεκριμένο εύρος ph για κάθε πρωτεολυτικό ένζυμο. Αυτό καταδεικνύει την εξειδίκευση του κάθε ένζυμου και είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιείτε συγκεκριμένα ένζυμα ανάλογα με την ηλικία και την κατάσταση υγείας.

Γιατί χρειάζομαι κάποιο εξειδικευμένο μείγμα ενζύμων;

Δεν υπάρχει μόνον ένα ένζυμο ή μια ενζυμική φόρμουλα που να είναι κατάλληλη για όλους. Αυτό συμβαίνει επειδή οι διατροφικές μας συνήθειες και ο τρόπος ζωής μας, όπως επίσης και οι δυνατότητες του πεπτικού μας συστήματος, αλλάζουν με το χρόνο και τις διαφορετικές συνθήκες στη ζωή μας.

Πώς μπορεί το Ultimate Enzyme Blend να βοηθήσει;
 • Διασφαλίζει τη μέγιστη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τις τροφές και άλλα συμπληρώματα.
 • Επιτρέπει στο πάγκρεας να ξεκουραστεί, να ανανεωθεί και να επανέλθει σε κανονικό επίπεδο λειτουργίας.
 • Τα ενεργειακά μας επίπεδα αυξάνονται επειδή πιο πολλές θρεπτικές ουσίες είναι διαθέσιμες στα κύτταρα.
 • Υποστηρίζει ακόμα και ένα υγιές πεπτικό σύστημα, ελευθερώνοντας πολύτιμη ενέργεια για άλλες σωματικές λειτουργίες και επιδιορθωτικές ανάγκες του οργανισμού.

Είναι τα ένζυμα ασφαλή;

Τα φυτικής προέλευσης ένζυμα και τα ένζυμα που προέρχονται από καλλιέργεια μυκήτων είναι εξαιρετικά ασφαλή και χρησιμοποιούνται από Ασιατικούς πολιτισμούς εδώ και αιώνες. Τα Ultimate Digestive Enzyme Blend είναι απαραίτητα τροφικά ένζυμα που προέρχονται από φυτά και καλλιέργειες μυκήτων που, αφού εκχυλιστούν, συσκευάζονται σε κάψουλες. Επειδή τα ένζυμα είναι πρωτεΐνες, ο οργανισμός τα αντιμετωπίζει σαν πηγή πρωτεϊνών. Η επιστημονική έρευνα δεν έχει ορίσει ένα ανώτατο όριο δόσης και έτσι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ακόμα και αν κάποιος πάρει υπερβολική ποσότητα.

Τι πρέπει να περιμένει κανείς;

Μπορεί να παρατηρήσετε μια αύξηση στη συχνότητα των κενώσεων, μόλις ξεκινήσετε να παίρνετε το Ultimate Digestive Enzyme Blend. Αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι η πεπτική διαδικασία έχει γίνει ήδη πιο αποτελεσματική και η κινητικότητα του εντέρου πιο αποτελεσματική. Μετά από λίγες ημέρες, μπορεί να παρατηρήσετε ότι αποβάλλετε λιγότερα κόπρανα, επειδή περισσότερη τροφή διασπάται και οι θρεπτικές ουσίες χρησιμοποιούνται από τον οργανισμό.

Υπάρχουν οποιεσδήποτε παρενέργειες;

Αν το πάρετε με άδειο στομάχι, το Ultimate Digestive Enzyme Blend μπορεί να ερεθίσει το έλκος (αν υπάρχει). Βεβαιωθείτε ότι παίρνετε τα πεπτικά ένζυμα μαζί με το φαγητό.

Τι σημαίνουν οι μονάδες μέτρησης που αναγράφονται στην ετικέτα;

Το UltimateDigestiveEnzymeBlendεκφράζεται στις διεθνείς μονάδες FCC (Food Chemical Codex = Χημικός κώδικας τροφίμων). Αυτό πιστοποιεί ότι τα ένζυμα έχουν ελεγχθεί ως προς την δραστικότητα και την ισχύ τους.

Οι μονάδες διαφέρουν από ένζυμο σε ένζυμο, επειδή απαιτούνται έλεγχοι διαφορετικής λειτουργικότητας για διαφορετικά ένζυμα. Οι ετικέτες που αναφέρονται μόνο στις μονάδες βάρους των περιεχομένων ένζυμων δεν δίνουν καμία πληροφορία για την δύναμη ή την δραστικότητά τους.

Είναι απαραίτητη η εντερική επίστρωση της κάψουλας; Γιατί το Ultimate Digestive Enzyme Blend δεν έχει;

Ο σκοπός της εντερικής επίστρωσης είναι να διατηρήσει ανέπαφη μια κάψουλα ή μια ταμπλέτα κατά την πορεία της μέσω του έντονα όξινου περιβάλλοντος του στομαχιού, μέχρι να φτάσει στο αλκαλικό περιβάλλον του λεπτού εντέρου. Αυτό δεν είναι απαραίτητο με το Ultimate Digestive Enzyme Blend, επειδή αυτά τα συγκεκριμένα φυτικής προέλευσης ένζυμα έχουν ένα ευρύτατο φάσμα δραστικότητας, γι’ αυτό και παραμένουν σταθερά στα στομαχικά οξέα. Άλλα συμπληρώματα ένζυμων, συμπεριλαμβανομένων αυτών της ζωικής προέλευσης, είναι πολύ πιο ευαίσθητα και απαιτείται εντερική επίστρωση για να χρησιμοποιηθούν.

Τα προϊόντα Udo's Choice ®

Η FLORA παράγει τα προϊόντα της σειράς Udo’sChoice ®, που δημιουργήθηκαν από τον αποκλειστικό της συνεργάτη Udo Erasmus.

O Udo Erasmus είναι μια διεθνής αυθεντία σε θέματα που αφορούν τα λίπη, τα έλαια, τη χοληστερόλη και την ανθρώπινη υγεία. Με σπουδές στη Βιοχημεία και τη Γενετική, αφιέρωσε πολλά χρόνια στις έρευνες και τη μελέτη της σχέσης διατροφής και υγείας. Συγγραφέας του best seller “Fats that Heal Fats that kill” (λιπαρά που θεραπεύουν λιπαρά που σκοτώνουν), ανέπτυξε μια πρωτοποριακή τεχνολογία για την εκχύλιση και διατήρηση φρέσκων ελαίων, καθώς και μια σειρά προϊόντων εστιασμένων στη διατροφική ωφέλεια για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Τα προϊόντα που φέρουν το όνομα του παράγονται αποκλειστικά από τη Flora Ltd. Canada. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.udoerasmus.com

Χωρίς Γλουτένη (Μπορεί να περιέχει ίχνη)
Όχι
Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης
Όχι
Origin
Foreign
Χωρίς Προσθήκη Αλατιού
Όχι
Vegan
Όχι
Bio
Όχι
Lactose Free
Όχι
Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά.
Στο Greenhouse κάνουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες των προϊόντων που σας παρέχουμε είναι όσο το δυνατον ακριβής. Επειδή όμως τα προϊόντα και τα στοιχεία που τα συνοδεύουν επικαιροποιούνται τακτικά, οι πληροφορίες για τα συστατικά, τα τυχόν αλλεργιογόνα συστατικά τους μπορεί να αλλάξουν. Συνιστούμε λοιπόν να διαβάζετε πάντοτε τη συσκευασία του προϊόντος σας πριν το χρησιμοποιήσετε.
Συγκατάθεση για cookie