

Σπόροι ελληνικής σίκαλης βιολογικής καλλιέργειας από ντόπιους σπόρους του κτήματος Αντωνόπουλου στο Δίλοφο Λάρισας . Η σίκαλη είναι μια πολύ καλή πηγή διαιτητικών ινών, φωσφόρου, μαγνησίου, μαγγανίου, πρωτεϊνών και βιταμίνης Β1. Είναι επίσης πλούσια πηγή φυτοοιστρογόνων τα οποία δρουν ως αντιοξειδωτικά.
Oι μικροί σπόροι σίκαλης μαγειρεύονται όπως το ρύζι, με νερό ή γάλα. Aν θέλετε να τους καταναλώσετε άμεσα, μπορείτε να τους βράσετε μέσα σε γάλα, μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός. Ο χρόνος βρασμού είναι 30-40΄ οπότε μπορείτε να τους ετοιμάσετε αποβραδίς. Bάλτε τους σε μπολ και προσθέστε μέλι και κανέλα. Διαφορετικά, βράστε μια ποσότητα σπόρων, βάλτε τους στο ψυγείο και ραντίστε με 2-3 κουταλιές τη φρουτοσαλάτα σας (σκέτη ή με γιαούρτι). Oι σπόροι διατηρούνται στο ψυγείο για δύο μέρες. Φρέσκοι, με αναλλοίωτα τα θρεπτικά τους συστατικά.
Στο Αγρόκτημα Αντωνόπουλου η καλλιέργεια γίνεται από το 1985 μόνο βιολογικά και με ντόπιους παραδοσιακούς και αρχαίους σπόρους. Η βιοποικιλότητα και η βιοισορροπία που επικρατεί στα ιδιόκτητα κτήματα του, αποτελεί εγγύηση για την υψηλή ποιότητα των προίόντων. Το Greenhouse σας προτείνει ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε τα προίόντα εξαιρετικής γεύσης και θρεπτικής αξίας που παράγονται από σπόρους που αποτελούσαν βάση της διατροφής των προγόνων μας.
Σίκαλη βιολογικής καλλιέργειας.