

Το Μαλακό τυρί Κατσικάκι Μαστέλο ® είναι λευκό μαλακό τυρί, χωρίς επιδερμίδα με συμπαγή μάζα, είναι αρωματικά ασθενές, έχει ελαστική υφή και η γεύση του είναι γαλακτώδης. Φτιάχνεται από παστεριωμένο πλήρες κατσικίσιο γάλα από ευκίνητα μικρόσωμα θηλαστικά που ζουν στα Χιώτικα βουνά. Η φυσική χλωρίδα της Χίου δίνει γευστικά χαρακτηριστικά στο γάλα που περνούν στο τελικό προϊόν και το χαρακτηρίζουν.
Το Μαλακό τυρί Κατσικάκι Μαστέλο® είναι νοστιμότατο στα σάντουιτς, στα τοστ, ή σαν συνοδευτικό των ελληνικών ποτών. Αναπτύσσει πολύ ωραία γεύση όταν ψηθεί. Διατίθεται σε κεφαλάκια των 400 γρ. περίπου, συσκευασμένο σε κενό αέρα. Έχει 28% λιπαρά, υγρασία 43% και 1,6% ποσοστό άλατος. Διατηρείται στο ψυγείο για δύο μήνες.
Συνταγή του Μ. Κοντού, εστιατόριο «Ρούσσικο» Υλικά για τέσσερα άτομα • 500 γρ. ψαχνό από κατσικίσιο μπούτι ή 250 γρ. χοιρινό και 250 γρ. μοσχάρι • 250 γρ. Κατσικάκι Μαστέλο® • 2 καρότα κομμένα σε φέτες • 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό και σέλινο • χυμός από μισό λεμόνι • ½ φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένη ντομάτα • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι • κόκκινη πάπρικα Εκτέλεση Σε μεγάλο μπολ τοποθετήστε το κρέας κομμένο σε κομμάτια μπουκιάς καθώς και τα λαχανικά. Περιχύστε με όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατέψτε και αφήστε στο ψυγείο για 30΄. Κόψτε 12 μεγάλα τετράγωνα κομμάτια από αντικολλητικό χαρτί κουζίνας ή λαδόκολλα. Φτιάξτε τέσσερα πακετάκια βάζοντας 3 κομμάτια χαρτί το ένα πάνω στο άλλο και τοποθετήστε πάνω τους το κρέας, τα λαχανικά και 4-5 κομματάκια Κατσικάκι Μαστέλο®. Δέστε με φυσικό σπάγκο κάθε δεματάκι και τοποθετήστε σε ταψί. Βάλτε 2 δάχτυλα νερό στο ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για δύο ώρες. Αν χρειαστεί, προσθέστε νερό στη διάρκεια του ψησίματος. Σερβίρετέ τα με χοντροκομμένες τηγανητές πατάτες