

Το σιρόπι Αγαύης θεωρείται πιο γλυκό κατά 1,5 φορά από το μέλι και την κοινή επεξεργασμένη ζάχαρη. Γι'αυτό το λόγο χρησιμοποιείται ως υγιεινό υποκατάστατο γλυκαντικού, όπου οι συνταγές το απαιτούν.
Το σιρόπι Αγαύης έχει υπέροχη γεύση. Η ουδέτερη γλυκιά γεύση του είναι διακριτική και δεν επηρρεάζει, ούτε υπερισχύει άλλων γεύσεων σε διάφορες συνταγές. Γι'αυτό είναι αγαπημένο προϊόν σε γκουρμέ συνταγές πολυτελών εστιατορίων στην Αμερική και στην Αγγλία.
- Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (GL 30) και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε δίαιτες διαβητικών ασθενών.