

Η Κινόα Είναι μια εξαιρετικά καλή πηγή φυτικών ινών και με μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Προσφέρει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β6, Β9. Επίσης ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο, ψευδάργυρο, χαλκό και μαγγάνιο και έχει ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, μεταξύ 14-16%. Επιπλέον, περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά, τα οποία είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για την καρδιά.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μία Συνταγή για Σούπα με Κινόα & Λαχανικά
Κινόα βιολογικής καλλιέργειας
-Ξεπλύνετε και στραγγίστε το κινόα καλά πριν το μαγείρεμα ώστε να ξεπικρίσει.
-H δοσολογία είναι παρόμοια με αυτή του ρυζιού, βράζουμε σε 2 κούπες νερό ή ζωμό 1 κούπα κινόα. Μόλις βράσει, προσθέτουμε αλάτι, χαμηλώνουμε την φωτιά & συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά.
Το προϊόν δεν φέρει πιστοποίηση gluten free.