

Σπόρος πλούσιος σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Μπορεί να καταναλωθεί με γιαούρτι, δημητριακά σε σαλάτες και με ανάμειξη στο φαγητό. Μπορούμε να τον προσθέσουμε σε πολύσπορο ψωμί, κουλουράκια και κριτσίνια. Επιλέξτε την ποσότητα & το βάρος που επιθυμείτε.
Θρεπτικά Συστατικά Λιναρόσπορου Ανά 100γρ.
Ενέργεια : 450γρ
Πρωτεΐνες : 26 γρ
Λιπαρά : 35 γρ
Ω-3 λιπαρά : 21 γρ
Υδατάνθρακες : 32,5 γρ
Φυτικές ίνες : 17 γρ
Μαγνήσιο : 38 mg,
Ασβέστιο : 210 mg,
Φυλλικό οξύ : 278 mg.
Ο Λιναρόσπορος είναι μία από τις πλουσιότερες πηγές της φύσης σε λιγνάδες (που βρίσκονται και στο φαγόπυρο) και απενεργοποιούν τα ισχυρά οιστρογόνα που ευθύνονται όλο και πιο συχνά για την ανάπτυξη καρκινικών όγκων στο μαστό, στο αναπαραγωγικό και γεννητικό σύστημα, καθώς και σε Ωμέγα –3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (που βρίσκονται κυρίως στα λιπαρά ψάρια) και βοηθούν στην πρόληψη της καρδιοπάθειας, τη μείωση των τριγλυκεριδίων, των λιπιδίων και τηςχοληστερίνης, αποτρέποντας τις θρομβώσεις που ευθύνονται για εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακές προσβολές, ενώ παράλληλα αυξάνουν την Ldl (καλή χοληστερίνη) που ρυθμίζει το κυκλοφορικό και προστατεύει την καρδιά. Καταπολεμά επίσης λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, την δυσκοιλιότητα, προστατεύει το παχύ έντερο εξομαλύνοντας τη λειτουργία του, απαλλάσσοντάς το παράλληλα από παράσιτα κ.α..
Είναι επίσης πολύ ωφέλιμο σε πνευμονικές λοιμώξεις. Είναι πολύτιμο για πολλά προβλήματα των σπλάγχνων και του στήθους. Αν καταναλωθεί ολόκληρο, οι σπόροι του καταπραΰνουν τους ερεθισμούς της πεπτικής οδού, απορροφούν τα υγρά και καταπολεμούν τα φουσκώματα σχηματίζοντας μία ζελατινώδη μάζα που δρα ως διογκωτικό υπακτικό.