

Σοκολάτα με 90% κακάο άριστης ποιότητας Fair Trade και ζάχαρη καρύδας για ντελικάτη καραμελένια γεύση. Η ζάχαρη καρύδας έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (GI 35). Προιόν βιολογικής γεωργίας
Άμεση διαθέσιμη ποσότητα 13 τεμάχια.
Η μαύρη σοκολάτα περιέχει από 50% έως 90% στερεά κακάο. Η θρεπτική αξία της μαύρης σοκολάτας επηρεάζεται σημαντικά από την περιεκτικότητά της σε στερεά κακάο.
Επιπλέον, όσο περισσότερα στερεά κακάο περιέχει μια σοκολάτα, τόσο αυξάνεται η περιεκτικότητά της σε φλαβονοειδή. Τα φλαβονοειδή είναι μία ομάδα θρεπτικών συστατικών με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η σοκολάτα περιέχει ένα είδος που λέγονται φλαβανόλες.
Μελέτες έχουν δείξει ότι οι φλαβανόλες ασκούν πολλά οφέλη στην καρδιά. Κατ’ αρχάς, σχετίζονται με την παραγωγή του μονοξειδίου του αζώτου, μιας ουσίας που χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Με αυτό τον τρόπο μειώνουν την αρτηριακή πίεση.
Η μαύρη σοκολάτα είναι επίσης πλούσια σε ορισμένα ιχνοστοιχεία, τα οποία είναι απαραίτητα για σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται:
Κακαόμαζα*^, ζάχαρη καρύδας*(8%), βούτυρο κακάο*^, βανίλια bourbon*.
Στερεά κακάο: τουλάχιστον 90%.
Όπου *προϊόν βιολογικής γεωργίας.
Όπου ^ προϊόν Hand In Hand (Fair Trade).
Μπορεί να περιέχει ίχνη ξηρών καρπών, γάλακτος και σόγιας.
Διατροφικά στοιχεία: | ΑΝΑ 100g |
Ενέργεια | 2431 kJ / 589 kcal |
Λιπαρά | 50,35 g |
Εκ των οποίων κορεσμένα | 32,06 g |
Υδατάνθρακες | 14,2 g |
Εκ των οποίων σάκχαρα | 7,3 g |
Πρωτεΐνες | 12,18 g |
Φυτικές ίνες | 15,1 g |
Αλάτι | <0,050 g |